1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
Onze Ecuador specialist: Tamara
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548

Vakantie Ecuador en de Galapagos eilanden

Een vakantie naar Ecuador en de Galapagos eilanden zou op een ieders bucketlist moeten staan. Er is een groot junglegebied langs de Napo-rivier, één van de grootste toedieners van de Amazone-rivier. Maak een boottocht over de rivier of verblijf in een lodge en spot bijzondere dieren. Of ga op zoek naar vogels en kikkertjes in het nevelwoud. Er zijn prachtige steden met Spaanskoloniale gebouwen. Blijf niet stilzitten, maar trek er op uit om te fietsen, te wandelen, te raften of te kanoën. Bekijk onze voorbeeldrondreizen Ecuador of stel uw eigen vakantie naar Ecuador samen met onze Ecuador bouwstenen. Omdat er ook zoveel mogelijkheden zijn voor een vakantie naar de Galapagos eilanden hebben we hier ook tal van ideeën voor u op een rijtje gezet. Bekijk onze bouwstenen Galapagos

Rondreizen Ecuador en Galapagos

Bouwstenen Ecuador en Galapagos eilanden

Waarom uw vakantie Ecuador door Van Verre laten verzorgen?

Onze vakanties naar Ecuador en de Galapagos eilanden zijn privé, u reist met uw eigen gezelschap door Ecuador en de Galapagos eilanden. Dat betekent: vrijheid! De routes bepaalt u zelf van te voren, in overleg met één van onze landendeskundigen. U slaapt in sfeervolle en bijzondere hotels. Voor een vakantie naar de Galapagos eilanden bieden we de keuze uit een verblijf op een eiland of aan boord van een boot. Er zijn grote en kleine boten, lange en korte routes, eenvoudige en luxe schepen.

  • Vakanties op maat, alles kan!
  • Privé vakanties Galapagos eilanden
  • Veel keuze uit boten bij de Galapagos eilanden
  • Deskundigheid
  • Sfeervolle hotels
  • Ook de onbekende gebieden
Ecuador-Quito-Straat

Ecuador en Galapagos eilanden vakantie

Ontdek Ecuador met een auto met chauffeur. Van het nevelwoud en de kleurrijke markten in het noorden, tot de jungle en de koloniale hoofdstad in het centrale deel tot vulkanen en onbekende zuidelijke gebieden. 

 

Een vakantie naar de Galapagos eilanden is een droom die uitkomt. Of u nu excursies maakt vanuit één plaats of met een cruise diverse eilanden aandoet, u staat versteld over de aantallen dieren die u ziet.

Ecuador en Galapagos eilanden vakantie informatie

De republiek Ecuador ligt in Zuid-Amerika. Het is het kleinste land in het Andesgebergte, maar even goed nog zeven keer zo groot als Nederland. Het aantal inwoners is ongeveer gelijk aan dat van Nederland. Dat er veel ongerepte natuur is, zal u dan ook niet verbazen. In het westen grenst Ecuador aan de Grote Oceaan. In het noorden aan Colombia en in het zuiden en oosten aan Peru. Zijn naam dankt het land aan de evenaar, die vlak bij de hoofdstad Quito het land doorkruist.

 

Ongeveer 1000 kilometer voor de kust van Ecuador ligt de bijzondere Galapagos-archipel. Hier zijn dertien grote

en tientallen kleinere eilanden die bekend staan om hun unieke dieren. 

 

Grofweg is Ecuador te onderscheiden in het kustgebied, het Andesberggebied en de jungle. Ecuador telt veel vulkanen, waarvan er een aantal te beklimmen zijn. Sommige zijn bijna 6000 meter hoog! U mist dus niks tijdens een vakantie door Ecuador.

 

Meer informatie Ecuador.

Ecuador-Mensen-2

Bouwstenen Ecuador en de Galapagos eilanden

Begin in één van de hoogste hoofdsteden ter wereld, in Quito. Vul uw dag in met tal van activiteiten rond Baños. Spot walvissen voor de kust van Puerto Lopez en apen of zelfs tapirs in de jungle. Slaap op een hacienda of bij de mensen thuis. Kies een cruise bij de Galapagos-archipel.

 

Combineer diverse bouwstenen en stel naar eigen wens een vakantie naar Ecuador en een vakantie naar de Galapagos eilanden samen.

Galapagos-Blauwvoet-Jan-Van-Genten_2_556531

Vakantie Galapagos eilanden

Wat een bijzondere ervaring is een vakantie naar de Galapagos eilanden! Het is er een waar natuurparadijs, met vele unieke dieren en planten die u nergens anders zult tegenkomen. Wat dacht u van zeldzame pinguïns en vogels met blauwe voeten? Ga eilandhoppen en verblijf op de eilanden Santa Cruz, Isabela, Floreana en San Cristobal. Of kies voor een cruise en vaar langs de meest bijzondere plekken van de Galapagos eilanden. Voeg een vakantie naar de Galapagos eilanden toe aan uw reis door Ecuador...

Tips voor uw vakantie naar Ecuador

Voor het eerst op vakantie naar Ecuador? Voor de beste kennismaking met de lokale bevolking, boekt u een homestay nabij Otavalo, bekend om de kleurrijke markt. Bent u op zoek naar een bijzonder hotel? Kijk dan eens bij de Mashpi Lodge, door National Geographic uitgeroepen tot één van de meest unieke lodges ter wereld.

 

Een echte strandbestemming is Ecuador niet. Toch is het

heerlijk om de laatste paar dagen van uw vakantie door te brengen aan de kust en even te relaxen. De ideale plek daarvoor in Ecuador is in Puerto Lopez of omgeving. Maar vergeet niet een excursie naar Isla de la Plata te boeken als u hier toch bent. Misschien ziet u walvissen, zeeschildpadden, bontgekleurde vissen, zeeleeuwen en bijzondere vogels. Bovendien is dit een goed alternatief als u een vakantie naar de Galapagos eilanden te duur vindt.

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen

Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
Naast de Galápagos eilanden heeft Ecuador zoveel moois te bieden! Jungle, vulkanen, koloniale steden, nevelwoud en authentieke markten
Contact met Tamara
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.
Contact met Judith