1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
Onze Zuid-Afrika specialist: Ingrid
Kaapstad-Kaap-de-Goede-Hoop_1_428321

Zuid-Afrika reizen, uw privé-reis op maat

Een safari door Zuid-Afrika staat bij u toch ook bovenaan uw lijstje? Stap in een jeep en ga het avontuur aan. Misschien slaapt u tijdens uw rondreis wel aan de rand van het Kruger Nationaal Park en wordt u ’s nachts wakker gemaakt door één van de wilde dieren die u opeens hoort brullen. Laat u betoveren door de ruimte en natuur, de uitgestrekte zandstranden en helderblauwe oceaan. Wandel door de gezellige straten van Kaapstad en geniet van een glaasje wijn tijdens een zonsondergang.

Rondreizen Zuid-Afrika

Rondreizen Zuid-Afrika

Bouwstenen Zuid-Afrika

Bouwstenen Zuid-Afrika

Safari Zuid-Afrika

Safari Zuid-Afrika

Vader en kind bij iXaus Lodge(13)

Zuid-Afrika reizen op maat

Een rondreis door Zuid-Afrika is zo afwisselend. Het ene moment kijkt u door uw verrekijker in de hoop wilde dieren te spotten, en het andere moment geniet u van de uitgestrekte landschappen van de Panorama- en Tuinroute. In Zuid-Afrika reist u met uw eigen huurauto en kunt u terecht voor een actieve, avontuurlijke en rustgevende vakantie. Word verblind door de kleurrijke Tuinroute, bekijk het land vanaf de top van de Tafelberg en rust uit op één van de stranden.

Zuid-Afrika-BouldersBeach-pinguins (8)_3_303273

Zuid-Afrika reizen tips

  • Maak een nachtsafari door één van de Nationale Parken.
  • Beklim de Tafelberg in Kaapstad.
  • Stap op de pedalen en fiets door een township.
  • Ontdek de geboortestad van Nelson Mandela: Johannesburg, of zet voet op Robbeneiland en leer alles over de apartheid in Zuid-Afrika.
  • Maak een helikoptervlucht boven Mpumalanga.
12108420_l

Op reis met een huurauto in Zuid-Afrika

Een auto huren in Zuid-Afrika is een toevoeging aan uw reis. U bepaalt uw eigen vertrektijden, u stopt waar u wil en u ziet ontzettend gewoon ontzettend veel van het land! De wegen in Zuid-Afrika zijn bovendien prettig om te rijden: nagenoeg alle wegen zijn verhard (in wildparken en reservaten zijn veelal onverharde wegen) en de bewegwijzering is duidelijk. Maar waar moet u nou precies op letten? Even alle tips op een rijtje voor een huurauto in Zuid-Afrika.

Zuid-Afrika reizen informatie

Elke keer als wij in Afrika zijn, leren we er weer een Afrikaans woordje bij. In Zuid-Afrika leven verschillende bevolkingsgroepen tussen elkaar. Niet alleen Afrikanen, maar ook Aziatische en Nederlandse kolonisten. U zult dus een aantal woorden herkennen of zelfs een paar zinnetjes verstaan.

 

De bevolking is vriendelijk en energiek. Tijdens uw rondreis woont u vast en zeker een traditionele dans bij. Erg bijzonder om te zien! De bevolking verwelkomt u met open armen en laten u vol trots kennis maken met Zuid-Afrika.

 

Het is een heerlijk land om doorheen te reizen en het is er altijd goed weer. De beste reistijd voor Zuid-Afrika hangt dus helemaal af van uw eigen voorkeur. Gaat u voor de sensationele beleving van een safari? Ga dan tussen juli en oktober. In het najaar verliezen de bomen hun blaadjes en nemen de temperaturen af, waardoor u meer kans heeft wilde dieren te spotten.

 

Walvissen ziet u het meest tussen juni en november, maar Kaapstad en de omringende wijngebieden zijn het mooiste tussen november en april. Er is voor ieder wat wils.

 

 

Waarom naar Zuid-Afrika met Van Verre, onze big 5

Samen met u maken wij uw verre reis op maat compleet. Onze verre reizen naar Zuid-Afrika zijn privé-vakanties. U reist alleen met uw eigen gezelschap. Dat betekent: vrijheid! Stop wanneer u wilt, maak op uw gemak foto’s of wandel door een klein dorpje. De routes bepalen we van te voren, zodat u volop geniet van uw reis door Afrika.

U slaapt in sfeervolle en bijzondere hotels, guesthouses, safarilodges en tentenkampen. Kijk bij de rondreizen Zuid-Afrika en bouwstenen Zuid-Afrika om inspiratie voor uw Zuid-Afrika reis op te doen! Alle reizen naar Zuid-Afrika kunnen we aanpassen aan uw wensen.

  • Privéreizen op maat, alles kan!
  • Gespecialiseerde landendeskundigen
  • Kleinschalige hotels en lodges
  • Kwaliteitsreizen
  • Veilig en vertrouwd op reis

Voeg een stedentrip Midden-Oosten toe

Meerdere bestemmingen in één reis combineren? Waarom voegt u niet een stopover toe aan uw rondreis Afrika. De lange vlucht wordt hierdoor onderbroken en u ontdekt gelijk een nieuwe cultuur. Bewonder de Burj Khalifa tijdens een stedentrip Dubai of slenter over een kleurrijke souk in Qatar. Lees meer op onze stopoverpagina en neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

De CO2-uitstoot van uw reis wordt voor 100% gecompenseerd

Daarnaast planten wij voor iedere geboekte nacht een boom

Tanzania-Safari-Ingrid
Ingrid
Wat ben ik verliefd op Afrika. Elk land heeft iets unieks. Ik adviseer u graag voor een droomreis naar Afrika.
Contact met Ingrid
Tanzania-Safari-Ingrid
Ingrid
Wat ben ik verliefd op Afrika. Elk land heeft iets unieks. Ik adviseer u graag voor een droomreis naar Afrika.
Contact met Ingrid