1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
Onze Laos specialist
Laos-Kim-Pronk

Kim Pronk

Laos reizen, uw privé-reis op maat

Laos was tot één van de meest geïsoleerde landen van zuidoost Azië. Tegenwoordig is een vakantie in Laos zeer goed te doen. Tijdens uw reis door Laos treft u nog het echte traditionele leven aan. De mensen in Laos zijn buitengewoon aardig en vriendelijk. Een aantal plekken moet u absoluut zien. Proef tijdens uw privé-reis de Franse koloniale sfeer in de hoofdstad Vientiane en geniet van de talrijke tempels in de historische koningsstad Luang Prabang. De stad staat als geheel op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Rondreizen Laos

Bouwstenen Laos

Laos1 (18)

Laos reizen individueel

Laos leent zich uitstekend voor een reis op maat, zowel in het noorden als in het zuiden van het land. In het noorden treft u vooral veel tempels aan zoals in de stad Luang Prabang en ook de beroemde kruiken in de Vlakte der Kruiken. In het zuiden ligt de Mekongdelta waar u prachtige boottochten tot meerdaagse cruises kan maken. U kunt een privé-rondreis Laos makkelijk koppelen aan een rondreis of bouwstenen met één van de omringende landen.

Laos reizen informatie

Bezoek tijdens uw vakantie in Laos de Plain of Jars, oftewel Vlakte der kruiken, en geniet van een ware ontdekkingsreis. Men denkt dat de kruiken meer dan 2000 jaar oud zijn. Archeologen weten nog steeds niet wat het specifieke nut van de kruiken was. Werden ze gebruikt als urnen voor de overledenen of toch om rijstwijn te bewaren? Er zijn meer dan honderd van deze mysterieuze velden met vazen van zandsteen.

U bezoekt tijdens uw privé-reis in Laos een plek waar kruiken liggen van meer dan duizend kilo! Hoe zijn de kruiken daar terecht gekomen? Het blijft een raadsel, maar deze prachtige monumenten zullen zeker een hoogtepunt van uw vakantie in Laos zijn!

 

Meer informatie Laos

Laos1 (290)

Laos reizen bouwstenen

Tijdens uw reis door het noorden van Laos bezoekt u zeker Luang Prabang, de vroegere koningshoofdstad van Laos, waar u prachtige, eeuwenoude tempels aantreft. De stad is fraai gelegen op een plek waar de Mekong- en Kane-rivier samenkomen. Luang Prabang ligt op een compact schiereiland, zodat u de stad gemakkelijk lopend kunt ontdekken. De bouwstenen in Noord-Laos en Zuid-Laos kunt makkelijk aan elkaar koppelen voor een complete reis op maat door Laos.

Irene dijkstra
Irene Dijkstra
Laos vond ik echt een verrassend land, het voelt nog puur aan. Benieuwd naar mijn tips voor een reis door Laos?
Contact met Irene
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.