1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Safari Zululand

Ontdek de identiteit van de Swazi in Swaziland en geniet van de weidse omgeving. Daarna reist u af naar het Pongola wildreservaat dat het oudste reservaat van Zuid-Afrika is. Een geliefde plek voor de Big 5. Wat een geliefde plek voor krokodillen en neushoorns is, is St. Lucia. ’s Avonds wandelen de neushoorns met alle liefde door de straten. Oppassen geblazen dus.

Gastvrije cultuur van de Swazi
Safari in Pongola Wildreservaat
Spot nijlpaarden in St. Lucia
Eva-Madikwe-Game-Reserve(9)
Eva
Zuid-Afrika is een veelzijdig land dat je absoluut moet bezoeken vanwege het bruisende Kaapstad, spannende safari’s en prachtige kustlijnen.
Zuid-Afrika-Marakele-NP-Caroline_6_620038
Caroline
Tijdens een inspectiereis naar Zuid-Afrika is mijn liefde voor Afrika ontstaan. Het prachtige landschap, de mensen, de geuren en het heerlijke eten.
Een mooie klim op de zandduinen van Namibië
Ingrid
Wat ben ik verliefd op Afrika. Elk land heeft iets unieks. Ik adviseer u graag voor een droomreis naar Afrika.

Reis van dag tot dag: Safari Zululand

Dag 1        Naar Ezulwini Vallei, Swaziland
Dag 2        Ezulwini Vallei, Swaziland
Dag 3        Pongola Wildreservaat

Dag 4        Pongola Wildreservaat
Dag 5        St. Lucia
Dag 6        Vertrek St. Lucia

100% maat werk

Dag 1 Naar Ezulwini Vallei, eSwatini

Swaziland-Stam-1 Swaziland-Impala

De Ezulwini Valley ligt ingesloten tussen de bergen Lugogo en Mdzimba en is één van de trekpleisters van eSwatini. Voorheen een bruisende hotspot met casino’s, maar tegenwoordig een prettige reisbestemming met schilderachtige valleien. Hier kunt u genieten van heerlijke gerechten in lokale restaurants en souvenirs inslaan bij sfeervolle kraampjes.

 

Overnachting in Ezulwini Vallei.

Inclusief huurauto

Dag 2 Ezulwini Vallei, eSwatini

Een vrije dag vandaag. Snuffelt u naar sieraden, houtwerk of keramiek op de Ezulwini Craft Market of woont u een lokale voetbalwedstrijd bij in het Somhlolo-stadion? Andere bezienswaardigheden zijn de ondergrondse grotten onder de Malagwane Hill, een ontspannend bad in heetwaterbron Cuddle Puddle met subtropische overhangende bomen en een ritje over de Tea Road. Deze weg leidt langs theeplantages en eindigt op de top van de Mdzimba Mountains waar u uitkijkt over de parel van eSwatini: de Ezulwini Valley.

 

Overnachting in Ezulwini Vallei.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 3 Ezulwini Vallei - Pongola Wildreservaat

ca. 225 km / 3,5 uur

Zuid-Afrika-Sabi-Sands-Olifant Zuid-Afrika-Pongola-Africamps Zuid-Afrika-Safari-84280dc6

U reist terug naar Zuid-Afrika, naar het oudste wildreservaat van het land: Pongola. Inmiddels leven er ruim 350 vogelsoorten, maar ook vele zoogdieren zoals krokodillen, nijlpaarden, giraffen, zebra's, gnoes, hyena's en buffels. Het Pongola Game Reserve is een populaire plek voor wild: een groot stuwmeer herbergt talloze dier- en vogelsoorten. Vaar over het meer op zoek naar nijlpaarden, maak een kanotocht of ga een middagje vissen. In het wildpark kunt u te voet of in een jeep in de voetsporen treden van olifanten en neushoorns. In de Mvubu Spa doezelt u weg bij een massage of in een stoombad. Het is genieten in Pongola!

 

Overnachting in Pongola.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 4 Pongola Wildreservaat

Vandaag kunt u in alle rust genieten van het Pongola Wildreservaat. Wat wordt het vandaag? Stapt u in een boot en gaat u op zoek naar het wilde waterleven of stapt u met een verrekijker in de hand in de jeep en gaat u op zoek naar giraffen en zebra's? Wat u ook kiest het wordt een dag waar u oog in oog komt te staan met de prachtige dieren van Zuid-Afrika.

 

Overnachting in Pongola.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 5 Pongola Wildreservaat - St. Lucia

ca. 180 km / 2,5 uur

Een nijlpaard is zijn omgeving, het water, Zuid-Afrika

Nog een laatste blik op het wildreservaat, want we rijden door naar de kust. St. Lucia is gelegen op ongeveer 2,5 uur rijden van Pongola. Het is een populair vakantieplaatsje bij zowel Zuid-Afrikanen als toeristen vanwege de nabijheid van het iSimangaliso Wetland Park en het St. Lucia-meer. In St. Lucia leven nijlpaarden die graag ’s avonds op ontdekking gaan. Blijft u na zonsondergang binnen, want u zult niet de eerste zijn die oog in oog staat met een nijlpaard.

 

Overnachting in St. Lucia.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 6 Vertrek St. Lucia

Neem vandaag de tijd om het iSimangaliso Wetland Park te ontdekken en rijdt vervolgens door naar uw volgende bestemming. Wordt het strand in Umhlanga? Of reist u via de Tuinroute door naar Kaapstad. Er zijn genoeg mogelijkheden. Wij helpen u graag bij het kiezen van de mooiste. 

 

Inclusief ontbijt, huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën