1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Tijdelijk aangepaste voorwaarden. Geen aanbetaling & kosteloos annuleren tot wel 6 weken voor vertrek.Lees meer

Rondreizen Myanmar

Uw rondreis door Myanmar (Birma): een droomreis. We bieden privé-rondreizen aan, u reist dus met uw eigen gezelschap, met uw eigen busje met chauffeur en, als u dat wilt, uw eigen gids. Myanmar is puur Azië, dat maakt het een uitermate fascinerend land.

Wij helpen u graag uw eigen individuele rondreis Myanmar samen te stellen.

Bagan-Myanmar-tempels679(9)
Voorbeeldreis Myanmar
15 dagen

Rondreis Myanmar : Hoogtepunten van Myanmar

Zuid-Myanmar: Yangon. Centraal-Myanmar: vlucht naar Bagan, honderden tempels en pagodes > Monywa, bijzonder gebied > Mandalay, koningssteden rondom > Kalaw, Engels > Inle Lake, mooist denkbare meer. Zuid-Myanmar: Yangon.

Reisduur: 15 dagen
€ 1600,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen
Excl. intercontinentale vlucht
D_7018(9)
Voorbeeldreis Myanmar
18 dagen

Rondreis Myanmar: De charme van Myanmar

Zuid-Myanmar: Yangon. Centraal-Myanmar: Kalaw, Engels > Inle Lake, prachtig meer en bergstammen > Nyaung Shwe aan Inle Lake > vlucht Mandalay, naar Pyin Oo Lwin, Brits > treinreis, terug Mandalay > Bagan. Zuid-Myanmar: Yangon.

Reisduur: 18 dagen
€ 1850,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen
Excl. intercontinentale vlucht
Myanmar-Pyay-rijst(9)
Voorbeeldreis Myanmar
30 dagen

Rondreis Myanmar: Ontdek onbekend Birma

Zuid-Myanmar: Yangon > Hpa An > Mawlamyaing > Kyaiktiyo. West-Myanmar: Mrauk U. Zuid-Myanmar: Yangon. Centraal-Myanmar: Loikaw > Inle Lake > Kalaw Pyin Oo Lwin > treinreis Hsipaw > Mandalay > Monywa > Bagan. Zuid: Pyay > Yangon.

Reisduur: 30 dagen
€ 4100,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen
Excl. intercontinentale vlucht
D_6782 Mandalay Hill(9)
Voorbeeldreis Myanmar
23 dagen

Rondreis Myanmar: Actief & Cultureel

Zuid-Myanmar: Yangon. Centraal-Myanmar: Kalaw > trektocht, overnachten bij locals > Inle Lake. Oost-Myanmar: Keng Tong. Centraal Myanmar: Mandalay > Pyin Oo Lwin > treinreis Hsipaw > Mandalay > Monywa > Bagan. Zuid: Yangon.

Reisduur: 23 dagen
€ 2800,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen
Excl. intercontinentale vlucht
Myanmar-Mandalay-kindereninklasje(9)
Voorbeeldreis Myanmar
23 dagen

Rondreis Myanmar: Heel Myanmar overland

Zuid-Myanmar: Yangon > Kyaiktiyo, Gouden Rots > Bago > Pyay. Centraal-Myanmar: Mount Popa > Bagan > Monywa > Mandalay > Pyin Oo Lwin > treinreis, terug Mandalay > Kalaw > Inle Lake. Zuid-Myanmar: Yangon.

 

Reisduur: 23 dagen
€ 2300,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen
Excl. intercontinentale vlucht
Myanmar-inelake-visseraanhetwerk(9)
Voorbeeldreis Myanmar
19 dagen

Rondreis Myanmar: Complete reis door Birma

Centraal-Myanmar: Mandalay, koningssteden > Pyin Oo Lwin > treinreis, Mandalay > Monywa > Bagan, pagodes, tempels > Kalaw, Engels > Inle Lake,  mooist denkbare meer > Nyaung Shwe > Loikaw, langnekstammen. Zuid-Myanmar: Yangon.

 

Reisduur: 19 dagen
€ 2300,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen
Excl. intercontinentale vlucht
311eba79-6ec9-492c-ae4c-0da442323f0c

Infodagen Myanmar

Heeft u plannen voor een reis naar Myanmar? Kom naar onze infodagen en wij geven u nuttige informatie en delen de leukste tips voor uw rondreis Myanmar. 

 

Onze Myanmar-specialisten kennen deze bestemming erg goed en vertellen u graag over hun ervaringen, zodat u met een goed gevoel op reis gaat. Meld u nu gratis en vrijblijvend aan. Tot snel!

Rondreis Myanmar informatie

Een rondreis door Myanmar is een ontdekkingsreis door een nog prachtig stuk authentiek Azië. Myanmar is vooral bekend van de vele tempels in de vlakte van Bagan. Een rondreis Myanmar kunt u prima afsluiten met een strandverblijf in Myanmar zelf, maar ook een strandverblijf in Thailand na een rondreis door Myanmar is een goede optie.

 

 

Overige tips voor een rondreis door Myanmar

 

  • Neem uw tijd om het land goed te verkennen. Myanmar is een groot land, en het is niet mogelijk om alles in één reis te zien. Dus maak keuzes wat u deze rondreis wilt zien en kom later nog eens terug om een ander deel van Myanmar te zien.
  • Combineer uw rondreis met een verblijf aan het prachtige witte zandstrand van Ngapali Beach
  • Maak vanuit Pyin Oo Lwin een spectaculaire treinreis over de Gokteik brug
  • Wilt u olifanten zien? Bezoek dan het Green Valley olifantenpark in de omgeving van Kalaw.
  • Zorg dat u voldoende cash geld bij u heeft, de pinautomaten werken in Myanmar niet altijd en zo werkt de ING Bank helemaal niet samen met Myanmar.
  • Maak een wandeling rondom het Kandawgyi Lake in Yangon
  • Ga van de gebaande paden, tijdens uw rondreis reist u door verschillende dorpjes. Stap hier uit en maak eens een wandeling. In sommige dorpjes is nog bijna nooit een toerist geweest.
  • Huur een fiets in Bagan (veel hotels verhuren die ook) en ga op eigen gelegenheid op ontdekkingsreis over de immens grote historische vlakte
  • Houdt u er rekening mee dat er op binnenlandse vluchten in Myanmar 20 kilo aan ruimbagage meegenomen mag worden terwijl u op intercontinentale vluchten meestal 30 kilo mee mag nemen. Stop uw koffer dus niet helemaal vol.
  • Wilt u bergstammen ontmoeten, breng dan een bezoek aan Keng Tong waar u wandelingen kunt maken naar verschillende bergdorpen

Wat een individuele rondreis Myanmar bijzonder maakt

De geografie en de natuur van Myanmar

Myanmar bezit bijna 2.000 kilometer aan kustgebied gericht op de Bengaalse Baai en de Andaman Zee. Het land is ingedeeld in zeven divisies: Yangon, Bago, Sagaing, Tanintharyi, Ayeyarwady, Magwe en Mandalay en zeven staten: Kachin, Shan, Kayah, Kayin, Rakhaing, Chin en Mon State.

 

De divisies vormen het centrale hart van Myanmar met een zuidelijke uitloper die bij het Zuid-Thaise Ranong eindigt. Daaromheen liggen de staten. Elke staat kent een andere etnische samenstelling. Met uitzondering van de Mekong-rivier, die parallel loopt aan de grens van Myanmar en Laos, worden de andere grenzen gedomineerd door bergachtige gebieden. De hoogste berg van Myanmar maakt deel uit van het Himalaya-gebergte en is meer dan 6.000 meter hoog.

 

Rivieren domineren het Birmese leven. De Ayeyarwady rivier loopt over een afstand van 2.000 kilometer van noord naar zuid en mondt uit in de gelijknamige delta. Daarmee is het de belangrijkste voedingsbron voor de Birmese rijstcultuur. De andere rivieren hebben dezelfde stroomgang. Met de Chindwin in het noordwesten, de Thanlwin in het oosten en de Mekong, die vanuit China alleen ter hoogte van Laos parallel loopt met de Birmese grens. De beruchte Gouden Driehoek ligt in dit gebied, bij het drielandenpunt van Thailand, Laos en Myanmar.

 

Het voormalige Birma is een van de meest diverse landen in de regio. Het land herbergt een enorme diversiteit aan ecosystemen. Naar schatting 251 verschillende zoogdieren, 687 vogelsoorten, 203 reptielachtigen en 70 amfibiesoorten komen voor in Myanmar. Zo’n 10.000 olifanten en tijgers, waarvan er 150 in het grootste tijgerreservaat ter wereld in Kachin State te vinden zijn. Ook de bedreigde Irrawaddy dolfijn komt nog steeds voor.

 

Kennis maken met de mentaliteit, gewoonten en gebruiken in Myanmar

This is Burma,’ schreef Kipling meer dan honderd jaar geleden. ‘It is quite unlike a place any place you know about.’ In honderd jaar is daarin weinig veranderd. De Birmese bevolking houdt er tal van unieke gewoonten en gebruiken op na. Respect en beleefdheid staan in hoog aanzien. Van de karakteristieke Birmese handreiking, waarbij de uitgestrekte rechterarm wordt begeleid door de linkerarm tot het fenomeen dat menig horecaondernemer in Nederland tot waanzin zou drijven: de thee is gratis in de talloze theehuizen. Niets is wat het lijkt, niets lijkt wat het is. De verrassingen van Myanmar zijn talrijk. Slechts bij de nationale volksport, het betelnoot kauwen, wil het wel eens misgaan. De Birmezen zijn fervente kauwers en spugen het rode sap te pas en te onpas van zich af. Voor het overige is een reis naar Myanmar precies zoals Kipling het al ruim honderd jaar geleden onder woorden bracht. Myanmar is een plek zo anders, zo uniek, dat geen vergelijking opgaat.

 

De bevolking is blij met uw bezoek en dat zult u merken aan de vriendelijke wijze van benaderen. Het toerisme staat nog in de kinderschoenen; het verblijf in dit prachtige land zult u als puur ervaren. U ziet het nog in een nog niet door massatoerisme aangetaste staat. 

Gezichtsverlies is voor een Aziaat het ergste dat hem of haar kan overkomen. Goede manieren, bijvoorbeeld niet te luidruchtig zijn en decent gekleed gaan zijn van groot belang.

Afdingen is in Myanmar niet altijd gebruikelijk. U kunt het proberen, u merkt wel of het zin heeft. Met name in de grotere plaatsen, zoals Yangon, is men er inmiddels aan gewend, dat toeristen willen onderhandelen, dus speelt men daar op in. Overigens: de prijzen zijn vrij laag. Heel belangrijk: voor u is het een spel, voor de verkoper niet (al lijkt dat in uw ogen zo). Als u een bod gedaan heeft en de verkoper gaat ermee akkoord, dan moet u het ook echt kopen. Het is beledigend om dan alsnog weg te lopen, dat kan echt niet.

 

Genieten van het eten in Myanmar

De Birmese keuken is voornamelijk gebaseerd op rijst en curry. Birmezen zijn in het algemeen geen liefhebbers van scherpe kruiden. De invloeden van de buurlanden zijn vooral te merken in de aangrenzende deelstaten. Zo is de keuken van Shan State vergelijkbaar met die van Noord-Thailand en halen de Rakhaing hun culinaire inspiratie vooral uit Bangladesh en India. Ook de Chinese en Indiase keuken is alom vertegenwoordigd. Met name in de grote steden en hotels treft u restaurants met een westerse keuken. De Tokio Fried Chicken in Yangon is een aardig voorbeeld van hoe de lokale ondernemers omspringen met de wereldwijde boycot. Het is geen culinaire aanrader overigens.

 

De Birmese eetgewoontes zijn al even uniek als het land. Het komt zelden voor dat Birmezen alleen aan tafel gaan. De verschillende curry’s en de rijst worden in het midden van de tafel geplaatst. Iedereen mag pakken wat hij wil. Soep wordt er meestal gratis bij geserveerd en bijgevuld als de soepkom leeg is.

 

Renee2
Renée
Myanmar vind ik een ontdekking! Wat heb ik genoten: al die glans en die aardige mensen, die blij zijn dat je komt. U weet me te vinden.
Contact met Renée