1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Rondreis Hoogtepunten van Panama

Uw reis start in de metropool Panama-City. Verken de oude binnenstad en we regelen voor u een bezoek aan het Panamakanaal met de enorme sluizen. Heel wat anders als u na een vlucht aankomt in het bergdorp Boquete. Rust en groen en in de omgeving tal van leuke activiteiten. Een excursie door de jungle is inclusief. Boquete is bekend om de koffieplantages. Daarna snorkelen en uitrusten op het strand van Bocas del Toro.

Wat maakt deze reis bijzonder
Bezoek aan sluizen Panamakanaal
Tour ziplinen Boquete
Incl. 2 tijdbesparende vluchten
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
In één reis genieten van strand, jungle, een moderne stad en uw trip afsluiten op een tropisch eiland? Wat mij betreft is Panama daarvoor hét land!
Prijsindicatie vanaf € 2350,- per persoon
Reisduur: 10 dagen / 9 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Hoogtepunten van Panama

Dag 1       Aankomst Panama City

Dag 2       Panama City

Dag 3       Boquete

Dag 4       Boquete

 

 

Dag 5       Boquete

Dag 6       Boot naar Bocas del Toro

Dag 7       Bocas del Toro

Dag 8       Bocas del Toro

Dag 9       Panama City

Dag 10     Vertrek Panama City

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Panama City

Indrukwekkende wereldstad

U wordt bij de luchthaven in Panama City opgehaald door een vertegenwoordiger en naar uw hotel in Panama City gebracht.

 

Panama City is de hoofdstad van Panama en het is de grootste stad van het land. De stad is natuurlijk bekend vanwege het nabijgelegen Panamakanaal. Er is een modern en een oud deel. Dwaal rond door de straten van de Casco Viejo, het oude stadsdeel én bovendien het leukste stadsdeel van Panama City. Heel veel gebouwen in Spaans koloniale stijl zijn gerestaureerd en in hun oorspronkelijke kleuren geverfd. Sommige huizen worden bewoond, maar in vele zijn restaurants, winkels en galeries gevestigd. Eindig uw wandeling in één van de vele leuke restaurants. Ook ’s avonds is het leuk om door de straten te lopen. Barretjes, terrasjes en restaurants maken het levendig.

 

Overnachting in Panama City.

Inclusief transfer

Dag 2 Panama City

Panama-City-gekleurde-huizen1 Panama-City-Cafe_1_367093 309e17e3-e1b2-4fde-ba01-7251712df4a4

U wordt bij uw hotel opgehaald en rijdt in ongeveer een half uur naar de sluizen van Miraflores. Dit is één van de drie grote sluiscomplexen waar de schepen die over het Panamakanaal varen. Het meest imposante is om een grote tanker, een groot containerschip of een groot cruiseschip in de sluizen te zien. In twee stappen worden de schepen zestien meter omhoog naar het meer van Gatun of omlaag richting de Grote Oceaan getild. De grote schepen mogen niet op eigen kracht varen, maar worden door locomotieven de sluis ingetrokken. De sluisdeuren sluiten en het waterniveau stijgt of daalt. Vervolgens gaan de deuren van de tweede sluis open, het schip wordt daarheen getrokken en een tweede keer ziet u een enorm schip stijgen of dalen. Kijk zeker naar de tien minuten durende film over het Panamakanaal en bezoek het museum. Op de terugweg rijdt u over de Amador Causeway en door de Casco Viejo. Deze excursie duurt een halve dag en is samen met andere reizigers.

 

Overnachting in Panama City.

Inclusief ontbijt, excursie inclusief transport, Engelssprekende begeleider, entreegelden

Embera stam bij Chagres
Panama City

Embera stam bij Chagres

U wordt naar de Chagres rivier gebracht. Het laatste deel van de weg is af en toe slecht. Bij de rivier liggen...

Stadswandeling
Panama-City

Stadswandeling

Maak kennis met de locals in Panama. Samen met uw gids gaat u met de bus naar het 5 mei Plein. U loopt vanaf...

Dag 3 Panama City - Boquete

De groene bergen in

U wordt bij uw hotel in Panama City opgehaald door een vertegenwoordiger en naar de luchthaven in Panama City gebracht. U vliegt met een binnenlandse vlucht naar David. Daar wordt u opgehaald en naar uw hotel in Boquete gebracht.

 

Boquete is een gezellig plaatsje tussen de groene hoge bergen van West-Panama. Boquete is niet heel groot, er is één straat met talloze restaurants, winkels, hostels en supermarkten. Gezellig om hier door heen te slenteren. Er zijn allerlei soorten restaurants: Argentijns, Mexicaans, Panamees, Peruaans en fastfood. Drink een biertje in de brouwerij van het dorp. De omgeving van Boquete is groen. Er zijn veel koffieplantages. Bezoek er één en zie met eigen ogen hoeveel werk het is voordat een kopje koffie voor u ingeschonken kan worden. Rond de koffieplantages is bos. U bevindt zich op grote hoogte, dus het is koel en aangenaam om een wandeling in de omgeving te maken.

 

Overnachting in Boquete.

Inclusief ontbijt, transfers, binnenlandse vlucht

Plantagetour
Boquete

Plantagetour

De lekkerste en bovendien een leerzame excursie bij Boquete. Het leven rondom het gezellige bergdorp Boquete...

Dag 4 Boquete

ccea3233-5001-4600-b9bc-d6c636e85f6b 20772704-d5c4-4409-8500-96bb21724715

Zweef tussen de boomtoppen van het tropisch regenwoud bij de ziplinetour in de bergen bij Boquete. Een schitterend parcours is uitgezet. Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees. U zoeft over rivieren en watervallen. Het parcours is drie kilometer lang en er zijn twaalf kabels tussen veertien platforms gespannen. De eerste is het spannendst, maar u oefent eerst “op de grond”. U krijgt een goede uitleg en veiligheidsinstructie en gaat vervolgens met uw gids op avontuur. Als u een beetje gewend bent aan uw veiligheidstuigje en de grote hoogte, geniet u zeker van de omgeving. U bevindt zich aan de rand van het Nationale Park Amistad en in de verte ziet u de top van de hoge vulkaan Baru. Op gelijke hoogte met u fladderen vogels rond. En u staat misschien wel oog in oog met een aap in één van de boomtoppen. Vroeger schoten de lokale inheemsen een pijl met een touw naar de overkant van de rivier om deze over te steken, later maakten natuuronderzoekers gebruik van deze techniek. Wie had ooit kunnen denken dat dit zou leiden tot één van de meest spectaculaire activiteiten vandaag: ziplinen! 

 

Overnachting in Boquete.

Inclusief ontbijt, excursie inclusief: transport, materiaal, begeleiding

Dag 5 Boquete

Er is zoveel te doen in en om Boquete, dat het aan te raden is om hier twee of nog beter drie nachten te blijven. In de mooie natuurlijke omgeving is een flink aantal hikes uitgezet. Mooie wandelingen bijvoorbeeld tussen eeuwenoude eiken of over wiebelige hangbruggen in de jungle. Deze wandelingen zijn voor iedereen goed te doen, er zijn ook zwaardere hikes. Heeft u wat korter de tijd en wilt u veel zien? Dan is de “Highlight tour” met een wandeling, een bezoek aan een koffieplantage om u vervolgens onder te dompelen in de heetwaterbronnen een aanrader. Wilt u meer weten over het landelijke leven rond Boquete en zien wat er allemaal verbouwd wordt, dan is de plantagetour echt iets voor u. Er is voor ieder wat wils, kijk op onze website voor alle mogelijkheden of bel ons. Trek gekregen? Eet een taartje bij een kopje koffie in de winkelstraat van Boquete. Er zijn veel hippe coffeeshops. In het centrum van Boquete is een kleine souvenirmarkt.

 

Overnachting in Boquete.

Inclusief ontbijt

Beklimming Baru vulkaan
Boquete

Beklimming Baru vulkaan

In de avond wordt u opgehaald bij uw hotel in Boquete. Zo rond half twaalf 's nachts vertrekt u bergopwaarts...

Raften
Boquete

Raften

Peddelen, peddelen en nog harder peddelen om de stroomversnellingen in de Chiriqui Viejo rivier te trotseren...

Vogels spotten
Boquete

Vogels spotten

Er zijn veel trails rond Boquete en in de bergen en bossen leven meer dan 300 vogelsoorten. Boquete is dé...

Dag 6 Boquete - Bocas del Toro

769a18d2-abca-4713-99ee-e340b23c68e1

U wordt bij uw hotel in Boquete opgehaald door een vertegenwoordiger en naar de haven van Almirante gebracht. U vaart naar Bocas del Toro. Bij de haven wordt u opgehaald en naar uw hotel in Bocas del Toro gebracht.

 

De Bocas del Toro archipel bestaat uit zes kleine eilanden en een aantal rotsen en mangrove-eilanden in het Caribisch gebied. De eilanden zijn groen met witte zandstranden en palmbomen, het water is helderblauw. De oorspronkelijke bewoners van de eilanden leven er nog steeds: de Ngöbe-Buglé inheemse bevolking.  Maar het grootste deel van de bevolking stamt af van Afrikanen die hier ooit als slaaf kwamen. De bevolking van Bocas del Toro heeft een veel donkerder huidskleur dan de gemiddelde Panamees en ook de cultuur is er totaal anders. Er is veel muziek, er hangt een laid-back sfeer. U gaat vooral naar Bocas voor het strand, de onderwaterwereld en om te relaxen.

 

Overnachting op Bocas del Toro.

Inclusief ontbijt, transfers, ferry

Dag 7 Bocas del Toro

Relaxen aan het strand

De bekendste eilanden van Bocas del Toro zijn Colón en Bastimentos. Colón is het hoofdeiland met de luchthaven en Bocas Town. Het eiland is best groot en we adviseren om een fiets of een quad te huren en het eiland te gaan verkennen. In Bocas del Toro Town, meestal Bocas Town genoemd wonen bijna 8000 mensen. De houten gekleurde huizen doen echt Caribisch aan. Er is een botanische tuin, een groot, en u kunt gaan duiken of snorkelen. Er zijn veel restaurants en bars. ’s Avonds is er tot laat wat te beleven. Ga vanuit Bocas Town een dag met boot de zee op. Er zijn veel mooiere snorkelplekken en stranden dan bij de stad. Op het eiland Colón zijn ook rustiger plekken, zoals bijvoorbeeld bij het witte met palmbomen omzoomde strand van Bluff Beach. Ver weg van alle restaurants en winkels, met slechts een paar hotels. Aan de andere kant is een aantal hotels met huisjes op het water, ook heel rustig gelegen. Neem zo vanaf uw eigen terras een duik in het water om te snorkelen.

 

Overnachting op Bocas del Toro.

Inclusief ontbijt

Cacaoplantage
Bocas del Toro

Cacaoplantage

Bocas del Toro is meer dan snorkelen en mooie stranden. Een aanrader om ook een andere kant van Bocas del Toro...

Dag 8 Bocas del Toro

49571b68-9a71-4edb-ada4-b0f9a9151ccb 315753d7-380a-426b-b29a-4a9fa24996b6

Veel mooie stranden zijn alleen per boot bereikbaar. Een aanrader is een dagtocht naar Playa Estrellas of Playa Boca del Drago op Colón of naar een ander eiland zoals Bastimentos of Zapatilla. Onderweg goed om u heen kijken, er kunnen zomaar enkele dolfijnen rond de boot springen.

 

Overnachting op Bocas del Toro.

Inclusief ontbijt

Expeditie Robinson en snorkelen
Bocas del Toro

Expeditie Robinson en snorkelen

U wordt opgehaald en naar de haven gebracht. In ongeveer 40 minuten vaart u naar Isla Zapatilla. Een rustig...

Dag 9 Bocas del Toro - Panama City

U wordt bij uw hotel in Bocas del Toro opgehaald door een vertegenwoordiger en naar de luchthaven in Bocas del Toro gebracht.

 

U vliegt met een binnenlandse vlucht van Bocas del Toro naar Panama City. Hier wordt u opgehaald door een vertegenwoordiger en naar uw hotel in Panama City gebracht.

 

Overnachting in Panama City.

Inclusief ontbijt, transfers, binnenlandse vlucht

Dag 10 Vertrek Panama City

61234a22-4e89-47d6-8d7b-683170855d60

Einde of vervolg van uw reis door Panama.

 

Inclusief ontbijt

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen