1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
Reisadvies op maat
Bel ons of kom langs, maak een afspraak
Vraag vrijblijvend een offerte aan
ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds

Momenteel duurt het langer dan gebruikelijk voordat u een persoonlijk reisvoorstel van ons ontvangt.Lees meer

Van Verre Reizen Blog

Alvast wat inspiratie opdoen voor uw volgende reis? Op ons blog leest u de reisavonturen en belevenissen van onze landendeskundigen tijdens hun reizen door Azië, Afrika, Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Oceanië. Van bijzondere ervaringen tot memorabele ontmoetingen. Ook informeren wij u op ons blog over interessante wetenswaardigheden voor uw reizen. Veel plezier met het lezen van onze blogs!

Costa Rica zonder huurauto
Dewi, Van Verre

Snorkelen in Costa Rica

Dewi, Van Verre Costa Rica 4-8-2023

Het is toch heerlijk om al dobberend aan het wateroppervlak het (kleurrijke) onderwaterleven te bewonderen? Ik doe het maar al te graag, en vertel jou mijn favoriete snorkelplekken tijdens een rondreis Costa Rica. Uiteraard eerst goed insmeren met zonnebrand en daarna lekker het water in! 

San Blas uitzicht
Elza, Van Verre

De mooiste bezienswaardigheden in Peru

Elza, Van Verre Peru 4-8-2023

Wie aan Peru denkt, denkt al gauw aan de wereldberoemde Machu Picchu. En hoewel je deze bijzondere plek zeker niet over mag slaan, kent Peru ook vele andere bijzondere bezienswaardigheden. De verscheidenheid van het land zal je versteld doen staan. Zo kun je de ene dag de zonsondergang op het strand bekijken, de volgende dag sandboarden in de woestijn en even later maak je een trekking naar bijna 5.000 meter hoogte. In deze blog licht ik een aantal bezienswaardigheden in Peru uit die je, wat mij betreft, niet mogen ontbreken aan je reis door Peru. 

San Blas uitzicht
Elza, Van Verre

Wat te doen in San Blas in Cusco

Elza, Van Verre Peru 10-7-2023

Tijdens mijn tijd dat ik in Cusco in Peru woonde, kwam ik graag in de San Blas buurt. Het is een charmant en creatief deel van de stad en staat ook wel bekend als kunstenaarswijk. De wijk kenmerkt zich door vele charmante en witte smalle straatjes waar je boutique winkeltjes, restaurantjes, ateliers en cafés vindt. Naar mijn idee is het één van de leukste wijken van Cusco. Ik vertel je wat er allemaal te zien en te doen is. 

Ottawa
Patrick Goorhuis

Ottawa bezienswaardigheden

Patrick Goorhuis Canada 30-6-2023

Onlangs vertrok collega Patrick richting Oost Canada, waar hij verschillende steden aandeed. In deze blog vertelt hij graag wat meer over de hoofdstad Ottawa van dit immense land aan de overkant van onze plas. Want ook al wordt deze stad niet zo veel bezocht als Montreal en Quebec in deze regio, Ottawa heeft voor de reiziger absoluut genoeg bezienswaardigheden te bieden!

Niagara watervallen Anne
Anne Slot

Mijn bezoek aan de Niagara watervallen in Canada

Anne Slot Canada 22-6-2023

Wow! Misschien wel één van de indrukwekkendste natuurverschijnselen die ik ooit heb mogen zien, de Niagara watervallen. Wat een kracht hebben deze watervallen! De Niagara watervallen zijn gelegen op de grens tussen Amerika en Canada, zowel links als rechts komt het water aangestroomd. Ikzelf heb de watervallen bezocht vanaf de Canadese kant. Hiervandaan heb je het beste zicht op de American Falls en de Bridal Falls. Hierdoor geef ik de voorkeur aan een bezoek vanaf de Canadese kant. In deze blog vertel ik je wat je zeker niet mag missen tijdens je bezoek aan de Niagara watervallen.

Cactustuin Salar de Uyuni
Irene Dijkstra

Hoe veilig is reizen door Midden en Zuid-Amerika?

Irene Dijkstra Algemeen 19-6-2023

Hoe veilig is het om te reizen in Midden- en Zuid-Amerika; onverstandig of goed te doen? Bij Van Verre hebben we op kantoor een aantal ervaringsdeskundigen zitten. Vrouwen die in hun eentje door Midden- en Zuid-Amerika reisden. We delen graag onze eigen ervaringen met reizen door Midden- en Zuid-Amerika. 

Cactustuin Salar de Uyuni
Elza van Oort

12x de mooiste natuur ter wereld

Elza van Oort Algemeen 9-6-2023

Er zijn er zo veel schitterende plekken op deze wereld! Van ongerepte fjorden en eindeloze zoutvlaktes tot unieke berglandschappen en watervallen. Daarmee wordt de keuze voor een volgende vakantiebestemming je niet makkelijker gemaakt. In deze blog zetten we 12x de mooiste natuur ter wereld voor je op een rij.

Valle de Cocora
Elza, Van Verre

De mooiste natuur in Colombia

Elza, Van Verre Colombia 31-5-2023

Colombia is zo’n bestemming die alles heeft; koffieplantages, tropisch regenwoud, bounty-stranden, bossen, bergen, mangroven en kleurrijke steden vol Spaanse invloeden. Ik vertel je in deze blog over zes mooie plekken in Colombia die niet mogen ontbreken aan je reis.

Michelle met haar kinde in Karoo
Michelle, Van Verre

Onze reis naar Zuid-Afrika met kinderen

Michelle, Van Verre Zuid-Afrika 31-5-2023

Kerst 2022 was het dan eindelijk zo ver, de rondreis door Zuid-Afrika met onze kinderen kon beginnen! De koffers waren ingepakt en op naar Schiphol. Vanuit het sombere Nederland stapten wij het zomerse leven in Zuid-Afrika binnen en dat met nauwelijks een tijdsverschil. In deze blog vertel ik je hoe wij een reis door Zuid-Afrika met onze kinderen hebben ervaren.   

Lara bij het Miami Beach sign in Florida
Lara, Van Verre

Vijf Florida vakantie tips

Lara, Van Verre Amerika 19-5-2023

Florida heeft de bijnaam de ‘’Sunshine State’’ en dat is niet voor niks. Vrijwel het hele jaar door schijnt de zon en dit kan zorgen voor erg hoge temperaturen. Ondanks dat er periodes zijn adt er veel regen valt en orkanen voor kunnen komen, is de temperatuur de meeste maanden aangenaam en kun je in Florida vele mooie plekken bezoeken. Ik geef je mijn vijf ultieme Florida vakantie tips. 

Duiken Nusa Lembongan
Irene, Van Verre

Geheime plekjes op Bali

Irene, Van Verre Indonesie 17-5-2023

Wil je op rondreis door Indonesië, maar liever niet naar Bali omdat het té toeristisch is? Er zijn inderdaad veel plekken waar het heel druk is, maar sla Bali zeker niet over, ook als je van het pure, authentieke Indonesië houdt. Er zijn nog zoveel mooie, geheime plekjes op Bali. We delen een paar tips.

Judith in Chili
Judith, Van Verre

De mooiste stops in het merengebied van Chili

Judith, Van Verre Chili 17-5-2023

De grote trekpleisters van Chili zijn het extreme noorden en het extreme zuiden, maar tussen deze gebieden is ook nog zoveel moois te zien! Zelf ben ik dol op het merengebied van Chili waar het heerlijk groen is en waar je veel nationale parken en toegankelijke natuurgebieden vindt. Ik vertel je over de mooiste stops in het merengebied die je toe kunt voegen aan een rondreis door Chili.