1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
Onze Thailand specialist
Chiang-Rai-Nicole

Nicole Engeltjes

Nicole

Thailand reizen op maat

Reizen in Thailand is heel afwisselend. Thailand staat bekend om zijn langgerekte zandstranden en bounty-eilanden, maar wie alle aspecten van het fascinerende Thailand wil ontdekken beperkt zich tijdens zijn reis op maat niet tot het kustgebied. De rijke cultuur en natuur strekt zich uit tot diep in het binnenland. Tijdens uw Thailand reis ziet u talrijke tempels en ruïnes te midden van ongerepte natuurgebieden. Met onze Thailand bouwstenen kunt u (met hulp van ons) zelf uw reis in elkaar puzzelen.

Rondreizen Thailand

Bouwstenen Thailand

Waarom uw Thailand reis bij Van Verre?

Onze reizen zijn privé-vakanties; u reist dus met uw eigen gezelschap door Thailand. Dat betekent: vrijheid! U stopt wanneer u wilt, u kunt op uw gemak foto’s nemen of een wandeling door een dorpje of in de natuur maken. De routes bepaalt u zelf van te voren, in overleg met één van onze landendeskundigen. U slaapt in sfeervolle en bijzondere hotels. Alle Thailand reizen kunnen we aanpassen aan uw wensen.

 

  • Reizen op maat, alles kan!
  • Kwaliteitsreizen
  • Privéreizen Thailand
  • Deskundigheid
  • Sfeervolle hotels
damnoen-saduak257(10)

Thailand reizen op maat

Tijdens een reis door Thailand reist u door een divers landschap. Het noorden van Thailand is bergachtig, het centrale laagland wordt doorkruist door rivieren. Bangkok ligt langs de oevers van de belangrijkste rivier, de Chao Phraya. Er liggen verschillende nationale parken in dit gebied. Het zuiden van Thailand is een smal schiereiland met lange zandstranden. Voor de kust liggen talrijke bounty-eilanden. U kunt uw individuele rondreis Thailand hier afsluiten met een paar dagen ontspannen op het...

Thailand-strand-bootjes579(10)

Beste reistijd in Thailand

Het is het hele jaar door warm, zo tussen de 28˚ en 30˚ C. In de noordelijke bergen kan het koeler zijn. De regentijd is tussen mei en oktober (aan de zuidoostkust, tussen september en december, hoewel in het zuiden nauwelijks seizoenverschillen zijn waar te nemen). In deze periode valt er in de namiddag doorgaans een verfrissende regenbui.

U zult merken dat er ook in de droge periode niet altijd een strakblauwe lucht is; de temperatuur blijft echter prettig. 

Thailand reizen tips

Vóór de Thai het huidige Thailand overheersten, domineerden de Khmer het gebied. Een uurtje reizen ten noordoosten van de stad Khorat ligt Phimai, één van Thailand’s best bewaarde Khmer-tempelcomplexen.

 

Een ander cultureel hoogtepunt dat u tijdens uw Thailand vakantie zeker niet mag missen is de stad Sukhothai, één van de voormalige hoofdsteden. Behalve het oude Koninklijke paleis staan er vijftig tempelcomplexen die relatief goed bewaard zijn gebleven en er idyllisch bij liggen.

 

Van Sukhothai kunt u naar Chiang Mai reizen, ‘de roos van het noorden’. In deze levendige historische stad staan schitterende tempels, maar voor wie een minder spiritueel uitstapje wil maken is de nachtmarkt de moeite waard. U kunt hier de meest uiteenlopende voorwerpen vinden.

Een absolute tip voor Bangkok is een fietsttocht door de stad waarbij u ook door een vrij groen gedeelte van Thailand fietst. Een andere manier om Bangkok te verkennen is via het water, met een tradiontionele boot vaart u door de klongs van deze stad. Houdt u van koken of het verruimen van uw kookkunsten, dan is een Thaise kookles zeker een inspirerende dag!

 

Vanuit Koh Samui kunt u leuke boottochten maken naar diverse tropische eilandjes rond Koh Samui, zoals bijvoorbeeld Koh Tan of Koh Nang Yuan. Een dagje op het strand, snorkelen of wandelen op het eiland!

 

Bekijk alle Thailand excursies

Nicole-in-Thailand
Nicole Engeltjes
Thailand is zo'n fascinerend en afwisselend land, van de bergvolkeren in het noorden tot de mooie eilanden in het zuiden. Ik vertel het u graag!
Contact met Nicole
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.