1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
Onze Vietnam specialist: Gionne
Vietnam-Gionne

Vakantie Vietnam

Uw Vietnam vakantie wordt een waar feest door het prachtige landschap, de rijke cultuur en geschiedenis en de zeer vriendelijke bevolking. Reizen in Vietnam is afwisselend: karakteristieke gebouwen uit de Frans-koloniale tijd, uitgestrekte, hoge bergen waar kleurrijke bergvolkeren leven, een lange kustlijn van noord naar zuid en belangrijke overblijfselen uit een rijk cultureel verleden.

Rondreizen Vietnam

Bouwstenen Vietnam

Waarom uw Vietnam vakantie door Van Verre laten verzorgen?

Onze vakanties zijn privé; u reist dus met uw eigen gezelschap door Vietnam. Dat betekent: vrijheid! Stop wanneer u wilt, maak op uw gemak foto’s of wandel door een klein dorpje. De routes bepaalt u zelf van te voren, in overleg met één van onze landendeskundigen. Slaap in sfeervolle en bijzondere hotels. Een Vietnam vakantie biedt u een andere kijk op Vietnam.

 

Kijk bij de voorbeeldrondreizen Vietnam en bouwstenen Vietnam om inspiratie voor uw vakantie op te doen! 

 

  • Privévakanties op maat, alles kan!
  • Gespecialiseerde landendeskundigen
  • Kleinschalige hotels en lodges
  • Kwaliteitsvakanties
  • Veilig en vertrouwd op vakantie
Vietnam15 (68)

Vietnam vakantie

Maak een rondreis van drie of vier weken van Noord- naar Zuid-Vietnam. Het hoge noorden is interessant vanwege het ruige landschap, de bergvolkeren en de wonderlijke Halong Bay. En natuurlijk de meest charmante stad van Vietnam: Hanoi. Uw vakantie naar het centrale deel van Vietnam, naar steden als Hue en Hoi An, is weer geheel anders: veel cultuur, met name de Cham-cultuur. In het zuiden reist u langs de stranden, naar de bruisende stad Ho Chi Minh city en de landelijke Mekongdelta.

Vietnam vakantie informatie

Vroegere dynastieën hebben een rijke cultuur achtergelaten; in heel Vietnam treft u daar overblijfselen van aan. In het centraal gelegen Hue, zult u dit ervaren tijdens uw vakantie naar dit langgerekte land. Met name China is vele malen het land binnengedrongen. De Fransen zijn eveneens lange tijd heer en meester in Vietnam geweest. Koloniale gebouwen (waarvan een aantal zijn omgebouwd tot hotel) zijn daar tijdens de rondreizen de stille getuigen van.

 

Een Vietnam vakantie leent zich ook uitstekend voor een aantal dagen strand. Het land heeft lange kusten en witte  

zandstranden. In het zuidelijk deel van Vietnam ontstaan nu een aantal strandbestemmingen. De grootste steden die u tijdens uw vakantie in Vietnam bezoekt, zijn Saigon, tegenwoordig Ho Chi Minh City genaamd, en Hanoi: overzichtelijk en totaal verschillend. Saigon is extravert, gevoelig voor de vooruitgang, Hanoi is rustiger en sereen. Tijdens uw reis door de Mekong-delta zult u zien hoe buitengewoon vruchtbaar het gebied is. Alle soorten tropisch fruit groeien er.

 

Meer informatie Vietnam

Vietnam vakantie tips

  • Wij kunnen ons geen betere start van de vakantie voorstellen. Begin met een foodtour door Hanoi!
  • Wandel door de berglandschappen van Sapa en omstreken.

  • Vaar per kano door Halong Bay.
  • Bezoek de Cu Chi-tunnels. Durft u het aan om de ondergrondse tunnel te betreden?
  • Stap in een boot en vaar door de vruchtbare Mekong-delta.
Rijstveld in Vietnam
Gionne, Van Verre

Wat is de beste reistijd voor Vietnam?

Gionne, Van Verre Algemeen 30-11-2018

Vietnam is zo’n bestemming waar je het hele jaar door naartoe kunt.

Het is echter onmogelijk om een maand te noemen waarin je van het noordelijkste bergtopje tot het zuidelijkste strand van Vietnam zou kunnen reizen zonder een keer een heftige tropische regenbui op je hoofd te krijgen. Hoe beslist je dan wanneer te gaan?

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen

Vietnam-Gionne
Gionne
Vietnam is boeiend en afwisselend, dat heb ik wel ervaren tijdens mijn reizen voor Van Verre. Wilt u meer weten? Bel of mail mij.
Contact met Gionne
Verenigde-staten-noordoost-amerika-route66_1_606125
Mariska
Wat een fijn land is dit. Je bevindt je echt in Azië, heel authentiek. Traditionele bergvolkeren, mooie natuur en rijstvelden.
Contact met Mariska
Azie-Vietnam-Hoi-An_1_613460
Danique
De diversiteit van het land, de ene keer groen, de andere keer water, heeft mij verliefd doen worden op Vietnam.
Contact met Danique