1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Rondreizen Namibië

Een individuele rondreis Namibië is een ontdekkingstocht langs droge, maar bijzondere woestijnen en indrukwekkende wildparken. Zie de zon opkomen vanuit een luchtballon, wandel over de Sossusvlei en bewonder enkele van de hoogste zandduinen ter wereld. Wat is het een bijzondere ervaring om te overnachten in de openlucht onder de heldere sterrenhemel. U verkent Namibië met uw eigen huurauto, waardoor u zelf uw tijd kunt indelen. Of kiest u voor de camperreis door Namibië? 

 

Wij zijn benieuwd naar uw favoriete rondreis door Namibië. Neem contact met ons op en wij stellen, op basis van uw reiswensen, uw ideale rondreis Namibië samen. Wij adviseren u graag op basis van onze persoonlijke reiservaringen. Misschien combineert u Namibië met een rondreis Zuid-Afrika of Botswana? Onderstaand vindt u onze voorbeelen van onze rondreizen Namibië. Bekijk voor meer inspiratie ook onze bouwstenen.

 

  • Overnacht op bijzondere plekken en in kleinschalige accommodaties  
  • Reis met een huurauto, dus stop wanneer u wilt
  • Advies uit persoonlijke reiservaringen van onze specialisten
  • Maatwerk reizen, volledig naar wens; alles is mogelijk
Onder de sterrenhemel slapen
Te voet op zoek naar cheeta’s
Ontmoeting met de Himba’s
Hoge rode zandduinen beklimmen
Kajakken tussen zeehondjes
Een mooie klim op de zandduinen van Namibië
Ingrid
Wat ben ik verliefd op Afrika. Elk land heeft iets unieks. Ik adviseer u graag voor een droomreis naar Afrika.
Eva-Namibie-Sossusvlei
Eva
Een bezoek aan Namibië mag niet ontbreken vanwege de unieke wilde dieren, woestijnlandschappen en de zandduinen van de Sossusvlei.
100 Wetlands & Deserts
Voorbeeldreis Namibië
14 dagen

Rondreis Namibië per auto: Woestijn en Wildparken

Midden: Windhoek > Zuid: Kalahari, woestijn > Sossusvlei, hoogste zandduinen ter wereld > Midden: Swakopmund, aan het strand > Twyfelfontein, rotstekeningen > Noord: Etosha National Park, safari. Midden: Okonjima, luipaarden > Windhoek.

Reisduur: 14 dagen
€ 2100,- Prijsindicatie per persoon
Excl. intercontinentale vlucht
shutterstock_161334494
Voorbeeldreis Namibië
18 dagen

Rondreis Namibië per auto: Natuurwonderen van Namibië

Midden: Windhoek > Zuid: Kalahari > Fish River Canyon, vergezichten > Aus, wilde paarden > Sossusvlei > Midden: Swakopmund, aan de kust > Twyfelfontein, cultuur > Noord: Etosha NP, waterdrinkplaatsen > Midden: Daan Viljoen > Windhoek.

Reisduur: 18 dagen
€ 2650,- Prijsindicatie per persoon
Excl. intercontinentale vlucht
Afrika-Namibie-Daktent-Auto
Voorbeeldreis Namibië
21 dagen

Rondreis Namibië: Avontuurlijk Namibië

Midden: Windhoek > Oost: Waterberg Plateau, natuur > Noord: Etosha NP, wildleven > Midden: Palmwag, puur > Brandberg, rotspartijen en wandelen > Zuid: Sossusvlei, zandduinen > Aus > Fish River Canyon, uitzicht > Midden: Daan Viljoen

Reisduur: 21 dagen
€ 2350,- Prijsindicatie per persoon
Excl. intercontinentale vlucht
Discoverer FunX2 Luderitz(6)
Voorbeeldreis Namibië
22 dagen

Rondreis Namibië: Namibië camperreis

Midden: Windhoek > Zuid: Hardap > Kalahari > Fish River Canyon, uitzicht > Aus > Sossusvlei, zandduinen > Solitaire > Midden: Rehoboth, lokale bevolking > Otjiwarongo > Noord: Grootfontein, meteoriet > Etosha, wild > Outjo > Midden: Uis > Swakopmund, kust > Okahandja > Windhoek.

Reisduur: 22 dagen
€ 2600,- Prijsindicatie per persoon
Excl. intercontinentale vlucht
Namibië rondreis combineren met andere landen
shutterstock_270278957
Namibië en Zuid-Afrika
21 dagen

Autorondreis: Kaapse kust en puur Namibië

Zuid-Afrika, zuid: Kaapstad > west: Paternoster > Clanwilliam > Springbok > Namibie, zuid: Fish River Canyon > Aus > Sossusvlei > midden: Swakopmund > Twyfelfontein > noord: Etosha NP > midden: Windhoek.

Reisduur: 21 dagen
€ 2450,- Prijsindicatie per persoon
Excl. intercontinentale vlucht
shutterstock_210009229
Namibië, Botswana en Zimbabwe
14 dagen

Autorondreis: Safari Etosha naar Victoria Falls

Namibië, midden: Windhoek > Okonjima, AfriCat Foundation > noord: Etosha National Park > Kavango, safari per boot > Caprivi > Botswana: Chobe National Park, olifanten. Zimbabwe: Victoria Watervallen, breedste van Afrika.

Reisduur: 14 dagen
€ 3850,- Prijsindicatie per persoon
Excl. intercontinentale vlucht

Wilt u één van deze voorbeeldreizen aanpassen?

Alle bovenstaande voorbeeldreizen kunnen wij aanpassen naar uw wensen. We maken samen met u een reis op maat op basis van uw eigen samengestelde route. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Namibie-Sossusvlei-collega-ingid-op-zandduin_1_454729

Hulp nodig bij het samenstellen van uw rondreis Namibië?

Laat uw droomreis naar Namibië werkelijkheid worden met behulp van persoonlijk advies uit eigen ervaringen van onze reisspecialisten. 

 

Bel ons op +31 299 475083

Mail naar reizen@vanverre.nl

 

Of vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan

9 Redenen om een individuele rondreis Namibie te maken

1) De adembenemende landschappen van Namibië

Ongereptheid, dat is misschien wel de beste benaming voor Namibië. Een land 20 keer zo groot als Nederland met slechts circa 2,5 miljoen inwoners en een betoverend landschap. Uren kunt u rijden zonder veel verkeer tegen te komen, daarom is het makkelijk om de auto even langs de kant van de weg te parkeren om te genieten van het uitzicht. Het zuiden biedt weidsheid met vergezichten en natuurlijk de Fish River Canyon. Bijzonder is het landschap rondom de rode zandduinen van Sossusvlei, de hoogste ter wereld! Beklim een zandduin en geniet van zonsopkomst, een geweldige ervaring. Het noorden is anders, misschien op het eerste gezicht liefelijker en afwisselender. De rotspartijen en tekeningen bij Twyfelfontein, de Herero- en Damarabevolking en natuurlijk de dieren in Etosha National Park kenmerken het gebied. Onze rondreis Namibië Natuurwonderen leidt u langs al deze prachtige plekken.

 

 

In het uiterste noordoostpuntje ligt de Caprivistrook die Namibië verbindt met Botswana, ook een prachtig stuk natuur. In Namibië ervaart u het échte Afrika.

 

2) Bijzondere overnachtingsplekken tijdens uw rondreis Namibië

Er zijn diverse overnachtingsmogelijkheden in Namibië. Wij gebruiken meestal middenklasse hotels die altijd op een fraaie plek zijn gelegen. Zeer prettig is dat het relatief kleinschalige onderkomens zijn, hoogbouw kennen ze niet (m.u.v. Windhoek). Onze favoriet in het zuiden is Desert Horse Inn, prachtig gelegen en van alle gemakken voorzien. Voor wie af en toe een nachtje luxe wil bieden wij door het land heen een scala aan mogelijkheden.

 

 

Het kleinschalige Camp Kipwe in Damaraland is een juweeltje midden in de natuur. Zeer interessant is een overnachting in Okonjima Plains of Bush Camp. Buiten de mooie locatie vindt u hier het thuis van de AfriCat Foundation, een non-profit organisatie die onder meer onderzoek doet naar bedreigde diersoorten zoals luipaarden en cheeta’s. Hier gaat u ook op safari.

 

3) Namibië ontdekken met de huurauto

Een ideale manier is om zelf met een huurauto door een rondreis door Namibië te maken. Het land is er geschikt voor en het geeft u als reiziger veel vrijheid, als u er maar voor zorgt dat uw overnachtingen vooraf zijn geboekt. Goed om te weten is dat het wegennet voor ongeveer 90% onverhard is. Vanuit Windhoek zijn er in alle richtingen verharde wegen naar de grotere plaatsen, maar voor een rondreis Namibië bent u echt aangewezen op  secundaire wegen. Dat is geen probleem, want zo u beleeft u het land op haar best. Wel is het een must om een goed voertuig te huren, een SUV die hoger op de weg ligt en voor veel rijcomfort én plezier zorgt. Er wordt links gereden maar dat went snel.

 

Het is goed te doen om zelf door Etosha National Park rijden. ’s Ochtends vroeg en in de namiddag is het wild het meest actief omdat het minder warm is. Rij naar één van de vele waterdrinkplaatsen en wacht af wat er uit de bush tevoorschijn komt. Garanties geven we niet en soms is enig geduld verreist, maar vaak wordt dat beloond.

 

4) Bijzondere bevolkingsgroepen zoals de Himba’s

Namibië kent een diversiteit aan bevolkingsgroepen. De bekendste zijn misschien wel de Himba’s, een semi-nomadenvolk dat haar thuisbasis heeft de Kaokoland. De Himba-vrouwen zijn gemakkelijk te herkennen aan hun huid die rood kleurt van het mengsel van geitenvet, kruiden en oker dat ze op smeren en de twee vlechten die over hun voorhoofd lopen. Dieren zijn ook belangrijk voor Himba’s, het aantal stuks vee in hun bezit bepaalt hoe welvarend ze zijn. Zelf een dorpje binnenstappen kan niet, het moet altijd georganiseerd. De gids moet namelijk altijd eerst onderhandelen met de chief. In meer afgelegen gebieden treft u Himba’s in hun authentieke omgeving aan en krijgt u een goed beeld van hun levensstijl.

 

 

5) Nog meer bevolkingsgroepen in Namibië

Kleding is vaak de makkelijkste manier om volkeren te herkennen. Ziet u een vrouw met een kleurrijke jurk op enkellengte, gepofte mouwen en een band om het middel, dan weet u dat u een Herero-lid tegenkomt. De langwerpige hoed op hun hoofd met twee uiteinden naar de zijkanten symboliseren de hoorns van hun vee. Vrij eenvoudig komt ook u in aanraking met de Damara. Al rijdend door Damaraland ziet u ze langs de kant van de weg. Interessant is een bezoek aan het Damara Living Museum, dit openluchtmuseum biedt u een kijkje in de keuken van dit trotse volk.

 

6) Eten en drinken in Namibië

Het eten in Namibië is divers. Of u nu van vis, vlees houdt of vegetarisch bent er is een breed assortiment. Springbok, koedoe en struisvogel staan altijd wel op de menukaart. Bent u tijdens uw rondreis Namibië aan de kust in Lüderitz of Swakopmund dan kunt u uw hart ophalen aan verse visgerechten. Populair in Swakopmund is The Tug, een originele sleepboot die nu dienst doet als restaurant. Het uitzicht op de Atlantische Oceaan is fantastisch, reserveer wel een tafeltje voor het diner. Een echte reiziger probeert natuurlijk ook de lokale specialiteiten (buiten de apfelstrudel, dan): een veilige keuze is oxuxwa, een kipgerecht. En een smiley klinkt ook wel als een leuk gerecht, toch? Weet wel wat u bestelt: dit is een op vuur gekookt geitenhoofd.

De Namibiër zelf is gek op vlees, vaak komt in het weekend de familie samen om te braaien (barbecueën). Het is niet ongebruikelijk dat iedereen zijn eigen stuk vlees meeneemt. Favoriet is ook hun potjie, een gietijzeren driepootspot waarin allerlei lekkernijen boven het vuur gegaard worden. Naast groenten pruttelt daarin vis, rijst en lam.

 

 

7) Safaritochten in Etosha National Park

Omdat rijden met de huurauto prima te doen is in Namibië, kunt u het Etosha National Park van west naar oost zelf ontdekken. Voor de allerbeste beleving gaat u vroeg op pad, een nieuwe dag in de bush breekt aan, het is nog koel waardoor dieren het meest actief zijn. Neem een picknick mee zodat u op een mooie plek kunt stoppen (let op: niet zomaar ergens de auto parkeren en uitstappen, u bent immers in een wildpark!). Vergeet ook uw verrekijker niet, zodat u op afstand wild kan spotten. Geef uw ogen goed de kost want leeuwen verschuilen zich graag in het gras. Een safaritocht reserveren vanuit de accommodatie is ook mogelijk. Met een ervaren gids gaat u op pad en volgt de sporen in het zand. Waar die naartoe leiden blijft een spannende verrassing……

 

8) Malariavrije gebieden

Voordeel van een rondreis Namibië is dat er nauwelijks malariagebieden zijn. Voor Etosha National Park en de Caprivistrook worden tabletten aanbevolen, ten zuidoosten van het gebied alleen in de zomerperiode. Voor de laatste informatie neemt u contact op met een medische instantie. Feit is dat meer dan 80% van het land malariavrij gebied is, wel zo prettig om te weten.  

 

9) Combinatiereizen

Bent u vaker in Namibië geweest dan is het ideaal om een tweede reis te combineren met bijvoorbeeld Zuid-Afrika of Botswana/Zimbabwe. Een auto gehuurd in Zuid-Afrika mag mee naar Namibië. Dit geldt ook wanneer u een auto in Namibië huurt en de grens over gaat met Botswana of v.v. Er worden wel extra kosten in rekening gebracht, maar er zijn genoeg mogelijkheden voor een onvergetelijke combinatiereis, zoals een individuele rondreis Namibië met Zuid-Afrika of een individuele rondreis Namibië met Zimbabwe.

 

Bekijk onderstaande video van een reis door Namibië.

Deze video is gemaakt door Van Verre reizigers.

© CrypticsPalace

Veelgestelde vragen over Namibië

Hieronder vindt u alvast antwoorden op de meeste gestelde vragen over rondreizen naar Namibië.

Hoe lang is het vliegen naar Namibië?
Waar ligt Namibië?
Hoe laat is het in Namibië?
Wat is de hoofstad van Namibië?