1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
Reisadvies op maat
Bel ons of kom langs, maak een afspraak
Vraag vrijblijvend een offerte aan
ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds
Onze bestemmingen

Rondreis Oceanië

Uw verre reizen specialist: Van Verre. Wij maken samen met u uw rondreis Oceanië op maat. Slapen onder de sterren in de outback, snorkelen bij paradijselijke stranden of geisers meters hoog te lucht in zien spuiten? Hoe ziet uw ideale rondreis naar Oceanië er uit? Onze landendeskundigen reizen regelmatig naar Oceanië om nieuwe plekjes te ontdekken, zodat zij samen met u een complete rondreis door Australië of Nieuw-Zeeland kunnen samenstellen. U vindt voorbeeldrondreizen, maar ook kortere bouwstenen. Ergens een dag eraf of erbij of wilt u naar plekken die nog niet in ons aanbod zitten? Geen probleem, alles is mogelijk.

Australie-Fauna-Koala4

Rondreis Australië

Australië is een land als geen ander! Er zijn oneindig veel mogelijkheden. Ontdek het land gemakkelijk met een huurauto. Bezoek bruisende steden als Sydney, relax op de paradijselijke Whitsundays-eilanden, reis naar de outback met machtige canyons en maak kennis met de boeiende Aboriginal cultuur. Of doe het zuiden aan en zie ruige kustlijnen, proef heerlijke wijnen in de wijngebieden en spot wilde dieren, zoals kangaroos en koala's. 

Nieuw-Zeeland-Milford-Sound-boot-fiords_1_597326

Rondreis Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland wordt door velen gezien als het mooiste land op aarde. Of u nu alleen het Noorder- of Zuidereiland aandoet, of misschien wel allebei, de afwisseling in landschappen is ongeëvenaard! Je spot er walvissen, maakt kennis met de fascinerende Maori-cultuur, wandelt er langs vulkanen en de door gletsjers gevormde meren en fjorden zorgen bovendien voor adembenemende uitzichten. Rijd in een eigen huurauto en slaap in sfeervolle B&B's. 

De beste reisperiode voor een rondreis Oceanië

Australië 

 

Gezien de grootte van Australië is het lastig aan te geven wat de beste reisperiode is voor uw rondreis. De afstanden zijn enorm, dus de beste reistijd is geheel afhankelijk van wat u precies wilt zien en doen. De seizoenen in Australië zijn tegenovergesteld aan de seizoenen in Nederland. De zomer loopt van december tot en met februari. 

 

Tropische oostkust - Noorden van Queensland: Beste reistijd is van mei t/m oktober, gezien de vele regenval in de overige maanden.

Tropische oostkust - Sydney tot Rockhampton, ten noorden van Brisbane: Beste reistijd is van oktober t/m mei met aangenaam warme temperaturen. 

Zuidkust van Australië: De beste reistijd is (vinden wij) de lente en de herfst, maar het hele jaar door is deze streek goed te bezoeken.

Het binnenland (Red Centre): De winter (juni t/m augustus) is de beste periode om dit gebied te bezoeken, dan zijn de tempetaturen overdag aangenamer. Het wordt dan tussen de 15 en 25 graden Celsius. 

Noordkust van Australië: De beste reisperiode is van april tot en met november. 

 

Nieuw-Zeeland

 

Nieuw-Zeeland kent verschillende klimaatzones en ook hier zijn de seizoenen omgekeerd aan de seizoenen in Nederland. De zomer loopt van december tot en met februari en de winter is globaal van juni tot en met augustus. Op het Noordereiland is het vaak warmer dan op het Zuidereiland, dit komt omdat het Noordereiland dichter bij de evenaar ligt. De temperaturen op het Zuidereiland verschillen meer. De zomers zijn gemiddeld warmer dan op het Noordereiland en de winters kouder. 

 

De beste reistijd voor zowel het het Noorder- als Zuidereiland is de zomer, van november tot en met februari. Op het Noordereiland valt er het hele jaar door regen. De winters op het Zuidereiland kunnen erg koud zijn, waarbij de temperaturen kunnen dalen tot onder het vriespunt. 

Rondreis Oceanië met Van Verre

Onze rondreizen zijn privéreizen; u reist dus met uw eigen gezelschap naar Oceanië. Dat betekent: vrijheid! Stap in uw huurauto, maak op uw gemak foto's en stop wanneer en waar u wilt. Een eerste keer naar Oceanië? Wij hebben onze favoriete rondreizen Oceanië op een rij gezet, maar de uiteindelijke route bepaalt u zelf. Slaap in sfeervolle en karakteristieke hotels op de mooiste plekjes en ontdek het echte Oceanië met een reis op maat.

  • Privéreizen op maat, alles kan!
  • Gespecialiseerde landendeskundigen
  • Kleinschalige hotels en lodges
  • Kwaliteitsreizen
  • Veilig en vertrouwd op reis
Australie-Lisanne-Twelve-Apostels

Hulp nodig bij uw Oceanië rondreis?

Laat uw droomreis naar Oceanië werkelijkheid worden met behulp van persoonlijk advies uit eigen ervaringen van onze reisspecialisten. 

 

Bel ons op +31 299 475083

Mail naar reizen@vanverre.nl

 

Of vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan. 

Veelgestelde vragen over Oceanië

Hieronder vindt u alvast antwoorden op de meestgestelde vragen over een rondreis naar Oceanië.

Hoe lang is het vliegen naar Australië en Nieuw-Zeeland?
Welke dieren komen alleen voor in Oceanië?
Wat is het grootste land in Oceanië?
Australie-Lisanne-Twelve-Apostels
Lisanne
Australië heeft mijn hart veroverd! De ontspannen sfeer, blije mensen, maar ook de waanzinnige natuur, onderwaterwereld en afwisselende landschappen!
Contact met Lisanne
Australie-Adelaide-Koala-Melany
Melany
Australië voelt als thuiskomen voor mij. De unieke en diverse natuur, hippe steden en de gezellige Aussies maken elke reis weer fantastisch!