1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
Reisadvies op maat
Bel ons of kom langs, maak een afspraak
Vraag vrijblijvend een offerte aan
ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds

Reizen vanuit België?

Onze maatwerkreizen naar Azië, Afrika, Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Oceanië houden niet op bij de landsgrens van Nederland. Waarom zou het? Er is sowieso geen taalbarrière; het Vlaams en Nederlands liggen immers dicht bij elkaar. Hier en daar een ander woord om hetzelfde aan te duiden, maar we verstaan u, hoor. We weten dat in België sommige zaken net ietsje anders zijn geregeld dan in Nederland maar dat is voor Van Verre geen enkel probleem. Ook voor u, onze Vlaamse nabuur, staan we graag klaar met vakkundig advies en schone reisideeën en zorgen we ervoor dat uw maatwerkreis naar Azië, Afrika, Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Oceanië van A tot Z tot in de puntjes is geregeld.

 

Reis ik met Nederlanders? 

Al onze reizen zijn op individuele, op maat gemaakte rondreizen. U reist dus niet in een groep, maar met uw eigen gezelschap; met uw partner, als gezin, met vrienden of familie. U hoeft dus niet bang te zijn dat u zich op reis tussen de Nederlanders bevindt.

 

Zekerheden!
Bij Van Verre bent u als Vlaamse reiziger in goede handen. Van Verre is aangesloten bij de ANVR (Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen) die duidelijke en eerlijke voorwaarden hanteert en kwaliteit en zekerheid garandeert.

 

Wij zijn tevens aangesloten bij de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden), dat ook op onze Vlaamse reizigers van toepassing is. Dat betekent dat uw vooruitbetaalde reisgeld gegarandeerd wordt terugbetaald als de reisorganisatie in financiële problemen komt of failliet wordt verklaard. Boekingen van onze Vlaamse reizigers vallen ook onder de garantie van het Calamiteitenfonds indien er een volledige pakketreis bij ons wordt geboekt. Deze garantie houdt in dat u (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren; de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren. Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

 


Verzekeringen

Net als voor onze Nederlandse reizigers, is het ook voor onze Belgische reizigers belangrijk om goed verzekerd op reis te gaan. Mocht er iets gebeuren dan krijgt u alle hulp die nodig is, waaronder de hulp van de Alarmcentrale maar ook voor bagage, geneeskundige kosten, buitengewone kosten, personenhulpverlening en ongevallen. U kunt de verzekering uitbreiden met de dekkingen contant geld en rechtsbijstand. Wij kunnen een kortlopende reisverzekering voor u afsluiten.

 

Een annulatieverzekering is een eenmalige verzekering die de reissom vergoed wanneer de reis door onvoorziene omstandigheden niet door kan gaan en u de reis moet annuleren. Deze verzekering voorkomt dat u hierdoor voor hoge kosten komt te staan. Wij kunnen een kortlopende annulatieverzekering voor u afsluiten.

 

Reisdocumenten
Voor bijna alle bestemmingen buiten Europa, dient u in het bezit te zijn van een paspoort dat in de regel na aankomst nog minimaal zes maanden geldig is. Controleer dus tijdig of dit bij uw paspoort het geval is en vraag, indien nodig, op tijd een nieuw paspoort bij uw gemeente of stad aan. Let op: een identiteitskaart is niet hetzelfde als een paspoort! Op de volgende website kunt u meer informatie vinden over de reisdocumenten en andere praktische informatie: www.diplomatie.be.

 

Visum en vaccinaties 

Voor bepaalde bestemmingen waar u heen reist of een overstap maakt is het nodig om een visum in het bezit te hebben. Onze landendeskundigen kunnen u hierover informeren. Voor gedetailleerde informatie hierover, verwijzen wij u graag door naar www.diplomatie.be.  

 

Reizen naar Afrika, Azië, Noord-Amerika, Latijns-Amerika of Oceanië betekent reizen naar een werelddeel met andere gezondheidsrisico’s. Soms is het daarom nodig, of aan te raden, om u te laten vaccineren. Vaccinaties kunt u bij een erkend centrum voor reisgeneeskunde verkrijgen. Kijk op www.vacciweb.be voor meer informatie.  

 

 

Hulp ter plekke

Onze agenten zijn 24 uur per dag te bereiken in geval van nood. In de reisbescheiden krijgt u de telefoonnummers die u buiten kantooruren kunt bellen. Belt u altijd eerst naar onze lokale agent, hij staat weer in direct contact met chauffeurs en hotels en kan zo een mogelijk probleem al snel oplossen.

 

Bij ernstige noodgevallen kunt u uiteraard ook contact met ons opnemen en bellen naar het Van Verre noodnummer, denkt u dan wel aan het tijdsverschil? We helpen u graag met het vinden van een oplossing. Soms zullen we u door moeten verwijzen naar uw reisverzekering. Neemt u daarom het noodnummer van uw reisverzekering ook mee op reis.

 

Vliegreis
Als u vanuit België reist is het niet noodzakelijk om vanaf Schiphol Airport Amsterdam te vliegen. Wellicht is een vlucht vanaf Zaventem, Brussels Airport makkelijker. Van Verre regelt daarom ook uw vluchten met vertrek vanaf luchthaven Zaventem, Brussels Airport. Met alle Airlines die vanuit België vertrekken hebben wij zeer scherpe afspraken. Wij helpen u bij het vinden van een vlucht die goed aansluit bij uw reis.

 

Contact
Van Verre verzorgt individuele reizen op maat naar de mooiste plekjes in Azië, Afrika, Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Oceanië. U geeft uw wensen aan, wij stellen uw eigen route door een of meerdere bestemmingen in de regio, naar alle uithoeken en onbekende plekjes. Wij kunnen u een uitstekend advies geven omdat wij al vele jaren kennis hebben van alle mooie landen in Azië, Afrika, Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Oceanië.


Noordeinde 5
1141 AE Monnickendam
Nederland
0031299-475083