Heel leuk om te kiezen voor een niet-over-georganiseerde kookschool, maar gewoon bij de mensen thuis een aantal gerechten te maken.
Vandaag volgt u een kookcursus bij een familie thuis, de ultieme manier om te leren om de heerlijke Indonesische gerechten te bereiden. Eerst gaat u naar de markt, waar u uitleg krijgt over de verschillende soorten groenten, vlees en specerijen. Nadat alle ingrediënten zijn aangeschaft gaat u terug bij het huis waar de kookles wordt gehouden. Hier krijgt u uitleg over hoe de maaltijden moeten worden bereid. De familie spreekt niet uitstekend Engels, maar met handen en voeten wordt u ook wijs. Eventueel kan uw gids voor u vertalen. Daarna gaat u zelf aan de slag. U maakt verschillende gerechten, zoals gado gado, rendang, perkedel of ayam smoor (het aantal gerechten is afhankelijk van de grootte van de groep. Maximaal 6 personen, anders past het niet in de keuken). Aan het einde van de dag volgt natuurlijk het proeven van de gerechten.
Aantal deelnemers:
Deze excursie is privé.