1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
Onze Panama specialist: Tamara
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548

Vakantie Panama

Een vakantie naar Panama is misschien niet de eerste bestemming waar u aan denkt. Maar wie een leuke combinatie zoekt van natuur, strand en kleurrijke dorpen plus natuurlijk het imposante Panama-kanaal wil aanschouwen, is in Panama op de juiste plek. Het landschap is groen. Er zijn bergen, bossen, maar ook tropische eilanden met witte stranden. Er leven nog lokale stammen. Panama City is deels juist weer hypermodern met wolkenkrabbers. De afstanden in Panama zijn niet heel groot. Kijkt u bij onze Panama bouwstenen voor de mogelijkheden per regio of naar de Panama rondreizen voor complete voorbeelden. Voor een vakantie van ongeveer twee weken biedt Panama tal van mogelijkheden.

Rondreizen Panama

Bouwstenen Panama

Waarom uw Panama vakantie door Van Verre laten verzorgen?

Onze rondreizen zijn privé-vakanties; u reist dus met uw eigen gezelschap door Panama. Dat betekent: vrijheid! U stopt wanneer u wilt, u kunt op uw gemak foto’s nemen of een wandeling door een dorpje of in de natuur maken. De routes bepaalt u zelf van te voren, in overleg met één van onze landendeskundigen. U slaapt in sfeervolle en bijzondere hotels. Een Panama vakantie van Van Verre biedt u een andere kijk op Panama. Kijk bij de rondreizen en bouwstenen om inspiratie op te doen voor vakantie naar Panama. Alle Panama vakanties kunnen we aanpassen aan uw wensen.

  • Reizen op maat, alles kan!
  • Kwaliteitsvakanties
  • Privé vakanties Panama
  • Deskundigheid
  • Sfeervolle hotels
  • Ook de onbekende gebieden
Panama-Panama-City-Embera-1_1_359404

Panama vakantie

Reizen naar Panama zijn vakanties waarbij u verschillende werelden leert kennen. De techniek waarmee het Panama-kanaal is aangelegd is ongeëvenaard. Maar het kanaal is maar zo’n klein onderdeel van Panama. Alleen in Panama-City staan wolkenkrabbers, het grootste deel van Panama is totaal anders. Kleine dorpen met koloniale pleinen, weelderige groene natuur, goede wandelmogelijkheden en tropische eilanden voor de kust. Vulkanen en veel vogels zullen ook uw pad kruizen!

Panama vakantie informatie

Panama ligt in Midden-Amerika en grenst in het noordwesten aan Costa Rica en in het zuidoosten aan Colombia. De hoofdstad is Panama-City en is een moderne metropool, een financieel wereldcentrum, maar daarnaast is er ook een koloniaal deel. De huizen hier worden stukje bij beetje opgeknapt en dit oude deel is het leukst om te bezoeken. Panama is een stabiel en veilig land. Er wordt betaald met de US dollar, makkelijk en ook hierbij weer stabiliteit.

 

In Panama wordt veel Engels gesproken. Er is een dagelijkse directe vlucht met KLM naar Panama, daarnaast zijn er ook veel goede mogelijkheden met een overstap.

Eenmaal aangekomen in Panama zal het u opvallen dat de wegen goed zijn, het is een land waar u zelf kunt rijden. U heeft geen visum nodig. In bijna alle delen van het land is er goede Wifi. Wist u dat er in Panama 5 Unesco-monumenten zijn? En dat Panama een binding heeft met Nederland? Er is een eilandgroep van zeven eilanden die de “Cayos Holandeses” wordt genoemd: de Nederlandse eilandjes.

 

Meer informatie Panama.

f8f92a5b-0fad-421a-9ab4-33fe082a5e28

Panama bouwstenen

In onze Panama bouwstenen leest u leuke mogelijkheden voor korte uitstapjes in Panama. De stad Panama is de moeite waard, vanuit de stad zijn tal van leuke excursies te maken. Voor een rustig strandverblijf kijkt u bij de bouwstenen Bocas del Toro en San Blas. Groene bergen, hikes en tal van activiteiten zijn er bij Boquete en El Valle de Anton.

Een reis door Panama in 3,5 minuut!

Onderstaande video geeft u een mooie indruk van Panama!

Tips voor uw vakantie naar Panama

Panama is zoveel meer dan de stad Panama-City. Voor een reis naar Midden-Amerika boordevol afwisseling, die niet te lang hoeft te zijn is Panama de ideale bestemming. Cultuur vindt u in de Casco Viejo van Panamacity en oude culturen leert u kennen tijdens een bezoek aan de Embera en Guna-stammen.

Natuur vindt u bij Boquete, in El Valle de Anton en dichtbij de stad in Soberanía. Actie is gegarandeerd bij het raften, hiken en ziplinen. Een prachtig wit zandstrand om vervolgens uit te rusten biedt Bocas del Toro. En als toetje is er natuurlijk hét bekende technische hoogstandje: het Panamakanaal met de sluizen.

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen

Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
In één reis genieten van strand, jungle, een moderne stad en uw trip afsluiten op een tropisch eiland? Wat mij betreft is Panama daarvoor hét land!
Contact met Tamara
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.
Contact met Judith
1-Cocktails-met-zonsondergang_1_329393
Lara Huisenga
In het sfeervolle Latijns-Amerika voel ik me altijd direct thuis. Wat een heerlijk continent. Mijn ervaringen deel ik graag met u!
Contact met Lara