1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Maun

Maun

Naast dat Maun de perfecte ligging heeft voor een bezoek aan de Okavango Delta en het Moremi Game Reserve, is het zelf ook een leuke bestemming om te verkennen tijdens je rondreis Botswana. Maak een wandeling langs de Thamalakane rivier, bewonder wildebeest in het Maun Game Reserve of bezoek de Crocodile farm.

 

 

Geschiedenis van Maun

Maun is gesticht in 1915 door het Tawana volk en is gevestigd langs de Thamalakane rivier. De naam Maun komt van het wordt ‘maung’, dit betekent ‘plaats van kort riet’. Begin jaren 80 begon de toerisme op te komen in Botswana en veranderde het dorp van een boerendorp naar een toeristenplaats. Gelukkig is de landelijke charme nog niet helemaal verdwenen. Je vindt hier nog steeds loslopend vee en boerenmarkten. Ooit was Maun de hoofdstad van de Batawana, een inheems volk. In traditionele dorpjes rondom Maun zul je nog steeds Herero-vrouwen tegenkomen, herkenbaar aan hun kleurrijke, lange jurken en pofmouwtjes.

 

Kaart van Maun

In het noorden van Botswana ligt de toeristenstad Maun. Één van de redenen dat Maun zoveel toeristen trekt is omdat het een perfecte ligging heeft. Je kunt een bezoek aan deze stad perfect combineren met een safari in de Okavango Delta en het Moremi Game Reserve. Ook beschikt Maun over een internationaal vliegveld. In Maun bevindt zich ook het Nhabe Museum, hier kun je de lokale kunst bewonderen. Maun ligt langs de Thamalakane Rivier waar je een unieke wandeling of een kanotocht kunt maken.

 

Weer in Maun

In Maun kunnen de nachttemperaturen en de dagtemperaturen erg verschillen. In de nacht is het een stuk koeler, soms wel 20 graden verschil als met de dag. In Maun zijn de maanden november t/m februari het warmst. Het wordt gemiddeld minimaal 20 graden en maximaal 30 graden. Ook zijn dit de maanden dat het mogelijk kan regenen. In Botswana zijn de seizoenen omgedraaid. Als het bij ons winter is, is het daar zomer, en andersom. In Maun zijn de maanden mei t/m augustus het koudst. Het wordt gemiddeld minimaal 7 graden en maximaal 23 graden. Wel is er in deze maanden een kleine kans dat het gaat regenen.

 

Top 5: bezienswaardigheden in Maun

 

Nhabe Museum

Het Nhabe Museum is een gemeenschapsmuseum voor Ngamiland in Maun. Het is een vrij klein museum  gevestigd in een historisch gebouw met een interessante geschiedenis. Aan het begin van de tweede wereldoorlog bouwde het Britse leger dit gebouw, dat werd gebruikt als bewakingspost om de oorlog in Namibië in de gaten te houden. Tegenwoordig is het een museum waar je meer te weten komt over de cultuur en de natuurlijke geschiedenis van de Okavango Delta. Er vinden ook vaak tentoonstellingen van plaatselijke kunstenaars plaats. En zoek je nog een leuk souvenirtje om naar huis mee te nemen, dan kun je dat ook hier kopen.

 

The Crocodile Farm & Ostrich Farm

Wil je meer weten over krokodillen? Dan raden wij je aan om een bezoekje te brengen aan The Crocodile Farm, op 12 kilometer afstand van Maun. Iets minder gevaarlijk waar wel leuk is de Ostrich Farm, op 9 kilometer afstand vanaf Maun.

 

Bezoek een markt in Maun!

Wil je meer van de cultuur ontdekken en de lokale mensen ontmoeten? Bezoek dan een markt in Maun. Op verschillende plekken in Maun vind je kleine markten met handgemaakte voorwerpen en kunstartikelen. Hierbij kun je denken aan kleding, sieraden, gevlochten manden en nog veel meer.

 

Top 3: leuk om te doen in Maun

 

Thamalakane Rivier

Maun ligt langs de Thamalakane rivier. Dit is de perfecte plek om een bijzondere wandeling te maken en te genieten van de groene natuur. Ben je een echte avonturier? Kano over de rivier en spot wilde beesten en verschillende vogels. Als paardrijden kun je er ook een onvergetelijke rit maken.

 

Maun Game Reserve

Het Maun Game Reserve is een klein maar indrukwekkend gebied dat langs de Thamalakane rivier loopt. In het bosgebied van het Maun Game Reserve lopen veel wandelpaden. Dit park is daarom een goede plek voor een wandeling, waarbij je kans maakt om verschillende dieren te zien, zoals wildebeesten, impala’s, zebra’s of giraffen.

 

Moremi Game Reserve, Chobe National Park & Okavango Delta bij Maun

Maun is dé plaats voor een safari of trektocht door de natuur. Het Moremi Wildlife Reserve is één van die beroemde reservaten in Botswana. Onder begeleiding van een ranger of juist helemaal zelf rijd je over de savanne of door de moeraslanden van dit prachtige wildpark, waar leeuwen, buffels, olifanten, zebra’s en giraffes leven.

 

In het Chobe National Park wordt je verbluft door talloze kuddes olifanten en op een boottocht kom je misschien wel nijlpaarden of krokodillen tegen. De Okavango Delta verken je te voet of in de traditionele mokoro (een uitgeholde boomstam), maar de schoonheid van het unieke gebied met moeraslanden, rivieren en beekjes zie je misschien nog het beste vanuit de lucht. Op het vliegveld van Maun vertrekken dagelijks kleine vliegtuigjes om de reizigers de mooiste gebieden van Botswana te laten zien.

 

Bekijk voorbeelden van onze rondreizen naar Bostwana.

Hotels in Maun

In Maun bieden wij een hotel aan. Voor een uitgebreid overzicht verwijzen wij u graag naar ons hoteloverzicht.

Thamalakane River Lodge

Thamalakane River Lodge

Tijdens deze rondreis en bouwstenen reist u naar Maun
Botswana-Kalahari-Wildreservaat3
Voorbeeldreis Botswana

Rondreis Botswana per auto: Woestijn en Waterland safari

Noord-Namibië: Kavango Wildreservaat, vogels > Caprivi > Noord-Botswana: Chobe NP, olifanten > Makgadikgadi Pans, zoutpannen > Okavango Delta, safari's op het water> Kalahari, bosjesmannen > Maun, einde reis

 

Afrika-nijlpaard-2
Voorbeeldreis Botswana

Bouwsteen Botswana: Okavango Delta

Noorden, Botswana

 

Stap aan boord van een vliegtuigje naar de Okavango Delta, een wirwar van waterwegen met nijlpaarden en krokodillen > geniet van kleurrijke vogels en veel wild > Maun is eindpunt.

Moremi-Wildlife-Reserve30
Voorbeeldreis Botswana

Bouwsteen Botswana: Centraal Kalahari safari

Noorden, Botswana

 

Met klein vliegtuig naar de Kalahari, wandel met bosjesman en leer meer over hun gewoontes en tradities, slapen op een mooie plek > eindpunt is Maun.