1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Kuala Lumpur

Hoofdstad van Maleisië: Kuala Lumpur

Een rondreis Maleisië begint vaak in de hoofdstad Kuala Lumpur, ook wel KL genoemd. Kuala Lumpur is gelegen aan de west kant van het schiereiland West-Maleisië en telt ruim 2 miljoen inwoners. De stad is een mengelmoes van verschillende culturen. Wij zeggen weleens: Maleisië is Azië in één. Als u al meerdere Aziatische landen heeft bezocht, zult u delen van China, India, ThailandIndonesië en de Arabische cultuur in het straatbeeld terugzien komen. Zeker door de religieuze gebouwen te bewonderen en de Maleisische keuken te proeven. Wilt u ook een individuele rondreis Maleisië boeken en Kuala Lumpur ontdekken? Bekijkt u ons aanbod.

 

De skyline van Kuala Lumpur met de bekende Petronas Towers

Geschiedenis van Kuala Lumpur

Aan het eind van de 19e eeuw had men veel last van epidemieën, branden en overstromingen. Toen werd besloten om huizen van steen te bouwen in plaats van hout en begon men met de aanleg van een spoorweg. In 1887 werd Kuala Lumpur de hoofdstad van de provincie Kuala Selangor en heette de stad ook echt Kuala Lumpur.

 

De stad groeide al snel uit tot een smeltkroes van Aziatische culturen, wel woonden veel mensen met dezelfde achtergrond samen in één gebied. Zo ontstonden er al snel een Chinese, Indiase en Europese wijk.

 

Kaart van Kuala Lumpur

In de stad Kuala Lumpur komen twee rivieren samen. De naam, Kuala Lumpur, betekent daarom ook modderig samenkomen, omdat er twee rivierbeddingen samen komen in de stad. Het is een grote stad met vele bezienswaardigheden. Bekijkt u de kaart hieronder en zie waar onze favoriete wijken en bezienswaardigheden in Kuala Lumpur te vinden zijn.

 

Weer in Kuala Lumpur

Maleisië heeft een tropisch regenwoudklimaat. Het land bestaat uit twee eilanden, West-Maleisië en Borneo. Het weer in Maleisië is het hele jaar door heerlijk warm, maar er valt ook veel neerslag. De gemiddelde temperatuur in Kuala Lumpur ligt rond de 30 graden. Bekijk ons klimaatoverzicht Maleisië voor de beste reisperiode naar Kuala Lumpur.

Top 5 van bezienswaardigheden in Kuala Lumpur

Kuala Lumpur is een grote stad met een grote diversiteit aan stedelijke bebouwing. Chinatown, Little India, oude koloniale bebouwing en de moderne en vooral hoge gebouwen maken de hoofdstad van Maleisië een bezoekje waard. Wij hebben onze top 5 voor u op een rij gezet.

 

1. Batu Caves

Op ongeveer 13 kilometer rijden van Kuala Lumpur vindt u de Batu Caves. Deze magische plek behoort tot een van de belangrijkste pelgrimstochten voor hindoes. De kalkstenen hindoetempel ligt in een grot verscholen. Na een klim van 272 treden komt u uit bij de ingang van de tempel. Hier vindt u beelden van hindoegoden en mooie wandschilderingen. Een plek die niet mag ontbreken als u op vakantie bent in Kuala Lumpur.

 

    

Een bezoek aan de Batu Caves mag niet ontbreken als u op reis bent in Kuala Lumpur

2. Petronas Towers

De Petronas Towers zijn hét gezicht van Kuala Lumpur. Dit 452 meter hoge gebouw bestaat uit twee identieke torens die met een luchtbrug met elkaar zijn verbonden. De brug is dagelijks (behalve op maandag) te bezoeken door maximaal 1200 mensen. Vanaf de top geniet u van een prachtig uitzicht over de stad.

 

De Petronas Towers zijn het beste te zien vanaf de straat voor de hoofdingang, vanaf de hotels tegenover het gebouw. Een aanrader om in het Traders Hotel in de skybar een drankje te doen. U geniet op de 33ste verdieping van een fenomenaal uitzicht op de torens. Of wandel naar het KLCC-park en zie de torens weer van een heel ander gezicht.

 

3. Chinatown

Veel reizigers bezoeken de wijk Chinatown tijdens hun verblijf in Kuala Lumpur. De Chinese wijk is een van de meest sfeervolle wijken van de Maleisische hoofdstad. Chinatown bevindt zich vooral rondom de straat Jalan Petaling (Petaling Street) in Kuala Lumpur. U kunt er naar hartenlust winkelen, wie weet vindt u er een leuk souvenir voor thuis. Alleen al voor het eten is een bezoek aan Chinatown een aanrader. Stel bij een buitenbuffet uw eigen menu samen of probeer bij een eetstalletje de nasi met kip. Eigenlijk meer nasi met gehakt, maar het smaakt verrukkelijk.  

 

 

Wandel door de straten en geniet van wat lokale gerechten in China Town

4. Thean Hou Temple

Thean Hou Temple is een van de grootste Chinese tempels in Maleisie. De tempel in Kuala Lumpur telt drie verdiepingen en heeft traditionele daken die versierd zijn met Chinese gouden draken en houtsnijwerk. Een kleurrijke tempel om te bezoeken. U waant zich hier even in China.   

 

5. Canopy walk

Een jungle ervaring in de grote stad? In Kuala Lumpur is het mogelijk. Bezoek een canopy walk en loop over hangbruggen die tussen de boomtoppen hangen. Bijzonder om de jungle te ontdekken midden in de hoofdstad van Maleisië. Vlak naast de uitgang van het park vindt u de Menora-toren en het upside down house. De naam verklapt het al, dit huis is op zijn kop gemaakt. Een grappige attractie en vooral voor kinderen leuk om even te bekijken.

 

Leuk om te doen in Kuala Lumpur

Kuala Lumpur is een stad van contrasten. Er zijn veel oude gebouwen uit vroegere tijden, maar ook moderne wolkenkrabbers en shoppingmalls. Kuala Lumpur heeft veel interessante bezienswaardigheden. Maar ook als u door de straten wandelt, geniet u van bijzondere, karakteristieke gebouwen. De meeste bezienswaardigheden staan in de Golden Triangle (het centrale deel in Kuala Lumpur). Wandel rond tussen deze grote, moderne gebouwen of geniet ‘s avonds van een mooie fonteinenlichtshow in de tuin van de Petronas Twin Towers.


Veel mensen kiezen ervoor om de torens van binnen te bewonderen. Wilt u liever iets minder massatoerisme, maar toch van een mooi uitzicht genieten? Koop dan een kaartje voor de TV-toren (Menora Tower). De toren is minder hoog, maar op een heuvel gebouwd. Vanaf hier heeft u niet alleen uitzicht op de stad, maar ook op de Petronas Twin Towers.

 

Geniet van de diverse koloniala gebouwen van Kuala Lumpur

Het is leuk om tijdens je vakantie in Maleisië 's avonds kennis te maken met het nachtleven van Kuala Lumpur. Ga lekker eten in Chinatown of zoek een leuk restaurantje of barretje op in de wijk Bukit Bintang. Zin in een cocktail? Er is wel een hele bijzondere plek in Kuala Lumpur om deze te drinken. Wat dacht u van een helikopterplatform? Zo heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Wilt u op stap met een local? Dan kunnen wij dit ook als tour voor u regelen.

 

Een makkelijke en voordelige manier om in de stad rond te reizen is de toeristische Hop On Hop Off bus. Deze rijdt regelmatig en stopt op veel plekken. Naast een taxi een makkelijke manier om je te verplaatsen.

 

Fietstocht Kuala Lumpur

Fietstocht Kuala Lumpur

Olifanten van Kuala Gandah

Olifanten van Kuala Gandah

Culinaire wandeltocht

Culinaire wandeltocht

Hotels in Kuala Lumpur

In Kuala Lumpur bieden wij kleine boutique-hotels aan, maar ook moderne middenklas hotels of extreme luxe. Wij hebben een kleine selectie gemaakt van hotels in Kuala Lumpur die wij aanraden, uiteraard kunnen we ook andere hotels voor u reserveren.

The Face Suites

The Face Suites

Anggun Boutique Hotel

Anggun Boutique Hotel

Impiana KLCC Hotel

Impiana KLCC Hotel

Voorbeelden rondreizen en bouwstenen naar Kuala Lumpur
Batu-Caves-kleurrijke-trappen_1_622436
Voorbeeldreis West-Maleisië

Autorondreis Maleisië: Authentiek West-Maleisië

West-Maleisië, westkant: Kuala Lumpur > Melaka. Centraal: Cameron Highlands, thee. West: Penang. Oostkant: Pasir Belanda, kampung > Penarik, prachtig > Lang Tengah, eiland > eiland Redang, rond beide bounty-eilanden snorkelen.

 

Maleisie-Taman-Negara-hangbrug-jungle_1_622411
Voorbeeldreis West-Maleisië

Rondreis Maleisië: Hoogtepunten van West-Maleisië

West-Maleisië, westkant: Langkawi, strand > Penang, cultuur. Centraal: Cameron Highlands, thee > Taman Negara, hangbruggen in de jungle. Westkant: Kuala Lumpur > Melaka, vroeger Hollands. Oostkust: eiland Redang, bounty.

Quad excursie vanuit Kota Kinabalu
West-Maleisië en Borneo

Rondreis Avontuur, jungle en stranden

Borneo, Sabah: Kota Kinabalu > Kinabalu National Park > Sukau Kinabatangan NP, varen in jungle. West-Maleisië: Kuala Lumpur > eilanden Lang Tengah en Redang, bounty en snorkelen.