1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
Reisadvies op maat
Bel ons of kom langs, maak een afspraak
Vraag vrijblijvend een offerte aan
ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds

Van Verre Reizen Blog

Alvast wat inspiratie opdoen voor uw volgende reis? Op ons blog leest u de reisavonturen en belevenissen van onze landendeskundigen tijdens hun reizen door Azië, Afrika, Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Oceanië. Van bijzondere ervaringen tot memorabele ontmoetingen. Ook informeren wij u op ons blog over interessante wetenswaardigheden voor uw reizen. Veel plezier met het lezen van onze blogs!

Nicole op reis met Jonge kinderen
Nicole, Van Verre

Op reis naar New York met jonge kinderen

Nicole, Van Verre Amerika 22-1-2024

Ga je echt met je 4-jarige naar New York? Wat ga je daar doen? Dat is toch niet leuk voor een kind? Dat zijn een paar van de vele vragen die ik kreeg nadat ik aangaf op reis te gaan naar New York, MET onze 4-jarige zoon. Maar wat een fantastische reis hebben wij gehad, ik kan het iedereen aanraden om de volgende redenen...

 

Onze reis langs de swingende steden in de Deep South
Anne, Van Verre

Mijn reis langs de swingende steden van de Deep South

Anne, Van Verre Amerika 21-12-2023

Na 4,5 jaar reisde ik samen met mijn vriend eindelijk weer terug naar mijn geliefde Amerika. Deze keer bezochten we de Deep South. Samen maakten wij deze bijzondere rondreis door Amerika met als thema; muziek. Wij zijn echte muziekliefhebbers en gaan ieder jaar naar verschillende muziekfestivals in Europa en bezoeken regelmatig een (rock) concert. Mijn vriend speelt daarnaast ook de drums en is bezig met een cursus voor de elektrische gitaar. Hierdoor was een reis langs de steden van de Deep South voor ons de ideale rondreis. Zo konden we zien waar het allemaal is ontstaan en samen genieten van de vele live muziekoptredens. Tijdens onze reis zijn we echt verliefd geworden op de Blues en de Jazz muziek!

 

Blue Jeans Frog Costa Rica
Dewi, Van Verre

Nachttours in Costa Rica

Dewi, Van Verre Costa Rica 10-11-2023

Costa Rica is een walhalla voor dieren, zowel overdag als ’s nachts. En wat is er nou spannender dan in het donker op pad te gaan, op zoek naar de bewoners van de jungle van Costa Rica? Dit kan dan ook op meerdere plekken, ik vertel je hierover! 

Pinguïns spotten
Irene Dijkstra

Pinguïns spotten

Irene Dijkstra Algemeen 6-11-2023

Als toerist kun je op een aantal plekken in de wereld de meest schattige en grappige dieren ter wereld spotten: pinguïns! Wist je dat er maar liefst 18 soorten van deze grappige wezentjes bestaan? Van de enorme keizerspinguïns op Antarctica tot de kleine blauwe pinguïns in Nieuw-Zeeland. Wat kenmerkend is voor alle soorten is hun speciale waggelende loopje. Ze staan rechtop en bewegen zich heel stijf. Daarnaast nemen ze door hun korte pootjes kleine snelle stapjes. Hun vleugels zijn in de loop van duizenden jaren veranderd in zwemvliezen, wat ook niet meehelpt voor hun stabiliteit. Al met al zorgt dit voor hun komische en kenmerkende bewegingen.

Ho Chi Minh oorlogsmuseum
Van Verre

De Ho Chi Minh Trail

Van Verre Vietnam 6-11-2023

De Ho Chi Minh Trail was zowel een smokkelroute als de belangrijke aanvoersweg voor wapens van noord- naar zuid Vietnam tijdens de Vietnamoorlog. Via deze weg werden de Viet Cong en het Noord Vietnamese leger bevoorraad in de oorlog. Toch hebben tijdens en na de oorlog enkele gebieden langs deze trail hun oorspronkelijke cultuur weten behouden.

Japan kyoto kinkakuji-temple
Van Verre

Japan on a budget

Van Verre Japan 16-10-2023

Japan staat bekend om zijn cultuur, landschappen en traditionele gerechten. Van oude tempels tot historische kastelen en neon verlichte metropolen; het is slechts een glim van wat Japan te bieden heeft. Verblijf in de steden zoals Tokyo en Kyoto en maak dagtripjes naar de gebieden daarom heen. Een rondreis naar Japan an hoog in de kosten oplopen, maar ook voor reizigers met een wat kleiner budget heeft Japan veel te bieden!

Fietstour door Bangkok met de familie
Natalie van Polanen

Een reis door Thailand met een tiener

Natalie van Polanen Thailand 5-10-2023

"Hoe leuk is het om samen met je tiener een verre reis te gaan maken en hen bekend te maken met andere culturen. De geuren, kleuren en smaken kun je toch echt alleen aan hen overbrengen door het ze te laten ervaren." Onze collega Natalie reisde onlangs 3 weken met haar man en tiener van 17 jaar naar Thailand. In haar blog vertelt ze hoe zij deze reis als gezin hebben ervaren en welke activiteiten leuk zijn voor zowel ouders als tieners.

Costa Rica zonder huurauto
Dewi, Van Verre

Snorkelen in Costa Rica

Dewi, Van Verre Costa Rica 4-8-2023

Het is toch heerlijk om al dobberend aan het wateroppervlak het (kleurrijke) onderwaterleven te bewonderen? Ik doe het maar al te graag, en vertel jou mijn favoriete snorkelplekken tijdens een rondreis Costa Rica. Uiteraard eerst goed insmeren met zonnebrand en daarna lekker het water in! 

San Blas uitzicht
Elza, Van Verre

De mooiste bezienswaardigheden in Peru

Elza, Van Verre Peru 4-8-2023

Wie aan Peru denkt, denkt al gauw aan de wereldberoemde Machu Picchu. En hoewel je deze bijzondere plek zeker niet over mag slaan, kent Peru ook vele andere bijzondere bezienswaardigheden. De verscheidenheid van het land zal je versteld doen staan. Zo kun je de ene dag de zonsondergang op het strand bekijken, de volgende dag sandboarden in de woestijn en even later maak je een trekking naar bijna 5.000 meter hoogte. In deze blog licht ik een aantal bezienswaardigheden in Peru uit die je, wat mij betreft, niet mogen ontbreken aan je reis door Peru. 

San Blas uitzicht
Elza, Van Verre

Wat te doen in San Blas in Cusco

Elza, Van Verre Peru 10-7-2023

Tijdens mijn tijd dat ik in Cusco in Peru woonde, kwam ik graag in de San Blas buurt. Het is een charmant en creatief deel van de stad en staat ook wel bekend als kunstenaarswijk. De wijk kenmerkt zich door vele charmante en witte smalle straatjes waar je boutique winkeltjes, restaurantjes, ateliers en cafés vindt. Naar mijn idee is het één van de leukste wijken van Cusco. Ik vertel je wat er allemaal te zien en te doen is. 

Ottawa
Patrick Goorhuis

Ottawa bezienswaardigheden

Patrick Goorhuis Canada 30-6-2023

Onlangs vertrok collega Patrick richting Oost Canada, waar hij verschillende steden aandeed. In deze blog vertelt hij graag wat meer over de hoofdstad Ottawa van dit immense land aan de overkant van onze plas. Want ook al wordt deze stad niet zo veel bezocht als Montreal en Quebec in deze regio, Ottawa heeft voor de reiziger absoluut genoeg bezienswaardigheden te bieden!

Niagara watervallen Anne
Anne Slot

Mijn bezoek aan de Niagara watervallen in Canada

Anne Slot Canada 22-6-2023

Wow! Misschien wel één van de indrukwekkendste natuurverschijnselen die ik ooit heb mogen zien, de Niagara watervallen. Wat een kracht hebben deze watervallen! De Niagara watervallen zijn gelegen op de grens tussen Amerika en Canada, zowel links als rechts komt het water aangestroomd. Ikzelf heb de watervallen bezocht vanaf de Canadese kant. Hiervandaan heb je het beste zicht op de American Falls en de Bridal Falls. Hierdoor geef ik de voorkeur aan een bezoek vanaf de Canadese kant. In deze blog vertel ik je wat je zeker niet mag missen tijdens je bezoek aan de Niagara watervallen.