1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Reisverhalen en blog Thailand

Onze medewerkers reizen regelmatig naar Thailand voor inspectie, maar zijn ook voor u op zoek naar de mooiste reisbelevenissen. Unieke plekjes of bijzondere bezienswaardigheden. Deze vindt u weer terug op onze website. Onze klanten sturen ons vaak prachtige reisverhalen over de reisavonturen in Thailand. Laat u inspireren door onderstaande belevenissen!

Mijn tips voor een bezoek aan Khao Sok National Park
Wendy Sier

Mijn tips voor een bezoek aan Khao Sok National Park

Wendy Sier Thailand 17-6-2024

Khao Sok National Park is een bestemming die je wat mij betreft niet mag overslaan tijdens jouw reis door Thailand. Het is een enorm groot natuurgebied bestaande uit ongerepte natuur, indrukwekkende rotsformaties en het blauwe Cheow Lan stuwmeer. Een overnachting in een boomhut in het stadje bij Khao Sok of een nacht op het water in dit gebied is echt een beleving! In deze blog deel ik mijn tips voor jouw bezoek aan Khao Sok National Park. 

Fietstour door Bangkok met de familie
Natalie van Polanen

Een reis door Thailand met een tiener

Natalie van Polanen Thailand 5-10-2023

"Hoe leuk is het om samen met je tiener een verre reis te gaan maken en hen bekend te maken met andere culturen. De geuren, kleuren en smaken kun je toch echt alleen aan hen overbrengen door het ze te laten ervaren." Onze collega Natalie reisde onlangs 3 weken met haar man en tiener van 17 jaar naar Thailand. In haar blog vertelt ze hoe zij deze reis als gezin hebben ervaren en welke activiteiten leuk zijn voor zowel ouders als tieners.

River Kwai jungle Rafts
Elza van Oort

De leukste plekken in Thailand met kinderen

Elza van Oort Thailand 12-1-2023

Thailand is een fantastisch land om met kinderen doorheen te reizen. Van alle landen in Azië is het misschien wel het meest ideale land voor een gezinsreis. Het kent een rijke cultuur, de Thaise gerechten zijn heerlijk, het is veilig en je reist er gemakkelijk van de ene bestemming naar de andere. Bovendien is er enorm veel te doen, zowel voor jong als oud. Kortom Thailand met kinderen, doen!

Eilandhoppen in Zuidoost Thailand
Nicole Engeltjes

Eilandhoppen in Zuidoost Thailand

Nicole Engeltjes Thailand 29-7-2021

Vraag iemand wat hij/zij weet over Thailand en de volgende termen komen al snel naar voren: Bounty eilanden, eilandhoppen, hutje op het strand en uiteraard tempels. Maar klopt dit beeld wel met het echte Thailand? En is er niet veel meer te zien dan alleen maar witte zandstranden? Dan ben ik gaan uitzoeken op de eilanden in Zuidoost Thailand.

Wilde olifantensafari in Thailand
Nicole, Van Verre

Wilde olifantensafari in Thailand

Nicole, Van Verre Thailand 30-11-2018

Ken je dat gevoel, dat je zo enthousiast bent, dat je gewoon niet weet waar je moet beginnen met vertellen? Dat had ik na het bijzondere bezoek in Thailand. In april maakte ik een rondreis door Thailand. Één van mijn hoogtepunten was toch wel het spotten van de vele wilde olifanten in een levendig National Park.

 

Waarom Chiang Mai bezoeken?
Nicole, Van Verre

Waarom Chiang Mai bezoeken?

Nicole, Van Verre Thailand 10-10-2017

De stad Chiang Mai is dan wel een van de grootste steden van Thailand, maar zo voelt het absoluut niet aan. De oude stad is ommuurd met eeuwenoude stadsmuren die nog gedeeltelijk intact en gerestaureerd zijn. Binnen deze muren bevindt zich een leuk centrum met veel bezienswaardigheden. Tempels zijn er genoeg en een flink aantal zijn zeker een bezoek waard. 

Thailand beste reistijd
Redactie, Van Verre

Wat is de beste reistijd voor Thailand?

Redactie, Van Verre Thailand 4-7-2017

Een rondreis door Thailand maken de meeste reizigers vanwege het heerlijke klimaat. In Thailand is het altijd rond de 30 graden. In sommige maanden is het echter warmer en kouder of regent het meer. Dit komt door de verschillende seizoenen: het hoogseizoen (koele seizoen), laagseizoen (regenseizoen) en het tussenseizoen (hete seizoen).  

4 Tips voor een rondreis Noord-Thailand
Wendy, Van Verre

4 Tips voor een rondreis Noord-Thailand

Wendy, Van Verre Thailand 7-3-2017

Dat er heel veel te zien en te doen is in Noord-Thailand daar kwam ik achter tijdens mijn rondreis door Thailand. Het noorden biedt een bijzondere combinatie tussen tempels, landschappen, inheemse culturen en de Thaise keuken. Neem de tijd om het landelijke leven van de inheemse bevolking werkelijk mee te kunnen maken!

 

Een frisse blik: Bangkok vanaf het water
Astrid, Van Verre

Een frisse blik: Bangkok vanaf het water

Astrid, Van Verre Thailand 28-7-2016

De kanalen (khlongs) vormen een belangrijk onderdeel van de infrastructuur van Bangkok. Daar waar er met taxi of tuktuk op de wegen en straten door Bangkok rond spitsuur geen doorkomen aan is, bieden veerdiensten over de rivier uitkomst. Wij, mijn collega Wendy en ik, besloten al wat reilt en zeilt langs de oevers van de rivier en khlongs eens van dichtbij te beleven.

Positief verrast op Koh Phangan
Susan, Van Verre

Positief verrast op Koh Phangan

Susan, Van Verre Thailand 24-2-2015

Tja, wat verwacht ik van het eiland Koh Phangan; ladingen lallende jongeren, harde muziek en overvolle stranden met roes-uitslapende feestvierders. Een soort Ibiza? Ja, eigenlijk wel. Voor veel mensen (jongeren) is Koh Phangan namelijk de enige, originele ‘place to be’ voor Full Moon parties! Dus rustzoekende vakantiegangers en families hebben hier niets te zoeken… Of toch? Voordat ik die vraag kan beantwoorden wil ik het eerst zelf beleven en zien, dus op naar Koh Phangan.

Het onontdekte Koh Yao Yai
Susan Watertor

Het onontdekte Koh Yao Yai

Susan Watertor Thailand 2-7-2014

De meeste toeristen gaan in het zuiden van Thailand naar Phuket. Als doorgewinterde reiziger was ik toch benieuwd waarom iedereen hier heen gaat én heb ik zelfs plekken ontdekt waar het massatoerisme nog niet is toegetreden. Voor een uitrustvakantie kan ik nu met een gerust hart zeggen dat het zuiden van Thailand een fantastische plek is. En wat een bijzonder zeelandschap, het mooiste dat ik ooit heb gezien! 

Gooien met water tijdens Songkran
Jorinde

Gooien met water tijdens Songkran

Jorinde Thailand 11-4-2014

Vanaf 13 april wordt er in Thailand drie dagen lang Songkran gevierd, het traditionele Thaise Nieuwjaar uit de Siamese tijd. Songkran wordt ook wel ‘feest van het water’ genoemd, omdat men elkaar drie dagen lang nat mag gooien met water als gelukswens.