1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Autorondreis Rondreis Woestijn en Waterland safari

Onmisbare hoogtepunten van Botswana en de waterrijke Caprivi in Namibië. Tijdens deze complete safarireis, per auto en vliegtuig, wachten de mooiste natuurparken en wildreservaten vol ongeduld op uw ontdekkingsdrift. U begint met de prachtige natuur in de Kavango en vruchtbare Caprivi. U speurt naar honderden olifanten in Chobe National Park en u proeft de zilte vlaktes van Makgadikgadi. Bijna magisch, net als de Okavango Delta die u betovert met haar fabelachtige dieren- en plantenwereld. Het eindstation van deze afwisselende reis is de Centrale Kalahari.

Wat maakt deze reis bijzonder
Wordt overrompeld door het wild
Zonsopkomst in de Okavango Delta
Met een jeep door de savanne
Tanzania-in-een-Masai-huis-Caroline
Caroline
Een reis naar Botswana is bijzonder vanwege de ongerepte natuur, avontuurlijke safari's en diverse wildparken, in combinatie met de Victoria Falls.
Prijsindicatie vanaf € 5550,- per persoon
Reisduur: 14 dagen / 13 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

De reis van dag tot dag: Woestijn en Waterland safari

Dag 1             Maun

Dag 2             Kavango Wildreservaat

Dag 3             Kavango Wildreservaat

Dag 4             Caprivi

Dag 5             Caprivi

 

Dag 6             Chobe Wildreservaat

Dag 7             Chobe Wildreservaat

Dag 8             Makgadikgadi Pans

Dag 9             Makgadikgadi Pans

Dag 10           Okavango Delta

 

Dag 11           Okavango Delta

Dag 12           Centraal Kalahari

Dag 13           Centraal Kalahari

Dag 14           Maun

100% maat werk

Dag 1 Maun

In Maun neemt u uw 4-WD in ontvangst en kan uw vakantie beginnen. Maun is de voormalige hoofdstad van de Batawana, een inheems volk. In traditionele dorpjes rondom Maun zult u de Herero-vrouwen nog tegenkomen. De vrouwen zijn te herkennen door hun kleurrijke, lange jurken en pofmouwtjes. Steeds meer reizigers hebben Maun ontdekt, waardoor er een aantal winkels, gezellige kraampjes en restaurants te vinden zijn.

 

De eerste overnachting is in een lodge aan de rivier op een prachtige locatie.

 

Overnachting in Maun.

Inclusief safari-activiteit, ontbijt, transfer

Dag 2 Maun – Kavango, Namibië

ca. 430 km / 7 uur

Zorg dat u vandaag fris en uitgerust de dag begint, want er wacht u een lange rit naar Kavango. De weg is geasfalteerd, maar daar is dan ook alles mee gezegd. U rijdt langs het Ngamimeer en de westkant van de Okavango Delta naar Mohembo, bij de grenspost van Namibië. Vanaf hier is het nog maar een klein stukje rijden naar uw tentenkamp in de Kavango regio.

 

Informatie Kavango:
De regio ontleent zijn naam aan de Kavango rivier, de natuurlijke grens tussen Namibië en Angola. De rivier ontspringt in het hooggebergte van Angola en wordt dan 1500 km stroomafwaarts overmeesterd door de meedogenloze Kalahariwoestijn. Onderweg, bij Poppa Falls, vertakt de Kavango in een aantal kleine stroomversnellingen en kronkelt Botswana binnen. Hierna vertakt de rivier nog verder en vormt uiteindelijk de wereldberoemde Okavango Delta.

 

Overnachting in Kavango.

Inclusief ontbijt en huurauto

Dag 3 Kavango

De beste manier om vandaag dieren te sportten is per boot. Het landschap van Kavango is overwegend vlak en beschikt over veel groen en water. Vroeg in de ochtend en tegen zonsondergang hebben de dieren dorst en komen ze naar de oever van de rivier. Een indrukwekkend gezicht, opeens staat u oog in oog met een olifant. Houdt uw camera bij de hand en u ogen en oren gespitst!

 

Overnachting in Kavango.

Inclusief ontbijt en huurauto

Dag 4 Kavango – Caprivi

ca. 250 km / 3 uur

Namibie-CapriviStrook-Namushasha-RiverLodge_3_308792

U reist door naar Caprivi, het vogelparadijs van Botswana! De rode zandheuvels van Namibië veranderen in een groene, weelderige strook. Onder de ruim vierhonderd soorten zult u ongetwijfeld de koningriethaan of de bonte ijsvogel spotten. Hopelijk heeft u geluk en ziet u ze met het blote oog, maar een verrekijker is vandaag geen overbodige luxe. Als de riethaan of ijsvogel vandaag geen zin heeft in pottenkijkers? Wees niet getreurd, er zijn in de Caprivi zoveel andere mooie vogels te zien.

 

Overnachting in Caprivi.

Inclusief ontbijt, huurauto en diner

Dag 5 Caprivi

Genoeg tijd om vandaag de Caprivi te ontdekken. Eén van de beste manieren is per boot. Maak een halve of hele dagtocht en geniet op het water. Houdt wel uw handen binnen boord, want er leven volop krokodillen en nijlpaarden. Een safari over water is weer een totaal andere belevenis. U komt op plekken waar u normaal gesproken niet komt. Uw fotocamera maakt overuren, dat garanderen wij u. Met een beetje geluk treft u aan de oever waterbokken, sabelantilopen en de zeldzame red lechwe en sitatoenga aan.

 

Overnachting in Caprivi.

Inclusief ontbijt, huurauto en diner

Dag 6 Caprivi – Chobe, Botswana

ca. 230 km / 3 uur

U maakt een spectaculaire bootcruise en spot olifanten, Chobe Nationaal Park, Namibie 8b46189d-eb81-485f-918d-1ad09ecf529e

Vandaag verruilt u Namibië voor buurland Botswana. U hoeft niet bang verkeerd te rijden, er is maar één geasfalteerde weg die u naar de grenspost Ngoma leidt. Vervolgens passeert u de machtige Chobe-rivier, die de natuurlijke grens tussen beide landen markeert.

 

Chobe Nationaal Park is bekend vanwege haar haar populatie van tientallen duizenden olifanten. Ongetwijfeld dat u één dezer dagen een kudde de Chobe rivier ziet oversteken. Een prachtig gezicht! ’s Avonds komen buffels, olifanten en andere dieren naar de rivier om hun dorst te lessen. Leeuwen en hyena's houden de dieren al in de gaten. 

 

Overnachting in Chobe.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, huurauto en safari-activiteiten

Dag 7 Chobe

De lodge biedt talrijke excursies en safari-activiteiten. Tijdens gamedrives en boottochten op de Chobe rivier komt u ogen tekort; een overweldigend aantal vogelsoorten en een uitbundig wildleven kenmerken dit deel van Botswana. Olifanten steken de rivier over, nijlpaarden rollebollen in de modder en op de oever staart de Afrikaanse slangenhalsvogel voor zich uit. Langs de waterkant treft u vast en zeker koedoes, waterbokken en de puku, een waterantilope.

 

Overnachting in Chobe.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, huurauto en safari-activiteiten

Dag 8 Chobe – Makgadikgadi en Nxai Pan

ca. 450 km / 6 uur

33628500-617b-4e22-83d2-b1d7e65efacd Botswana-Chobe-National-Park-impala_1_365834 Botswana-Chobe-National-Park-aap_1_365816

Vandaag heeft u een lange dag voor de boeg! Vroeg opstaan als u nog een ochtendsafari wilt meepikken, want na het ontbijt wordt het toch echt tijd om verder te gaan. Na een lange rit komt u aan bij het Makgadikgadi en Nxai Pan National Park. Hier vindt u de grootste zoutvlakte ter wereld. Het gebied is even groot als Zwitserland.

 

De grond is bezaaid met een grijs kleitapijt, uitgestrekte graslanden en groepjes doornbomen. Ooit vormden deze zoutvlaktes met de Okavango Delta een enorm meer, nu is het water opgedroogd en resteert slechts een zoutige ondergrond. De ruimte en stilte van dit gebied is ongekend. Alleen in de zomermaanden (november tot maart) als er regen valt, verschijnt er een laagje water. Opeens komen dieren in alle soorten en maten naar dit gebied toe. In de overige maanden is het een verlaten kleilandschap, waar luchtspiegelingen u doen geloven dat er bergen herrijzen en meren voor u langs stromen. Prachtig!

 

Overnachting in Makgadikgadi of Nxai Pan

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 9 Makgadikgadi en Nxai Pan

U heeft de hele dag om de wonderlijke zoutpannen te verkennen. Wat een stilte in dit gebied.

 

Overnachting in Makgadikgadi en Nxai Pan

Inclusief ontbijt, huurauto en dagtocht in Ntwetwe Plains (bij verblijf in Makgadikgadi)

Dag 10 Makgadikgadi en Nxai Pan – Okavango

ca. 200 km / 2,5 uur

Botswana-Moremi-Wildlife-Reserve13

Nog eenmaal een oranje zonsopkomst beleven en dan gaat de reis door naar Maun. Hier levert u uw auto in en reist vervolgens met een klein propellervliegtuig naar uw kamp in de Okavango Delta. Wow, nog zo'n indrukwekkend gezicht. U vliegt over de prachtige delta. Het is een doolhof van nauwe waterwegen met lelievelden, beschut door riet. 

 

Overnachting in Okavango

Inclusief ontbijt, huurauto, vlucht, transfer, lunch, diner en safari-activiteiten

Dag 11 Okavango

In de Okavango Delta leven ontzettend veel dieren. In het droge seizoen staat het water hoog en is het gebied bezaaid met voedzame planten. Over de savannes rennen zebra’s, gnoes en koedoes, maar ook impala’s en giraffen. Jachtluipaarden, leeuwen, wilde honden en hyena’s houden hun prooi in de gaten, afwachtend tot het moment dat ze kunnen toeslaan. In een kano of traditionele mokoro (een uitgeholde boomstam) glijdt u over laag water naar uiteenlopende locaties om het wild te bespieden en het unieke vogelleven te aanschouwen.

 

Overnachting in Okavango

Inclusief ontbijt, lunch, diner en safari-activiteiten

Dag 12 Okavango – Kalahari

U wordt wakker gemaakt door het gekwetter van de vogels. 's Ochtends stapt u nog één keer in een mokoro en maakt u een excursie op het water. Daarna wordt u naar de landingsbaan gebracht. U vliegt naar de Central Kalahari waar u per jeep naar uw kamp in de Kalahari gereden wordt.

 

Het Centraal Kalahari Wildreservaat is het grootste wildreservaat van Afrika en het tweede van de wereld. Nergens anders op aarde vindt u zo’n grote zandvlakte: de Kalahari strekt zich uit over Zuid-Afrika, Namibië, Angola en zelfs Congo. 

 

Overnachting in de Kalahari.

Inclusief ontbijt, transfers, vlucht, diner, lokale drankjes en safari-activiteiten

Dag 13 Kalahari

In de Kalahari domineren de dieren. Ze wachten tot hun prooi voorbij komt op de verlaten steppen. Echte woestijndieren, waaronder aardvarkens, schorpioenen en hyena’s leven hier naast Afrikaanse klassiekers als leeuwen, olifanten, jachtluipaarden, zebra’s en buffels. U bent de hele dag op pad. Maak een wandeling met een Bosjesman en leer de unieke plantenwereld kennen. Tijdens een jeepsafari rijdt u over hobbelige zandwegen dwars door de savanne, langs struiken en kameeldoornbomen, op zoek naar dieren.

 

Overnachting in de Kalahari.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, lokale drankjes en safari-activiteiten

Dag 14 Kalahari - Maun

De Kalahari in Botswana lijkt rauw, onherbergzaam en verlaten. Niet voor niets betekent kalahari in de Tswana taal ‘de grote dorst’. Die dorst wordt gelest als de blauwe lucht plaatsmaakt voor wat regen, waarna het gebied plotseling transformeert tot een levendig wildreservaat. Alle dieren en planten reageren onmiddellijk op het verschijnen van water. Na uw ochtendsafari vliegt u terug naar Maun.

 

Inclusief safari-activiteit, ontbijt, transfer, vlucht

 

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen