1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Autorondreis Natuurwonderen van Namibië

In het spoor van de gemsbok en woestijnolifant maakt u kennis met een weergaloze woestijnlandschap; droog, dor en verlaten maar bovenal fascinerend in haar flora en fauna. Op pad in de Fish River Canyon, magistrale zonsondergangen in het rode duinlandschap van Kalahari en Sossusvlei. Op safari, speurend naar wilde dieren in het Etosha National Park. Namibië ontvangt u met open armen.

Wat maakt deze reis bijzonder
Wandel door de Sossusvlei
De kloof van Fish River Canyon
Stap in een jeep en spot wild!
Een mooie klim op de zandduinen van Namibië
Ingrid
Wat ben ik verliefd op Afrika. Elk land heeft iets unieks. Ik adviseer u graag voor een droomreis naar Afrika.
Prijsindicatie vanaf € 2650,- per persoon
Reisduur: 18 dagen / 17 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

De reis van dag tot dag: Natuurwonderen van Namibië

Dag 1             Windhoek

Dag 2             Kalahari

Dag 3             Kalahari

Dag 4             Fish River Canyon

Dag 5             Fish River Canyon

Dag 6             Aus

 

 

Dag 7             Aus

Dag 8             Sossusvlei

Dag 9             Sossusvlei

Dag 10           Swakopmund

Dag 11           Swakopmund

Dag 12           Twyfelfontein

Dag 13           Twyfelfontein

Dag 14           Etosha National Park

Dag 15           Etosha National Park

Dag 16           Etosha National Park

Dag 17           Daan Viljoen Game Reserve

Dag 18           Windhoek

100% maat werk

Dag 1 Windhoek

ca. 50 km / 1 uur

Windhoek is de kleurrijke hoofdstad en het visitekaartje van Namibië. Een prettige mix van werelden, waar Europese en Afrikaanse cultuur elkaar de hand schudden. In het centrum van deze grootste stad van Namibië koketteren historische huizen nuffig naast hedendaagse, moderne gebouwen.

 

De komende dagen heeft u de beschikking over uw eigen auto. Zelf rijden is een uitstekende manier om kennis te maken met het wonderlijke Namibië. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt.

U neemt deze ochtend uw huurauto in ontvangst. Een vertegenwoordiger van het autoverhuurbedrijf neemt met u alle formaliteiten door en overhandigt u de autosleutels. Daarna gaat u op weg. Hoe zat het ook alweer? Hier rijdt men links en zit het stuur van de auto aan de rechterkant. De komende paar dagen zal u vast een paar keer aan de ‘verkeerde’ kant van de auto willen instappen. Daarna bent u het gewend hoor.

U rijdt in een klein uurtje over een goed geasfalteerde weg van de luchthaven naar Windhoek. Het staat allemaal duidelijk aangegeven, volgt u gewoon de borden.

 

Overnachting in Windhoek

Inclusief huurauto

Dag 2 Windhoek - Kalahari

ca. 265 km / 3 uur

Kalahari bushmen(10) Kalahari (1)-c17061f6(10) Kalahari woestijn(10)

Na het ontbijt begint uw avontuur. In Namibië zijn alleen de wegen met een B-nummer en enkele C-wegen geasfalteerd. De overige C- en D-wegen zijn onverharde, stoffige zandwegen, die overigens prima te berijden zijn. Houdt u daarbij wel uw snelheid in de gaten. Aan het einde van de autorit een frisse douche om het stof van uw lijf te spoelen is een heerlijke luxe. 

 

De snelste weg naar de rode zandduinen van de Hardap Kalahari regio gaat over de B1 naar Mariental. De mooie landelijke route via Dordadis, Uhlenhorst en Hoachanas gaat grotendeels over onverharde wegen en neemt ruim een uur langer in beslag, maar als u ’s morgens op tijd vertrekt bent u zeker tegen het middaguur in uw lodge. Wat dacht u van een avondrit per jeep door het roestrode duinlandschap? Lekker om de dag af te sluiten met een typische Afrikaanse zonsondergang.

 

Overnachting in de Kalahari

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 3 Kalahari

U kunt vandaag op eigen houtje in de vrije natuur wandelen of deelnemen aan een jeepsafari. Op hobbelige zandwegen baant u zich een weg door de savanne langs kameeldoornbomen en rivierbedden. De Kalahari is onvervalste natuur, waar vogels het luchtruim domineren en de meest uiteenlopende dieren de verlaten steppen bevolken. Echte woestijndieren, waaronder aardvarkens, adders, schorpioenen en hyena’s, leven hier naast Afrikaanse klassiekers als de olifant, jachtluipaard en giraf. Maar ook spring- en gemsbokken, struisvogels en hartebeesten voelen zich in de Kalahari thuis.

 

Overnachting in de Kalahari

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 4 Kalahari – Fish River Canyon

ca. 380 km / 6 uur

Namibia-QuiverTreeForest(12) shutterstock_11972692(8)

Verder zuidwaarts over de B1 arriveert u in Keetmanshoop, gelegen op een belangrijke splitsing van wegen. Deze voormalige missiepost kon daardoor uitgroeien tot de grootste stad van het zuiden. Afgezien van haar geschiedenis is de stad zelf is niet zo heel bijzonder. Wat u echter beslist niet wilt missen is een bezoek aan het sprookjesachtige Kokerbomenwoud en Giants Playground, waar grote rotsachtige stenen het landschap domineren. De kokerboom is een inheemse boomsoort die op meerdere plekken in Afrika groeit, maar alleen bij Keetmanshoop een compleet bos beslaat. Wist u dat de nomadische San hun pijlenkokers maken van de holle kokerboomstam? Na ongeveer twee uur rijden via Seeheim, met de uitlopers van de Klein Karasbergen aan de zijlijn, splitst de weg zich kort na Holoog in twee. Volgt u de borden naar Hobas, de toegangspoort tot de Fish River Canyon, het tweede grootste ravijn ter wereld. 

 

Overnachting in Fish River Canyon

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 5 Fish River Canyon

Fish River Canyon is zonder meer één van de spectaculairste kloven ter wereld. De vergelijking met die andere grote kloof in de Verenigde Staten wordt al gauw gemaakt. Logisch, want de Fish River Canyon is 161 kilometer lang, 27 kilometer breed, 550 meter diep en heeft alleen in de zomer water. In de kloven zijn prachtige wandelroutes uitgestippeld, voor een ieder goed te doen. Neemt u op uw wandeling voldoende drinkwater mee en als u een volle dag op pad gaat zal uw hotel met plezier een lunchpakketje verzorgen.  

 

Overnachting in Fish River Canyon

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 6 Fish River Canyon - Aus

ca. 300 km / 4 uur

U reist grotendeels over dezelfde weg als u gekomen bent, terug naar Keetmanshoop. Bij Seeheim slaat u echter linksaf en volgt u de B4 snelweg naar Lüderitz. Na ruim een uur rijden bereikt u Aus, een sukkelend dorp op een prominente viersprong. Westwaarts bereikt u de kustplaats Lüderitz, zuidwaarts voert naar Vioolsdrif, de grensovergang naar Zuid-Afrika, en in noordelijke richting belandt u in Sossusvlei en Sesriem. Aus lonkt met zijn kleurrijke palet aan bloemen en planten: ruim vijfhonderd soorten domineren het landschap aan de rand van de Namib Naukluft Woestijn. Vooral na een sporadische fikse regenbui tovert de droge aarde een weelderig tapijt van veldbloemen. Over natuurwonderen gesproken! Waar bloemen zijn leven vogels, dus u kunt op uw vingers natellen dat Aus ook nog eens een waar vogelparadijs is. 
 

Overnachting in Aus

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 7 Aus

Aus wilde paarden Wetu (13) Aus wilde paarden Wetu (13)

Met de dageraad in uw kielzog kunt u deze ochtend Lüderitz en Kolmanskop bezoeken op ruim een uur rijden. Ziet u daar die kudde wilde paarden op de eindeloze vlakte? Niemand weet exact de herkomst van deze ijzersterke rossen. Onder de bikkelharde wetten van moeder natuur trotseren de woestijnpaarden snikhete kurkdroge dagen en (vries)koude nachten. Wonderbaarlijk, nietwaar? Al even bizar zijn de spooksteden bij Lüderitz, waarvan Kolmanskop de bekendste is. Pioniers en fortuinzoekers streken hier neer tijdens de diamantkoorts, maar vertrokken met huis en haard toen er niets meer te halen viel. De verlaten steden met hun lege gebouwen en huizen zonder ramen zijn na decennia door zandstormen te zijn geteisterd teruggeschoven in de schoot van de woestijn, grotendeels bedekt onder een dikke laag zand. In Kolmanskop zijn nogal wat gebouwen met iets te veel enthousiasme gerestaureerd en daarmee wordt eigenlijk afbreuk gedaan aan het imago. En toch, als tijdens een ochtendwandeling het zonlicht weerkaatst op gebroken muren en zich een weg baant door kieren en spleten ontstaat er iets magisch! Kolmanskop is alleen in de ochtend tot 13.00 uur te bezoeken. Maak ter plaatse een rondleiding met een lokale gids om een compleet beeld te krijgen van wat zich hier allemaal heeft afgespeeld aan het begin van de twintigste eeuw. 
 

Overnachting in Aus

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 8 Aus - Sossusvlei

ca. 375 km / 5 uur

Zorg dat u deze ochtend uw benzinetank volgooit voordat u op weg gaat. U rijdt over de C13 via Helmeringhausen naar een van de meest fabelachtige zandduinen ter wereld in de bijzondere Sossusvlei, gelegen aan de rand van de Namib Naukluft Woestijn.

 

Overnachting in Sossusvlei

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 9 Sossusvlei en Sesriem Canyon

Sossusvlei klant Kok(10) Sossusvlei Deadvlei(10) shutterstock_383672752(10)

Voor dag en dauw rijdt u over een bijna eindeloze zwarte streep van asfalt door verlaten woestijnlandschap naar de reusachtige duinen van Sossusvlei en Deadvlei. Badend in de warme ochtendzon ontvouwt zich een weergaloos schouwspel: alle schakeringen rood strelen uw oog. Het uitzicht vanaf verschillende zandduinen is werkelijk adembenemend en mag met recht tot een hoogtepunt van uw reis gerekend worden. Neem alle tijd om volop te genieten van het onbeschrijflijke serene landschap.

 

Overnachting in Sossusvlei

Inclusief ontbijt, huurauto

Ballonvaart
Sossusvlei

Ballonvaart

Een unieke ervaring die u nooit vergeet! In de vroege ochtend zweeft u over het mooiste landschap van Namibië...

Dag 10 Sossusvlei – Swakopmund

ca. 400 km / 6 uur

Een lange reisdag voor de boeg, dus als het even kan gaat u dan vroeg ontbijten en op pad met de morgenzon als uw metgezel. Vandaag reist u dwars door het desolate woestijnlandschap van Namib Naukluft Park naar Swakopmund aan de kust. Een uitdagende rit met de nodige stops onderweg. Uitdagend, omdat er soms geen einde aan die verharde zandweg lijkt te komen en u nauwelijks andere reizigers tegenkomt. Heel af en toe een tegenligger of een auto die u naarstig inhaalt. Ziet u daar het bordje Solitaire en die verroeste autowrakken? Een must om hier even te stoppen. Allereerst om te tanken (de eerstvolgende mogelijkheid biedt zich aan in Walvisbaai), maar ook om koffie met apfelstrudel te eten als eerbetoon aan de legendarische Moos die in Solitaire zijn eeuwige rustplaats heeft gevonden. Nadat u de indrukwekkende bergpassen Gaub en Kuiseb bent gepasseerd wacht u de rit naar de kust. Onderweg stuit u op de wonderlijke prehistorische Welwitchia Mirabilis. Deze planten kenmerken de droge regio. Ook typerend in dit landschap zijn de kleine stokstaartjes die in holen in de grond leven. U herkent ze als ze in groepjes zenuwachtig de horizon afturen. Als Swakopmund achter stoffige woestijnheuvels opdoemt zult u zich even in uw arm moeten knijpen. Het is geen sprookjesachtige luchtspiegeling, deze charmante kustplaats met Duits tintje bestaat echt.

 

Overnachting in Swakopmund

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 11 Swakopmund

Swakopmund is in 1892 gebouwd als havenplaats. Het nabijgelegen Britse Walvis Bay dankt zijn naam aan de walvissen die plankton komen eten in de diepe baai voor de kust. Het is ook een walhalla voor vogels in alle soorten en maten. Neem daarom zeker uw verrekijker mee.

 

Overnachting in Swakopmund

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 12 Swakopmund - Twyfelfontein

ca. 320 km / 5 uur

Namibie-CapeCross-zeehondenkolonie1(11)

Verandering van spijs doet eten. U rijdt vandaag noordwaarts langs de kust en dan landinwaarts. Bij Cape Cross kunt u een enorme zeehondenkolonie bezoeken. Cape Cross is ook van historisch belang. In 1468 zette de eerste Europeaan voet aan wal in Namibië. Hij richtte hier een kruis op ter ere van de koning van Portugal. Een stukje terug, in het vissersplaatsje Hentiesbaai, kunt u prima lunchen. Vervolgens leidt de C35 u door Damaraland naar Twyfelfontein. Onderweg passeert u Brandberg, de hoogste bergtop van Namibië. Hier vereeuwigen San-rotstekeningen de levensstijl van duizenden jaren geleden.

 

Overnachting in Twyfelfontein

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 13 Twyfelfontein

In Twyfelfontein (zo genoemd naar een waterbron die ook zomaar eens droog kon zijn) wandelt u gedurende een uur langs meer dan tweeduizend rotstekeningen van soms wel zesduizend jaar oud! Oeroude kunstwerken met dieren, menselijke voetafdrukken en patronen komen aan u voorbij.

 

Overnachting in Twyfelfontein

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 14 Twyfelfontein – Etosha

ca. 250 km / 3 uur

Etosha-NP-neushoorn-wildlife(8) Giraffes-Etosha-National-Park-safari-rit

De komende dagen is het safari en wilde dieren wat de klok slaat. De C39 en C38 leiden u via Khorixas en Outjo naar het fabuleuze Etosha National Park, het pareltje van Namibië. Het gebied is zo groot als Nederland en er leven meer dan honderd verschillende zoogdieren en talrijke vogelsoorten. 

 

Overnachting in Etosha

Inclusief huurauto

Dag 15 Etosha

Ondanks een kurkdroge winter heeft Etosha een zeer rijk dierenleven met meer dan 114 beschermde diersoorten. Een groot deel van dit vlakke reservaat wordt in beslag genomen door de Etosha Pan, een zoutmeer dat alleen in de regentijd water bevat. U heeft de gehele dag de tijd om met uw auto het park te verkennen. Zebra, wildebeest, giraf, olifant, kudu, springbok, impala en overige antilopen, met een beetje geluk treft u ze allemaal. U mag niet harder dan 60 km/u rijden.

 

Overnachting in Etosha

Inclusief huurauto

Op safari in Etosha
Etosha

Op safari in Etosha

In de vroege ochtend en late namiddag is het wild in Etosha op zijn best te spotten. Trek er samen met een...

Dag 16 Etosha

Vorkstaartscharrelaar(10) shutterstock_175882628(10) Etosha kudu shutterstock_229482478(10)

Van de jagers zijn voornamelijk de leeuw en het jachtluipaard actief met in hun kielzog de hyena. Naast wild huisvest Etosha meer dan 340 vogelsoorten, variërend van kleurrijke bijeneters, roze flamingo’s tot de grote kori bustard.

 

Overnachting in Etosha

Inclusief huurauto

Dag 17 Etosha - Daan Viljoen Game Reserve

ca. 575 km / 6 uur

Met de safaribelevenissen nog vers op het netvlies en in uw geheugen gegrift reist u vandaag naar het Daan Viljoen Game Reserve dat zestien kilometer buiten Windhoek, midden in de natuur, is gelegen. Onderweg kunt u een stop maken in Okahandja, de hoofdstad van de Herero-bevolking. U herkent ze aan hun klederdracht. De vrouwen in kleurige japonnen uit het Victoriaanse tijdperk, hun hoofd bedekt in een al even zo kleurrijke vlinderdoek. De mannen in militair uniform (eigenlijk alleen tijdens officiële Herero feestdagen). Een aantal koloniale gebouwen herinnert nog aan de Duitse overheersing. In de hoofdstraat vindt u wat restaurants, winkels en souvenirkraampjes. Handig om hier nog even uw laatste inkopen voor het thuisfront te doen. 

 

Overnachting in Daan Viljoen Game Reserve

Inclusief huurauto

Dag 18 Daan Viljoen Game Reserve - Windhoek

ca. 70 km / 1 uur

De ochtend kunt u nog naar hartenlust doorbrengen in het park. In de middag rijdt u naar de luchthaven van Windhoek. Bij aankomst levert u uw huurauto in.

 

Inclusief ontbijt, huurauto

 

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen