1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Van Verre, individuele reizen op maat naar Latijns-Amerika

Uw verre reizen specialist: Van Verre. Een vakantie is voor iedere reiziger anders. Wij maken samen met u uw reis op maat naar Latijns-Amerika. Prachtige berglandschappen, een eeuwenoude cultuur en een bezoek aan één van de wereldwonderen: dat is Latijns-Amerika. Onze landendeskundigen zitten regelmatig in het vliegtuig naar Midden- en Zuid-Amerika. Nieuwe plekjes ontdekken, zodat zij samen met u een complete rondreis door Latijns-Amerika kunnen samenstellen. U vindt veel voorbeeldreizen, van complete rondreizen tot bouwstenen. U wilt misschien net wat anders of wilt naar plekken die misschien niet eens in ons aanbod zit? Geen probleem, alles is mogelijk.

Reizen naar Latijns-Amerika met Van Verre

Samen met u maken wij uw verre privéreis op maat compleet. Onze verre reizen naar Latijns-Amerika zijn privé-vakanties. U reist alleen met uw eigen gezelschap. Dat betekent: vrijheid! Stop wanneer u wilt, maak op uw gemak foto’s of wandel door een klein dorpje. De routes bepalen we van te voren, zodat u volop geniet van uw reis door Latijns-Amerika.

 

 

  • Privéreizen op maat, alles kan!
  • Gespecialiseerde landendeskundigen
  • Kleinschalige hotels en lodges
  • Kwaliteitsreizen
  • Veilig en vertrouwd op reis

Hoe kies ik tussen een rondreis in Midden- en Zuid-Amerika

Denkt u aan een rondreis door Midden-Amerika of Zuid-Amerika, maar weet u nog niet welk land het beste bij u past? Met onderstaande tips helpen wij u de juiste keus te maken. Er zijn zoveel mooie landen in Latijns-Amerika, maar welke is nu het mooist? Na het lezen van onderstaande tips heeft u een antwoord op deze vraag.

 

Latijns-Amerika is een continent waar cultuur en natuur samenkomen. Van de toppen van het Andes-gebergte tot de tropische stranden aan de Caribische kust. Of u van een actieve vakantie houdt of liever kiest voor een rustige reis, alles is mogelijk in het sfeervolle Latijns-Amerika.

 

Rondreis door Midden-Amerika

In Midden-Amerika bieden wij individuele rondreizen aan naar Costa Rica, Panama en Nicaragua. Landen die veel gemeen hebben, maar alle met hun eigen karakter. Wij lichten ze één voor één toe.

 

Rondreis Costa Rica met huurauto

Zelf uw tijd indelen en stoppen waar u maar wilt? Dat is het voordeel als u naar Costa Rica reist. Het is een bestemming waar u gemakkelijk zelf kunt autorijden en telkens verrast wordt door de bijzondere natuur. Als u een cultuurliefhebber bent, is Costa Rica niet de bestemming voor u. U gaat hier naartoe om de meest kleurrijke dieren te spotten, te wandelen door de jungle en misschien wel even een dagje te ontspannen aan het strand. Costa Rica is een bestemming voor jong en oud, dus een hele goede familiebestemming.

Bekijk hier onze autorondreizen Costa Rica.

 

 

Rondreis door het groene Panama

Benieuwd wat u tijdens een individuele rondreis Panama kunt zien? Veel meer dan u waarschijnlijk verwacht. U vindt hier een mix van natuur, cultuur, gezellige dorpen en tropische eilanden met een wit zandstrand. Ontdek het avontuurlijke junglegebied, maak een boottocht door het Panamakanaal en bezoek de San Blas-eilanden. Op deze eilandengroep woont de Kuna Yala-stam. Een bijzondere stam met hun eigen gebruiken en tradities. Wilt u meer in contact komen met de lokale bevolking tijdens uw rondreis door Midden-Amerika? Denk dan eens aan een reis door Panama. Een bestemming die u ook prima met een huurauto kunt ontdekken of kunt combineren met Costa Rica.

Bekijk hier onze rondreizen Panama.

 

 

 

Ontdek koloniaal Nicaragua

Als u op zoek bent naar cultuur is Nicaragua de bestemming voor u. In de grote steden wandelt u door koloniale straten, maar vergeet de natuur en het strand niet. Ook hier vindt u jungle, maar niet zoals u deze in Costa Rica ziet. Wel weer mooiere stranden, heerlijk als u de reis wilt afsluiten op een rustig eiland. Een rondreis Nicaragua betekent korte reisafstanden en daardoor is het perfect te combineren met een ander land in Midden-Amerika.

Bekijk hier onze rondreizen Nicaragua.

 

 

 

Rondreis door Zuid-Amerika

Als u een keus maakt voor een rondreis door Zuid-Amerika is het belangrijk om eerst te bepalen in welke reisperiode u naar Zuid-Amerika wilt afreizen. Het klimaat is namelijk erg bepalend als u op dit continent reist. Maar bepaal ook wat u echt wilt zien. Kiest u voor natuur, wilt u wandelingen maken, in contact komen met de lokale bevolking of het wereldwonder Machu Picchu bezoeken? Er is ontzettend veel te zien.

 

Wat is de beste reisperiode voor Zuid-Amerika

De seizoenen zijn in Zuid-Amerika precies omgekeerd aan die in Europa. Als wij zomervakantie hebben, is het daar winter. Dat betekent niet dat u niet in de zomer naar Latijns-Amerika kunt reizen. Integendeel, in Colombia is het altijd lekker warm en ook delen van Chili, Argentinië, Peru & Bolivia zijn zelfs in onze zomer aan te raden om te bezoeken vanwege veel regenval in de andere maanden. In juli en augustus kunt u soms overdag zonder jas lopen, maar ’s avonds heeft u deze echt wel nodig. Voor een rondreis naar Zuid-Amerika adviseren wij dus om veel laagjes in te pakken.

 

De beste reisperiode hebben we hieronder voor u samengevat. 

 

Argentinië Noord- en Centraal-Argentinië: het gehele jaar
 

Patagonië: van oktober tot april

Chili

Noord- en Centraal-Argentinië: het gehele jaar

 

Zuid-Chili: van oktober tot april

Colombia

december t/m februari & juli t/m september

Peru

april t/m september

Bolivia

juni t/m september

Ecuador

juni t/m september

Galapagoseilanden

februari t/m april

 

Een paar tips voor een individuele rondreis door Zuid-Amerika

Zuid-Amerika is een continent met veel hoogteverschillen. Onze reizen zijn zo ingericht dat u langzaam kunt wennen aan de diverse hoogtes en wij proberen altijd op een laag niveau de reis te starten. Dat is helaas niet altijd mogelijk. Vliegt u van Nederland naar La Paz (Bolivia) dan start u gelijk op een hoogte van 3.600 meter. Belangrijk om niet te veel te plannen aan het begin van de reis, maar even te acclimatiseren en te wennen.

 

Naast de hoogtes kennen de karakteristieke plaatsen ook veel steile straatjes. Bent u slecht ter been? Dan zijn de bestemmingen Colombia, Chili en Argentinië een goede keus voor u.

 

In alle landen die wij aanbieden wordt Spaans gesproken. Het is de spreektaal en op de minder toeristische plekjes de enige taal die gesproken wordt. Bent u niet zo’n talenknobbel? Geen probleem, want met handen en voeten komen de leukste gesprekken aan bod.

 

 

 

Hoe voorkomt u hoogteziekte in Zuid-Amerika

Onze belangrijkste tip is acclimatiseren. Zo zijn onze reizen ook ingericht. Als u voor een langere tijd op een hoogte van meer dan 3.000 meter verblijft, heeft u genoeg tijd om te acclimatiseren. Plan daarom geen langere hikes of andere activiteiten in op de eerste of tweede dag, maar ontdek eerst rustig de stad.

 

Vanaf 2.500 meter kunt u last krijgen van hoogteziekte. De meest voorkomende symptomen zijn hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid en een verminderde eetlust. Daarom raden wij aan om dagelijks bij het ontbijt een kopje cocathee te drinken. Het meeste effect krijgt u door op cocabladeren te kauwen. De lokale bevolking is dit gewend, maar voor ons was het geen delicatesse. Loop daarom eens een supermarkt in en koop wat cocasnoepjes voor onderweg. Een minder zware dosis, maar wel erg lekker.

 

Toen onze Peru-specialist Eva in Peru verbleef, maakte zij een hike naar Rainbow Mountain. Een wandeling van 5 km op een hoogte van bijna 5.000 meter. Haar gids gaf haar de tip om een klein beetje Aqua de Florida op te snuiven. Binnen een seconde merkte ze verschil; alle holtes gingen open staan. Dit spirituele middel zorgde dat zij gemakkelijk naar boven kon lopen en het is in diverse souvenirwinkels te verkrijgen.

 

Mocht dit alles niet helpen tijdens uw hoogteziekte dan is er maar één oplossing; rust goed uit. En misschien toch op een paar cocabladeren kauwen als u weer naar buiten gaat. De beste, maar meest extreme oplossing: daal af naar een lager gebied.

 

 

De vele verschillen tussen de Zuid-Amerikaanse landen

Leer de tango en ontdek het natuurrijke Argentinië

Argentinië is niet alleen heel groot, maar is ook een bestemming waar veel afwisseling te vinden is. U reist hier naartoe voor de natuur. Vanwege de grootte reist u veel met een binnenlandse vlucht van gebied naar gebied. U kunt natuurlijk ook kiezen om voor een langere tijd op een plek te blijven en het land beter te leren kennen. Wij raden u dan aan om één of twee gebieden in uw rondreis op te nemen.

 

Start de reis in het bruisende Buenos Aires en leer de fijne kneepjes van de tango! Reis daarna door naar het noorden van Argentinië en geniet van het rode gesteente in de natuur rond de wijnstad Cafayate. Sta oog in oog met de Iguazú-watervallen of overnacht bij de inheemse bevolking in de Andes.

 

Liever wat zuidelijker reizen? Reis af naar Patagonië, een prachtig gebied waar het het gehele jaar door koud en winderig is. Ons favoriete plekje is Peninsula Valdez waar u walvissen, pinguïns, zeehonden en eindeloze kliffen ziet. Maar reist u zuidelijker dan komt u bij Ushuaia, het zuidelijkste puntje van de wereld!

 

Het zuiden van Argentinië is goed te combineren met Chili. Overland reist u naar El Calafate waar een natuurwonder op u wacht: de Perito Moreno-gletsjer.

 

Voor het opsnuiven van cultuur en korte reisafstanden is Argentinië niet de bestemming voor u.

Bekijk hier onze rondreizen Argentinië.

 

  

 

Het uitgestrekte Chili

Misschien staat het ook hoog op uw bucketlist: van noord naar zuid-Chili reizen. Het kan, maar hier heeft u aan een maand niet genoeg. Chili is maar liefst 4.000 kilometer lang. Het land is op te delen in diverse regio’s.

 

Vliegt u vanuit Nederland dan landt u in de hoofdstad Santiago de Chile. Het centrale hart van het land omringd door wijnregio’s. Reis vanaf de hoofdstad in nog geen 1,5 uur naar de kust en bezoek de graffitistad Valparaíso of reis voor een heerlijk glaasje wijn naar Maipo.

 

In het droge noorden vindt u de Atacama-woestijn. Een eindeloze sterrenhemel, gigantische hoogvlaktes en prachtige bergtoppen wisselen elkaar af. Een mooi gebied om doorheen te reizen.

 

Voor natuur moet u in het zuiden van Chili zijn. Hier vindt u regenwouden, lange fjorden en gletsjers waar u langs kunt varen. Hier ligt ook het onbekende eiland Chiloé en het indrukwekkende natuurpark Torres del Paine. Een geweldige plek om een meerdaagse wandeling te maken. Maar dit kan ook in de groene bossen van het vulkanen- en merengebied van Chili.

 

Voor een wel heel bijzondere afsluiting van uw Chili rondreis reist u af naar Paaseiland. Het eiland is gelegen in de Stille Oceaan en één van de meest afgelegen plekken ter wereld. Een mysterieus eiland met een eigen cultuur, vulkanische natuur en Moai-beelden.

 

Bent u een liefhebber van de natuur en staat een mooie wandeling maken hoog op het lijstje? Dan is Chili de bestemming voor u.

Bekijk hier onze rondreizen Chili.

 

 

 

Kleurrijk Colombia

Wilt u dwalen in koloniale, kleurrijke steden, de vriendelijke en gastvrije bevolking beter leren kennen en misschien wel de lekkerste koffie van Zuid-Amerika proeven? Kies dan voor een rondreis Colombia met privéchauffeur. In Colombia vindt u de uitlopers van de Andes met toppen tussen de 4.000 en 6.000 meter. Het klimaat is daarom erg aangenaam. Onze zomer is ook hun zomer en daarom is het lekker warm. Ideaal voor de vele koffieplantages. En natuurlijk is Colombia het land van de salsa, gooi uw heupen los en meng u tussen de vrolijke en kleurrijke bevolking.

Bekijk hier onze rondreizen Colombia.

 

 

 

Het Inca-hart van Zuid-Amerika: Peru

Wie Peru zegt, denkt al snel aan één van de zeven wereldwonderen: Machu Picchu. Het is een land waar cultuur, natuur, woestijn en jungle te vinden is. Eigenlijk de perfecte bestemming als u een combinatie van alles wilt.

 

Vanuit Nederland landt u direct op Lima, de hoofdstad van Peru. Een moderne stad die erg verschilt met de rest van het land. De wijken Miraflores en Barranco zijn leuk om doorheen te fietsen, maar het hart van het Incarijk is Cuzco. Een karakteristieke stad en de perfecte locatie om vanuit hier diverse uitstapjes te maken. Een stad die niet mag ontbreken in uw rondreis door Peru.

 

Trek de jungle van Peru in en verken de rivieren met hun kaaimannen, capibara’s en anaconda’s. Kleurige ara’s vliegen krijsend boven uw hoofd.

Bent u op zoek naar woestijn en strand? Ook dit is te vinden in Peru, maar niet zoals in andere Zuid-Amerikaanse landen. Reis dan eerder door naar Ecuador, waar de Amazone, stranden en nog meer Inca-historie op u wacht. Of naar de Caribische stranden van Midden-Amerika.

Bekijk hier onze rondreizen Peru.

 

 

 

Ongerept Bolivia

Bolivia is een land bij uitstek als u op zoek bent naar ongerepte natuur en onaangetaste culturen. Het Titicacameer verbindt Bolivia met Peru. Leuk om de bewoners op de eilanden in het Titicacameer te bezoeken en de cultuur beter te leren kennen.

 

Liever wat meer natuur? Ontdek de rode canyons bij Tupiza op de rug van een paard, reis af naar het nevelwoud in Amboró én vergeet zeker niet Salar de Uyuni, de zoutvlakte van Bolivia. 

 

Ten opzichte van andere Zuid-Amerikaanse landen is Bolivia een arm land, maar wel één dat ongerept is en waar nog weinig toeristen komen. Benieuwd wat voor moois er te ontdekken is? Bekijk hier onze rondreizen Bolivia.

 

  

 

Ecuador en de Galapagoseilanden

In Ecuador begint het oude Inca-rijk. Het land wordt doorkruist door de evenaar. Het is een land waar u een straat aan vulkanen vindt met indrukwekkende kraters. Maar ook een lange, brede kust met een aangenaam strand, een karakteristieke hoofdstad (Quito) en het Amazonegebied. Ontdek de jungle, spot aapjes en andere kleine dieren en wandel door het prachtige gebied.


Wist u dat voor de kust van Ecuador ook een prachtig archipel ligt? Het zijn de Galapagoseilanden. Spot hier de fregatvogels met hun rode keelzakken of de Blauwvoet jan-van-genten; prachtige dieren! Snorkel tussen de zeeleeuwen en zie leguanen in tal van kleuren.

 

 

Wilt u op rondreis door Ecuador? Bekijk hier onze rondreizen Ecuador

 

Bekijk al onze rondreizen door Latijns-Amerika en alle bouwstenen in Latijns-Amerika.

 

Weet u welke bestemming nu het beste bij uw wensen past? Laat het ons weten en neem contact met ons op. Onze Latijns-Amerika specialist helpt u graag uw individuele reis op maat samen te stellen.

Een reis door Latijns-Amerika in 3 minuten!

Deze video neemt u in 3 minuten mee door Latijns-Amerika

Emmy en Jur

Ons verhaal

Ooit begonnen wij als klein familiebedrijf, maar tegenwoordig hebben wij een enthousiast team van reislustige medewerkers in dienst. Gezamenlijk hebben zij al veel landen gezien. We bekijken de voorbeeldreizen, maar bouwen uw reis, dag voor dag, op. Echte service vinden wij belangrijk! We nemen de tijd om uw wensen te bespreken en ook het reisvoorstel dat we toesturen past niet op één A-4’tje. We besteden veel aandacht aan de offerte. Die moet al een beleving zijn!

Chili-Torres-del-Paine-Judith
Judith Post
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Ik neem u graag mee naar de vele mooie plekken!
Contact met Judith
Nicaragua-Ometepe-Irene1(2)
Irene Dijkstra
Ik heb al diverse landen in Latijns-Amerika bezocht en de landen fascineren mij enorm. Mijn ervaringen deel ik graag met u!
Contact met Irene