1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Sukau

Het prachtige Sukau aan de Kinabatangan-rivier

 

Vaar door de jungle door Sukau over de Kinabatangan-rivier. Dit is de op twee na langste rivier in Maleisië en wordt door velen gezien als één van de beste plekken in Borneo waar u dieren in het wild kunt zien. Veel zeldzame dieren die hun leefgebied zijn verloren door houtkap en palmplantages zijn naar de Kinabatangan-rivier bij Sukau getrokken. Het gebied is in 2006 officieel tot een natuurreservaat verklaard om verder verlies van het leefgebied te voorkomen. Ervaar het natuurschoon zelf tijdens een rondreis Borneo.

 

 

Kaart van Sukau

Als u naar de kaart kijkt, valt u de Kinabatangan-rivier meteen op. Deze rivier is namelijk 560 kilometer lang en stroomt door de provincie Sabah op Maleisisch Borneo. De rivier is onderdeel van het Sukau Kinabatangan Wildlife Reservaat. De Kinabatangan-rivier is één van de populairste plaatsen van Sabah, omdat u er uitstekend wilde dieren kunt spotten. Als u ’s ochtend vroeg of laat in de middag een boottocht maakt, heeft u de meeste kans om apen en vogels te zien.

 

Een aanrader vinden wij een nachttocht over de rivier. U heeft dan niet alleen kans om vele nachtdieren te spotten, maar ook oog in oog te komen met krokodillen. Wij vonden het één van de hoogtepunten toen wij in Sukau verbleven.

 

Sukau is goed te bereiken. Per boot of over land per auto. U reist via de luchthaven van Sandakan naar Sukau. Dagelijks vliegt Air Asia en Malaysia Airlines hiernaartoe.

 

Leuk om te doen in Sukau

Dieren spotten vanaf het water is een aanrader. Zo heeft u de meeste kans om dieren te spotten. U vaart door een groene, weelderige natuur waar hoog in de bomen dieren leven. Maar niet alleen in de bomen, de dieren komen vaak het water is om wat te drinken of een verfrissende duik te nemen. Kijk dus niet gek op als u opeens een groepje olifanten in de rivier ziet baden.

Langs de Kinabatangan-rivier leven orang-oetans, neusapen, dwerg-olifanten, krokodillen en heel veel verschillende soorten apen en vogels.

 

Een andere aanrader is het maken van een junglewandeling vanaf uw accommodatie. De kans is wel kleiner dat u dieren zult spotten, maar geniet van de flora.

 

    

 

Wilt u helemaal geen dieren missen? Boek in de ochtend én in de avond een boottocht en maak ’s middags een wandeling door de jungle. Een nachtje toevoegen en slapen in de jungle is ook mogelijk. Wij hebben al een leuke reis voor u uitgezocht. Bekijk onze bouwsteen naar Sukau. Of combineer Sukau met het primaire regenwoud in Danum Valley en ga schildpadden spotten op Selingan-eiland. Zo slaat u niks over van de jungle van Sabah.

 

Het weer in Sukau

Het regenseizoen is in Sabah van december tot en met februari (in januari valt de meeste neerslag). Door de hoge luchtvochtigheid is het dan ook erg benauwd. Wij raden u dan af om naar Sabah af te reizen. De maanden maart tot en met november zijn betere reismaanden om naar Borneo af te reizen. Ook dan regent het af en toe, waardoor de jungle prachtig groen is. Een regenbui duurt meestal heel kort en is vaak heerlijk verfrissend.

 

    

Hotels in Sukau

Slapen middenin of aan de rand van de jungle van Sukau? Wij hebben onze top 3 hotels voor u op een rijtje gezet.

Sukau Rainforest Lodge

Sukau Rainforest Lodge

Bukit Melapi Lodge

Bukit Melapi Lodge

Myne Resort

Myne Resort

Tijdens deze rondreizen en bouwsteen reist u naar Sukau
borneo-sepilok-aap10(9)
Voorbeeldreis Borneo

Rondreis Borneo: Sabah op zijn mooist

Borneo, Sabah: Kota Kinabalu > Kinabalu National Park > Danum Valley > Sukau Kinabatangan Wildlife Reservaat, moerasjungle > orang-oetans in Sepilok en bounty eiland Lankayan, snorkelen

Zonsopkomst in het Sukau National Park op Sabah
Voorbeeldreis Sabah

Bouwsteen Borneo: Orang-oetans en mangrove-jungle

Noord-oosten van Sabah, Borneo

 

Vanaf Sandakan naar het orang oetan-opvangkamp > varen naar de moerasjungle Sukau Kinabatangan NP, varen door de juingle, neusapen, olifanten en vele andere vogel- en diersoorten.