1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Tijdelijk aangepaste voorwaarden. Geen aanbetaling & kosteloos annuleren tot wel 6 weken voor vertrek.Lees meer

Rondreizen Botswana

Een individuele rondreis Botswana is een reis langs fascinerede natuurgebieden en wildparken, van het omvangrijke dierenrijk in de vruchtbare Okavango Delta tot aan de enorme droge zoutvlaktes bij Nata. Een rondreis door Botswana onderneemt u met uw eigen reisgezelschap, met uw eigen auto of busje met chauffeur en/of deels per huuauto. De rondreizen Botswana zijn voorbeelden van diverse reizen die u kunt maken. Elke rondreis is aan te passen aan uw wensen, zo kunt u ook Botswana combineren met anderen landen. Wij helpen u graag uw eigen Botswana rondreis samen te stellen.

Botswana-Kalahari-Wildreservaat3
Voorbeeldreis Botswana
14 dagen

Autorondreis Botswana: Woestijn en Waterland safari

Noord-Namibië: Kavango Wildreservaat, vogels > Caprivi. Noord-Botswana: Chobe NP, olifanten > Makgadikgadi Pans, zoutpannen > Okavango Delta, safari's op het water> Kalahari, bosjesmannen > Maun, einde reis

 

Reisduur: 14 dagen
€ 4600,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen
Excl. intercontinentale vlucht
Botswana-Okavango-Delta-Ranger
Voorbeeldreis Botswana
9 dagen

Autorondreis Botswana: Kalahari en Okavango safari

Zuid: Kalahari, wandelen met bosjesmannen. Noord: Okavango Delta, per mokoro door het doolhof van waterwegen, groots vogelleven > Khwai Concessie, op safari met een ranger en op zoek naar leeuwen > Maun, einde safarireis.

Reisduur: 9 dagen
€ 4050,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen
Excl. intercontinentale vlucht
shutterstock_175620494
Voorbeeldreis Botswana
11 dagen

Autorondreis Botswana: Buitengewoon Botswana

Midden-Botswana: Kalahari, spot aardvarkens en schorpioenen. Noord-Botswana: Okavango, varen door de Delta > Linyanti, veel wild en prachtige zonsondergangen. Noord-Zimbabwe: Victoria Watervallen, vliegen in helikopter.

 

Reisduur: 11 dagen
€ 4600,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen
Excl. intercontinentale vlucht
Botswana-Okavango-MoremiWildlifeReserve-b14d51b4
Voorbeeldreis Botswana
13 dagen

Autorondreis Botswana: Kampeersafari door Botswana

Noord-Botswana: Okavango, mokorotocht in Delta > Moremi, wildrijk > Chobe, olifanten aan de rivier. Zimbabwe: Victoria Watervallen.

Reisduur: 13 dagen
€ 2050,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen
Excl. intercontinentale vlucht
Botswana-Mobile-Safari9
Voorbeeldreis Botswana
12 dagen

Autorondreis Botswana: Mobile Safari Botswana

Noord-Botswana: Chobe NP, boottocht over rivier > Savuti, luipaarden spotten > Khwai, per mokoro over het water, groots vogelleven > Maun, einde reis.

Reisduur: 12 dagen
€ 4100,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen
Excl. intercontinentale vlucht
Botswana combineren met Namibië
shutterstock_210009229
Botswana, Namibië en Zimbabwe
14 dagen

Autorondreis: Safari Etosha en Victoria Falls

Midden-Namibië: Windhoek > Okonjima, AfriCat Foundation. Noord-Namibië: Etosha National Park > Kavango, safari per boot > Caprivi. Noord-Botswana: Chobe NP, olifanten. Noord-Zimbabwe: Victoria Watervallen, breedste van Afrika.

Reisduur: 14 dagen
€ 3050,- Prijsindicatie: p.p. bij 2 personen
Excl. intercontinentale vlucht
87747e34-7538-42c4-be98-89277b37b94c

Infodagen Botswana

Heeft u plannen voor een avontuurlijke reis naar Botswana? Wij geven u graag de beste tips en de goede informatie voor uw rondreis Botswana.

 

Onze Botswana-specialist kent deze bestemming erg goed en deelt graag haar ervaringen met u. Meld u nu gratis en vrijblijvend aan. Tot snel!

8 Redenen om een individuele rondreis Botswana te maken

1) Botswana, puur natuur

Botswana is een van de mooiste safarilanden in Afrika. Er is bewust gekozen om het toermise op beperkte schaal te ontwikkelen, zo houdt men controle en heeft het geen negatieve invloed op de natuur. Daardoor als safaribestemming exclusiever en prijziger in verhouding tot andere landen maar u krijgt er veel voor terug: ongerepte natuur, rust en geen massatoerisme.

 

Bekende plekken die u aan kunt doen tijdens een individuele rondreis Botswana zijn natuurlijk Chobe National Park, aan de rivier met een grote olifantenpopulatie. En de beroemde Okavango Delta met haar labyrint aan waterwegen. En wat te denken van de Makgadikgadi zoutvlaktes in het zuiden met haar reusachtige baobabs. Zoveel schoonheid in combinatie met zoveel afwisseling, zorgt voor een onvergetelijke safarireis Botswana.

 

 

2) Avontuurlijke safaritochten in Botswana

Waar in veel landen de safaritochten in een voertuig zijn, biedt Botswana een variëteit aan mogelijkheden. Zo kunt u te voet door de bush trekken maar ook in een mokoro of met de speedboot op zoek naar gaan wild. Uiteraard worden er ook safari’s in een voertuig aangeboden. Welke activiteiten waar aangeboden worden is  afhankelijk van de plek en het jaargetijde. Eén ding staat vast: er is voldoende afwisseling!

 

3) Afwisselende wildparken in Botswana

De diversiteit van wildparken is enorm in Botswana. Het waterrijke gebied van de Okavango Delta tegenover in de droge periode de grote zandvlakte van Deception Valley in Central Kalahari Wildlife Reserve is slechts een voorbeeld. Hier komt u aan in aanraking met de bosjesmannen, zo wordt het rijke wildleven gecombineerd met interessante cultuur. Dit geeft u veel afwisseling tijdens uw Botswana rondreis.

 

4) Uitstekende gidsen

De gidsen in Botswana zijn zeer goed en buitengewoon kundig. Veel van hen hebben het grootste deel van hun leven doorgebracht in de bush, zodat ze het gebied op hun duimpje kennen. Vol passie vertellen deze natuurliefhebbers alles over het wel en wee van de dieren, vogels en insecten tot in detail.

 

Bijzonder is dat er vaak ook nog een tracker (= spoorzoeker) meegaat. Voorop het voertuig zittend let hij goed op, elk geritsel uit de bush is voor hem waarneembaar. Zo ook de sporen in het zand…. zijn ze vers en van welk dier zijn de afdrukken? Altijd spannend als de sporen leiden naar een troep leeuwen. Ook tuurt hij de vlaktes af op zoek naar wild, niets ontgaat deze vakman!

 

 

5) Slapen midden in de natuur in Botswana

U kunt op bijzondere overnachtingen rekenen tijdens uw rondreis door Botswana. Op prachtige plekken ver weg van de bewoonde wereld liggen de safarikampen verscholen in de bush. U kunt kiezen om in een stenen lodge te slapen, maar erg geliefd zijn ook de fraaie tentenkampen, waar u dag én nacht niets mist van het safarigevoel, elk geluid is goed waarneembaar. Eén ding hebben de lodges en tentenkampen gemeen: een goede ligging en adembenemend uitzicht!

 

6) Okavango Delta in Botswana

Het natuurgebied Okavango Delta is Misschien wel een van de meest imposante natuurgebieden in Afrika. Deze magische oase bestaat uit een wirwar van waterwegen en is en lust voor het oog. Ieder seizoen is weer anders en nergens in Afrika vindt u een vergelijkbare natuur. Voel de serene rust wanneer de ‘poler’ u ‘ochtends vroeg voortduwt in de mokoro, het enige geluid dat u hoort is het getjilp van vogels en een neushoornfamilie die net ontwaakt. De delta heeft een grote aantrekkingskracht op wild. De Okavango Delta mag eigenlijk niet ontbreken in een individuele rondreis Botswana.

 

7) Bosjesmannen van Botswana

In het Central Kalahari Wildlife Reseve maakt u kennis met de Bosjesmannen. Met hen gaat u mee op pad tijdens een interessante wandeling, waarin zij u hun rituelen en tradities uitleggen. Door hun praktische instelling wisten zij zichzelf in vroegere jaren te voorzien van voedsel en water. Hoe? Dat gaan ze u vertellen.

 

8) Combinatiereizen met Botswana

De ligging van Botswana zorgt dat het goed te combineren is met bijvoorbeeld buurland Namibië. Met een huurauto mag u vanuit Namibië naar Botswana rijden, waardoor u een prachtigee rondreis krijgt. Een ideale combinatierondreis is het noordelijke deel van Namibië met het wildrijke Chobe National Park.

 

 

Tussen april en augustus is een combinatierondreis Botswana met bezoek aan de Victoria Watervallen in Zimbabwe perfect. De watervallen zijn vol met water wat zowel vanaf de uitkijkpunten in het nationale park als vanuit de helikopter een voor spectaculair uitzicht zorgt. In andere jaargetijden blijft een bezoek aan Victoria Falls leuk, maar er is nagenoeg geen water.

Tanzania-Safari-Ingrid
Ingrid
Wat ben ik verliefd op Afrika. Elk land heeft iets unieks. Ik adviseer u graag voor een droomreis naar Afrika.
Contact met Ingrid
Tanzania-Safari-Ingrid
Ingrid
Wat ben ik verliefd op Afrika. Elk land heeft iets unieks. Ik adviseer u graag voor een droomreis naar Afrika.
Contact met Ingrid