1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Varen over de Mekong

Een cruise met een authentieke boot is dé manier om uw reis door Laos ontspannen te starten of eindigen. U vaart twee dagen over de bekende Mekong-rivier en stopt onderweg bij dorpjes die nauwelijks door toeristen bezocht worden. U overnacht in een houten lodge op de oever van de Mekong. In de Pak Ou grotten zijn in de loop der tijd vele Boeddhabeelden achtergelaten. U bezoekt deze grotten nog voordat u Luang Prabang bereikt.

Varen over de Mekong-rivier
Ontmoeting Kamu-bevolking
Bezoek Pak Ou grotten
Vietnam-Mekongdelta-Gionne
Gionne
Laos is een verrassend land, het voelt nog puur aan. Benieuwd naar mijn tips voor een reis door Laos?
Verenigde-staten-noordoost-amerika-route66_1_606125
Mariska
Nog een ongerept stukje Azië wat nog niet echt ontdekt is door het massale toerisme. Dit is pas echt avontuur.

Reis van dag tot dag: Varen over de Mekong

Dag 1     Pakbeng

Dag 2     Luang Prabang

100% maat werk

Dag 1 Thaise grens - Pakbeng

Laos-Mekong-Luang-Prabang_1_405063

Een boottocht is een ontspannen begin van uw reis door Laos. Vanaf de grens met Thailand vaart de boot stroomafwaarts over de Mekong-rivier naar Pakbeng. Het landschap is heuvelachtig. Hoe verder u Laos in vaart, hoe meer de heuvels echt bergen worden. De hellingen zijn groen bedekt met verschillende soorten bomen en akkerlanden. U vaart een handjevol dorpjes voorbij; vrouwen doen de was in het water en kindjes zwemmen er vrolijk omheen. U gaat van boord om rond te wandelen in één van deze dorpen en het dagelijkse leven van de Kamu-bevolking van dichtbij te zien. De huizen zijn op palen gebouwd voor verkoeling én om geen natte voeten te krijgen als de rivier buiten de oevers treedt. Terug aan boord staat een buffetlunch voor u klaar. De boot vaart verder en de natuur wordt steeds uitbundiger. Einde van de middag meert de boot aan in Pakbeng. Over gammele bruggetjes bereikt u het vasteland. Maak voor het donker nog een wandeling naar het dorp, of wacht met de voetjes omhoog op de zonsondergang over de Mekong. Ook een aanrader!

 

Overnachting in Pakbeng.

Inclusief lunch, diner, koffie/thee/water, stops onderweg en Engelssprekende gids.

Dag 2 Pakbeng – Luang Prabang

Luang-Prabang-Monnik1_1_405033 Luang-Prabang-Boot_1_405027

Bent u een vroege vogel? Wandel dan voor het ontbijt naar de markt in Pakbeng waar mensen uit de omliggende dorpen hun in- en verkopen doen. Een kleurrijk tafereel. Weer aan boord van de boot glijdt het ruige, groene landschap aan u voorbij. U vaart naar Luang Prabang. Op de route bezoekt u een traditionele destilleerderij waar onder andere rijstwijn geproduceerd wordt. U mag natuurlijk proeven! Hier worden ook kleurrijke met de hand gewoven doeken verkocht; dé specialiteit van Laos. Weer aan boord schuift u aan voor de lunch. Niet ver buiten Luang Prabang, waar de rivier zich splitst, stopt u bij de bekende Pak Ou-grotten. In deze grotten zijn duizenden Boeddhabeelden verzameld. Voor zonsondergang arriveert u in Luang Prabang.

 

Inclusief ontbijt en lunch, koffie/thee/water, stops onderweg en Engelssprekende gids.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën