1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Bergstammen en natuur bij Sapa

Een bijzondere ervaring; per nachttrein reist u naar het noordelijke berggebied van Vietnam. Een landelijk gebied met rijstterrassen, riviertjes, watervallen en dorpjes waar verschillende bergstammen wonen. Op de weekmarkten komen de bergstammen bijeen. Hier bewondert u de verschillende stijlen van kleurrijke, traditionele klederdracht. Een rustige wandeling door dit ongerepte gebied mag natuurlijk ook niet ontbreken. En dan per bus terug naar Hanoi; een mooie kans om reisverhalen uit te wisselen met andere reizigers.

Reis per nachttrein
Verblijf tussen rijstterrassen
Bezoek bergstammenmarkt
Vietnam-Gionne
Gionne
Vietnam is boeiend en afwisselend, dat heb ik wel ervaren tijdens mijn reizen voor Van Verre. Wilt u meer weten? Bel of mail mij.

Reis van dag tot dag: Bergstammen en natuur bij Sapa

Dag 1  Hanoi, vertrek nachttrein
Dag 2  Lao Cai - Sapa
Dag 3  Sapa
Dag 4  Sapa - Hanoi

100% maat werk

Dag 1 Hanoi, vertrek nachttrein

Onze tip: start deze avond in één van de restaurantjes in het centrum van Hanoi voor een goede maaltijd. Later op de avond wordt u per transfer naar het treinstation gebracht. Met de nachttrein reist u van Hanoi naar de noordelijke bergen. Het stadje Lao Cai is uw eindbestemming. De trein vertrekt laat in de avond. Als u Hanoi uitrijdt is het donker en ziet u vooral omtrekken van de schaars verlichte bebouwing. Als er op de deur van uw coupé wordt geklopt is de kans groot dat het de catering is om u een drankje en wat te knabbelen te verkopen. De trein komt op gang, remt af, komt weer op gang, remt af, en zo gaat het maar door. Het wiebelt, piept en kraakt. Wat een bijzondere ervaring is zo’n reis per nachttrein!

 

Overnachting in de trein.
Inclusief transfer.

Dag 2 Lao Cai - Sapa

vietnam-noord-vietnam-sapa-rijstterras vietnam-noord-vietnam-sapa-dorp

Vroeg in de ochtend arriveert de trein in Lao Cai. Een uurtje voor aankomst wordt u gewekt. Trek de gordijnen van uw coupé open en verwonder u over het verschil in uitzicht. Gisteren vertrok u uit de volgebouwde stad, en nu is het ruimte en groen wat u door uw raam ziet. Met een kopje koffie/thee wordt u rustig wakker, terwijl u geniet van het landschap dat voorbijraast. Bij aankomst in Lao Cai neemt uw chauffeur u eerst mee naar een lokaal restaurantje voor een goed ontbijt. Kiest u voor de Vietnames Pho (een soort noedelsoep) of wordt het toch een stokbroodje? En dan naar uw lodge tussen de rijstterrassen buiten Sapa. Gaat u vandaag wandelen door de landelijke omgeving, of liever het stadje Sapa bezoeken?

 

Informatie Sapa:
Sapa is een rommelig bergstadje, ooit door de Fransen gesticht als vakantieoord vanwege het koelere klimaat hoog in de bergen. De stad ligt op 1600 meter hoogte, tegen de oostelijke helling van het Hoang Liengebergte. Hellende straatjes en steile trappen verbinden de diverse niveaus met elkaar. Het toerisme in Sapa groeit sterk, er wordt veel gebouwd aan nieuwe hotels. Dagelijks komen bergvolkeren uit de wijde omgeving naar Sapa om hier hun goederen te verhandelen.

 

Overnachting nabij Sapa.
Inclusief ontbijt en transfer.

Dagexcursie Taphin
Sapa

Dagexcursie Taphin

Te voet verkent u het gebied rondom Sapa, grote kans dat u vandaag vrijwel geen andere toeristen tegen zult...

Dag 3 Sapa

vietnam-noord-vietnam-sapa-markt vietnam-noord-vietnam-sapa-marktlieden vietnam-noord-vietnam-sapa-klederdracht

Een bezoek aan een bergstammenmarkt mag niet ontbreken als u door de noordelijk bergen van Vietnam reist. Het is een feest van kleur wanneer de vele verschillende etnische minderheden, zoals de Bloemen H'mong, Phu La, Zwarte Dao, Tay en Nung zich verzamelen op de markt om in- en verkopen de doen. Iedere stam heeft een eigen klederdracht. Vooral de kleding van de dames is uitbundig versierd. Struin rustig rond, kijk uitgebreid om u heen, en vergeet niet om foto’s te maken. Vijf dagen per week zijn er markten in de omgeving van Sapa; iedere dag in een ander dorpje. Dus welke u precies bezoekt, is afhankelijk van de dag waarop u in Sapa bent. Na de lunch in een lokaal restaurant, staat er een wandeling op het programma. Op rustig tempo wandelt u door de landelijke omgeving, langs rijstterrassen, riviertjes en door dorpjes. Grote kans dat u in een traditioneel huis een kopje thee wordt aangeboden. Is de markt in de buurt van een wat bredere rivier, dan maakt u vandaag ook een boottochtje. Zo niet, dan wordt er een langere wandeling gemaakt.

 

Overnachting nabij Sapa.
Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, boottocht, Engelssprekende gids en entreegelden.

Dag 4 Sapa - Hanoi

Reiservaringen delen, en reisverhalen aanhoren. Dat kan prima tijdens de rit per bus naar Hanoi. Vanuit uw hotel wordt u per privé-transfer naar het busstation in Sapa gebracht. Daar staat uw minibus op u te wachten; een vorm van openbaar vervoer die voornamelijk door toeristen wordt gebruikt. In het busje heeft u voldoende tijd om reisverhalen te delen met de andere passagiers. De rit naar Hanoi duurt zo’n 6 uur.

 

Inclusief ontbijt en transfers.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën