1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Boquete

Boquete tips 

Boquete, centrum van jungletochten en wandelingen

Voor de ultieme jungle-experience moet u in Boquete zijn! Dit dorp ligt in het binnenland van Panama en u kunt hier fantastische wandelingen maken. En als u dan toch in de buurt bent, breng dan gelijk een bezoekje aan één van de vele koffieplantages.

 

Het dorpspleintje in Boquete


Er hangt een ontspannen sfeer in het dorp Boquete. Het frisse bergwater stroomt via de rivier door het dorp en midden in het dorpje ligt een gezellig dorpsplein. Boquete ligt in een vallei en wordt omringd door regenwouden. U kunt vanuit Boquete diverse excursies maken, zoals een het beklimmen van de vulkaan Baru, een koffietour of raften over de Chiriqui Viejo rivier.

 

 

Daarnaast kunt u ook op eigen gelegenheid avontuurlijke trekkings doen in de omgeving van Boquete. Onze favorieten zijn de Lost Waterfall Trail en de Pipeline Trail en daar vertellen we graag meer over.

 

Onze Boquete hiking tour tips

 
Lost Waterfall Hinking tour

Eén van de watervallen tijdens de Lost Waterfall Trail


De Lost Waterfall Trail is één van de bekendste en meest bezochte trekkings van Boquete. De naam zegt het al; tijdens deze tocht gaat u fantastische watervallen zien. De Lost Waterfall Trail duurt een kleine vier uur en is prima te doen zonder gids. De route wordt tijdens de gehele trail duidelijk aangegeven met pijlen. Mocht u een enorme natuurfanaat of vogelspotter zijn, adviseren wij om wél gebruik te maken van een gids omdat zij hier alles over kunnen vertellen.
 
Het startpunt (tevens eindpunt) bevindt zich ongeveer 15 minuten buiten het dorp en is eenvoudig te bereiken per bus, colectivo of taxi. Na het betalen van het entreegeld en het noteren van uw naam, kunt u direct starten. De trail begint met een stukje klimmen en al gauw begeeft u zich midden in de jungle. Wat een rust! Geniet van het geluid van de vogels en de mooie uitzichten. Bij de eerste T-splitsing kunt u rechts afslaan om waterval nummer één te bezoeken. U kunt ook eerst links afslaan naar de tweede waterval omdat deze indrukwekkender is dan nummer één. Na de tweede waterval van onderaf te hebben bewonderd, kunt u naar boven klimmen om bovenop de waterval te genieten van een geweldig uitzicht.

 

Naar boven klimmen om te genieten van het uitzicht

 

Na een korte fotopauze en wat slokken water wandelt u rustig verder naar waterval nummer drie. Vooral tussen de tweede en de derde waterval komt u wat steilere paden tegen maar u kunt zich daar met behulp van de touwen omhoog trekken.
 
Wij zijn dus begonnen met de tweede waterval, daarna de derde en op de terugweg hebben wij de eerste waterval nog meegepakt. U hoeft voor deze trail niet extreem getraind te zijn maar er zit wel het nodige klimwerk bij dus een beetje conditie is wel fijn. Zorg dat u comfortabele schoenen draagt, slippers worden afgeraden. U kunt onderweg geen eten/drinken kopen dus neem voldoende water en een snack voor onderweg mee. Na afloop kunt u bij het beginpunt langs de weg wachten tot er een bus, colectivo of taxi voorbij rijdt. U kunt eventueel ook met een privé-chauffeur afspreken hoe laat u opgehaald wilt worden.
 
Praktische informatie voor de Lost Waterfall Trail:

 

 • Entreegeld: $7 p.p (februari 2019)
 • Duur trekking: ca 4 uur
 • Intensiviteit: medium
 • Afstand vanaf Boquete: 15 min
 • Vervoer: taxi $8 of colectivo $2,50 p.p. per enkele reis
 • Neem zelf eten en drinken mee
 • Trek goede schoenen aan

 
Pipeline Hiking Tour

De Pipeline Trail is iets minder bekend dan de Lost Waterfall Trail maar ook absoluut de moeite waard om te doen tijdens je vakantie in Panama. Deze trekking duurt 2,5 a 3 uur en er is maar één ding dat u goed moet onthouden: volg de regenpijpen omhoog! De route leidt u over smalle paden, een aantal bruggetjes. Eén van de hoogtepunten van de wandeling is een bijzondere boom van meer dan 1000 jaar oud. Deze vindt u na ongeveer drie kwartier lopen aan de linkerkant van het pad.

 

Hoewel sommige mensen deze boom als eindpunt nemen, raden wij aan om nog even door te lopen. Net voorbij de boom komt het bospad uit op een open plek. Het laatste stukje klautert u over grote rotsen en keien en wanneer u de waterval ziet, weet u dat u het eindpunt heeft bereikt. Een fantastische plek om even uit te rusten voordat u aan de terugweg begint.

 

Even doorlopen om te genieten van deze omgeving en de waterval


Hoewel het startpunt van de Pipeline Trail zich vlakbij het startpunt van de Lost Waterfall Trail bevindt, voelt de sfeer en omgeving anders. Als u voldoende dagen in Boquete verblijft, zijn deze twee trekkings allebei aanraders! Het gebied van de Pipeline Trail is iets vlakker waardoor u minder hoogtemeters maakt dan bij de Lost Waterfall Trail. Dit maakt de tocht iets minder intensief. Bovendien is het mogelijk dat u tijdens deze trekking de bekende quetzal vogel, brulapen en slangen tegenkomt. Ogen open dus! Doordat deze tocht relatief kort is kunt u het goed combineren met andere activiteiten in de omgeving zoals een koffietour.

Tip: gezien de duur van de tocht adviseren wij om uiterlijk om 14.00 uur te starten.
 
Praktische informatie voor de Pipeline Hiking Tour

 

 • Entreegeld: 3$ p.p.
 • Duur trekking: 2,5 – 3 uur
 • Intensiviteit: basis 
 • Afstand vanaf Boquete: 15 min
 • Vervoer: taxi $6 of colectivo $2,50 p.p. per enkele reis
 • Neem zelf eten en drinken mee
 • Trek goede schoenen aan
Meer excursies vanuit Boquete
Quetzaltrek

Quetzaltrek

Ziplijnen

Ziplijnen

Beklimming Baru-vulkaan

Beklimming Baru-vulkaan

Restaurants in Boquete

Na een actieve tocht in de jungle van Boquete, kunt u in het dorp neerploffen bij één van de gezellige restaurantjes. Er is voor ieder wat wils; van low-budget tot luxe restaurants:

 

 • Eén van onze favoriete adresjes is de Boquete Brewing Company, waar u terecht kunt voor een lekkere snack, speciaal-biertje en livemuziek
 • Voor een goede én grote hamburger kunt u terecht bij Big Daddy’s Grill, waar ook regelmatig livemuziek is
 • Voor een voordelige local-experience kunt u midden in het dorp eten bij buffetrestaurant El Sobroson
 • Wilt u wat luxer eten? Sla dan vooral vlees-restaurant de Butcher of Italiaans restaurant Tre Scalini niet over

 
Reistijd Boquete

Boquete heeft een ideale ligging tussen Panama City en Bocas del Toro. Met name als u over land reist, kunt u deze bestemmingen goed combineren. Panama staat bekend om z’n gunstige klimaat en is gedurende het hele jaar goed te bereizen. Omdat de plaats Boquete wat hoger gelegen is in het binnenland van Panama, is het hier gemiddeld wat koeler dan aan de kust. Een aangename temperatuur voor sportieve activiteiten dus! Houd wel rekening met het regenseizoen van mei t/m oktober. Wanneer er veel regen valt zijn sommige trekkings in de omgeving van Boquete moeilijk of zelfs niet begaanbaar vanwege de modderige paden.

 

Bekijk de voorbeelden van onze rondreizen door Panama, deze kunt u volledig naar wens aanpassen.

Hotels in Boquete

Boquete, Finca Lérida

Een verblijf in huisjes op een koffiefarm. Hier komt u om te genieten van de rust, de koffiefarm te bekijken, vogels te spotten en te wandelen.

Boquete, The Riverside Inn

The Riverside Inn is een charmant houten huis in een groene tuin; iedere kamer in het hotel is anders.

Bekijk de omgeving van Boquete

Hoe ziet de omgeving van Boquete er uit? Deze korte video geeft u een goede indruk!

Tijdens deze reizen bezoekt u Boquete
Panama-Pedasi-Huisjes
Voorbeeldreis Panama

Rondreis Panama per auto: Compleet Panama met San Blas

Panama CityBocas del Toro eiland– de bergen van Boquete – huurauto ophalen, Boca Chica Pedasí – natuur van El Valle de Anton Panama City – onbekende, tropische eilanden San BlasPanama City

Panama-Bocas-del-Toro-Careneros-eiland1
Voorbeeldreis Panama

Rondreis Panama: Hoogtepunten van Panama

Panama City met excursie naar Panamakanaal – vlucht naar David - naar het bergdorp Boquete – met de ferry naar eiland van Bocas del Toro, genieten aan het strand  – terug naar Panama City

Uitzicht op de Baru Vulkaan vanaf de weg - Panama
Voorbeeldreis Panama

Bouwsteen Panama: Actief in Boquete

Boquete is een berggebied in het noorden van Panama. Ideaal om te wandelen. Maar ook meer actie is mogelijk door te gaan ziplinen en raften.