1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Myanmar reizen, uw privé-reis op maat

Een individuele reis door Myanmar (Birma) is een bijzondere ervaring. Bewonder de talrijke tempels en pagodes in het boeddhistische land. Er zijn zoveel cultuurschatten, het is bijna niet te bevatten. De bevolking is blij met uw bezoek en dat zult u merken aan de vriendelijke wijze van benaderen. Het toerisme staat nog in de kinderschoenen; een Myanmar reis zult u als puur ervaren. U ziet het nog in een nog niet door massatoerisme aangetaste staat.

Michelle in Monywa - Myanmar

Is het nu veilig om naar Myanmar te reizen?

Ik was onlangs zelf in Myanmar, ik heb me geen moment onveilig gevoeld en ook van de situatie op dit moment met de vluchtelingen heb ik niets meegekregen. De mensen zijn ontzettend hartelijk. Ik ben verliefd op dit land geworden en zal zeker terugkeren! Juist nu is Myanmar nog zo authentiek, dus voelt u zich tot dit land aangetrokken, dan kan ik het alleen maar aanbevelen!

Myanmar-inelake-meisjemetstaartjes(10)

Myanmar reizen individueel

Onze Myanmar reizen brengen u langs de meest bekende en bijzondere bezienswaardigheden waarbij u reist in uw eigen tempo. Wilt u wat langer blijven in Bagan bijvoorbeeld, dan passen we uw reisschema daarop aan.

Rondom het Inle Lake kunt u diverse activiteiten ondernemen en een boottocht over het Inle Laken mag tijdens uw reis door Myanmar niet ontbreken.

 

De treinreis bij Pyin Oo Lwin is ook zeker de moeite waard om in uw reis op te nemen!

Myanmar reizen veiligheid

Myanmar, voorheen ook Birma geheten, kent een turbulente geschiedenis. Het is lange tijd gesloten geweest voor de buitenwereld en nog steeds heeft het militaire regime de macht. Dit heeft echter geen invloed op uw reis. Van Verre gebruikt geen accommodaties en transportmiddelen die in handen zijn van de staat. De vriendelijke bevolking wil u graag ontvangen in dit schitterende land.

 

Wij zijn van mening dat openheid, dus het reizen er naar toe, de bevolking goed doet. Isolatie betekent: geen pottenkijkers. Door reizigers sijpelt er nieuws in en uit. Reizen in Myanmar heeft als zeer positieve bijkomstigheid dat het bruggen slaat, contacten tot stand brengt.

 

U reist op privé-basis, georganiseerd. Dit is een absoluut veilige manier van reizen. Wij hebben het land zelf bezocht en wij vinden dat het land, ondanks het bewind, zeer de moeite waard is om te bezoeken. 

 

Gezichtsverlies is voor een Aziaat het ergste dat hem of haar kan overkomen. Goede manieren, bijvoorbeeld niet te luidruchtig zijn en decent gekleed gaan zijn van groot belang. Bij bezoek aan tempels dienen schouders en knieën bedekt te zijn. Houd u hier rekening mee tijdens uw reis in Myanmar.

 

Meer informatie Myanmar.

Myanmar-bagan-luchtbalon(10)

Myanmar bouwstenen

Onze reizen in Myanmar voeren u door een gevarieerd landschap. De Irrawaddy-rivier is met ruim 2000 kilometer de belangrijkste rivier van het land. Rond Inle Lake vindt u een Engels landschap met glooiende heuvels en hier en daar Engelse huizen. U kunt hier prachtige wandelingen maken langs theehuizen, groentenvelden en dorpjes. Aan de westkust van Myanmar kunt u ontspannen op mooie, witte palmstranden. U kunt diverse bouwstenen Myanmar makkelijk aan elkaar koppelen tot een complete reis.

Myanmar reizen tips

De beste reistijd voor een reis op maat naar Myanmar loopt van medio oktober tot medio maart. In april zorgt de uitbundige viering van het Boeddhistische nieuwjaar voor veel spektakel. Ook een begrafenis is een reden tot feesten.

In de meeste hotels en winkels kunt u redelijk goed communiceren in het Engels.

Buiten het feit dat de infrastructuur op veel plaatsen te wensen overlaat, valt er zoveel te zien, dat het raadzaam is om op veel plaatsen langer te verblijven. Een verblijf van twee dagen in Mandalay is bijvoorbeeld veel te kort om ook maar een globale indruk te krijgen van het koninklijke achterland.

Waarom uw Myanmar reis door Van Verre laten verzorgen?

Onze reizen zijn privé-vakanties; u reist dus met uw eigen gezelschap door Myanmar. Dat betekent: vrijheid! U stopt wanneer u wilt, u kunt op uw gemak foto’s nemen of een wandeling door een dorpje of in de natuur maken. De routes bepaalt u zelf van te voren, in overleg met één van onze landendeskundigen. U slaapt in sfeervolle en bijzondere hotels. Een Myanmar vakantie van Van Verre biedt u een andere kijk op Myanmar. Kijk bij de rondreizen Myanmar en bouwstenen Myanmar, om inspiratie voor uw reis door Myanmar op te doen! Alle Myanmar reizen kunnen we aanpassen aan uw wensen.

 

  • Reizen op maat, alles kan!
  • Kwaliteitsreizen
  • Privéreizen Myanmar
  • Deskundigheid
  • Sfeervolle hotels
Mijn inspectiereis naar Myanmar
Michelle

Mijn inspectiereis naar Myanmar

Michelle Algemeen 19-10-2018

Afgelopen november ben ik voor Van Verre op reis geweest naar het mooie Myanmar. Uiteraard vond ik dit in eerste instantie best spannend. Helemaal gezien de situatie in Myanmar op dit moment, en daarbij ging ik ook nog alleen op reis. Ik heb me geen moment onveilig gevoeld en ook van de situatie op dit moment met de vluchtelingen heb ik niets meegekregen. 

DSC_4309
Michelle Gingnagel
Myanmar is nog zo authentiek, dus voelt u zich tot dit land aangetrokken, dan kan ik het alleen maar aanbevelen. Ik help u graag met uw reis.
Contact met Michelle
Renee2
Renée Bulthuis
Myanmar vind ik een ontdekking! Wat heb ik genoten: al die glans en die aardige mensen, die blij zijn dat je komt. U weet me te vinden.
Contact met Renée
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.