1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
Reisadvies op maat
Bel ons of kom langs, maak een afspraak
Vraag vrijblijvend een offerte aan
ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds

Van Verre Reizen Blog

Op ons blog leest u de reisavonturen en belevenissen van onze landendeskundigen tijdens hun reizen door Azië. Van bijzondere ervaringen tot memorabele ontmoetingen. Ook informeren wij u op ons blog over diverse reisadviezen, nieuwsberichten of algemene interessante wetenswaardigheden voor uw reizen door Azië. Veel plezier met het lezen van onze blogs!

Strand van Sulawesi
Sophia

Kan ik nog veilig naar Indonesië?

Sophia Indonesie 11-1-2019

Indonesië is een fantastisch land om doorheen te reizen, maar door alles wat er het afgelopen jaar is gebeurd in Indonesië kan ik mij goed voorstellen dat u zich afvraagt of het veilig is om naar dit land toe te reizen.

Zelf ben ik meerdere malen naar verschillende eilanden in Indonesië geweest. Mijn laatste reis was eind 2018, lees hier over mijn ervaringen.

Kampeersafari in Botswana
Ingrid

Kampeersafari in Botswana

Ingrid Botswana 3-1-2019

Ik reis regelmatig naar Afrika en de perfecte manier om dichtbij de natuur te overnachten is in een tent. Geen geluid zal u ontgaan en regelmatig wordt de nachtrust verstoord door een ‘schreeuw’ uit de bush. Een machtige ervaring om nooit te vergeten!

Sophia bij een kratermeer van de Kelimutu vulkaan
Sophia

Vijf hoogtepunten op authentiek Flores

Sophia Indonesie 2-1-2019

Bergen, rijstvelden, ongerepte strandjes en dieren: u vindt het allemaal op Flores. Het eiland behoort tot de Kleine Sunda Eilanden.

 

Als u op zoek bent naar authentiek Indonesië, dan past deze reisbestemming zeker bij u.

Ik neem u mee naar de hoogtepunten tijdens mijn reis over Flores.

Olifant spotten in Chobe National Park Botswana
Ingrid Ypema

Waarom is Botswana zo'n dure bestemming?

Ingrid Ypema Botswana 21-12-2018

Botswana is een geweldige bestemming en er is voldoende te zien om drie weken te genieten van het wildleven en de natuur. Er is alleen één maar en dat is de prijs. Er hangt een behoorlijk prijskaartje aan een rondreis door Botswana, maar waarom?

Olifanten op de vlaktes van Etosha in Namibië
Charelle Baltes

Bijzonder Namibië

Charelle Baltes Namibië 13-12-2018

Afgelopen november was het dan zo ver, ik mocht voor Van Verre op reis naar Namibië. Hoewel ik al vaker in Afrika ben geweest is Namibië een nieuwe bestemming voor mij. Het begin was toch wel een feest der herkenning, maar ook zoveel nieuwe bijzondere indrukken komen voorbij.

Namibië is een uitgestrekt en uniek land.

Rijstveld in Vietnam
Gionne van Wijnen

Wat is de beste reistijd voor Vietnam?

Gionne van Wijnen Vietnam 30-11-2018

Vietnam is zo’n bestemming waar u het hele jaar door naartoe kunt.

Het is echter onmogelijk om een maand te noemen waarin u van het noordelijkste bergtopje tot het zuidelijkste strand van Vietnam zou kunnen reizen zonder een keer een heftige tropische regenbui op uw hoofd te krijgen. Hoe beslist u dan wanneer te gaan?

Tanzaniaanse kinderen verkopen water langs de weg
Tessa Tamis

Drinkwater in het buitenland

Tessa Tamis Algemeen 5-11-2018

Tijdens uw reis is water drinken erg belangrijk. Vooral in warme en tropische landen is het drinken van water een echte must.

Het probleem is echter dat in de meeste derde wereld landen het water uit de kraan vaak niet gedronken kan worden.

In deze blog leest u de beste tips over waar u op moet letten of wat u kunt doen om toch voldoende schoon water binnen te krijgen.

Japan Ema
Linuccia Bakker

Tempelbezoek in Japan

Linuccia Bakker Japan 25-9-2018

Japan is een land van regeltjes en ook bij een bezoek aan een tempel of heiligdom zijn er veel gebruiken waar u mee te maken krijgt. Van toeristen wordt overigens niet verwacht dat u op de hoogte bent van deze regels, maar het is toch leuk om te weten wat u moet doen.

Eten in Japan
Linuccia Bakker

7 lekkerste gerechten in Japan

Linuccia Bakker Japan 20-9-2018

Eten in Japan is een van de hoogtepunten van een rondreis Japan. Het eten in Japan is een belangrijk onderdeel van de cultuur. De meeste Nederlanders denken bij Japans eten vaak als eerste aan sushi, maar de Japanse keuken heeft zoveel meer te bieden.

Cambodja Mekong rivier
Gionne van Wijnen

Stung Treng: bijzondere plek in Cambodja

Gionne van Wijnen Cambodja 6-9-2018

Mijn eerste reactie toen ik de auto uitstapte bij mijn verblijf in Stung Treng in de jungle: wat een bijzondere plek in Cambodja! De komende twee nachten zou ik in een houten bungalow op palen verblijven, met als grootste wauw-effect de veranda met zicht op de rivier én met een schommelstoel. Een heel verschil met de drukte van de stad Siem Reap die ik deze ochtend achter me heb gelaten voor het vervolg van mijn rondreis Cambodja. 

Reizen in Cambodja per tuktuk
Gionne van Wijnen

Reizen in Cambodja per tuktuk

Gionne van Wijnen Cambodja 21-8-2018

Ik ben gek op fietsen, dus aangekomen in Siem Reap in Cambodja dacht ik alles wel te gaan fietsen. Niet dus. Vanwege de drukkende warmte (ik was er in juni, net na het echt hete seizoen) is zelfs een tochtje van 5 kilometer al zwaar. De oplossing: de tuktuk! 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.