1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Boek voor 30 april en annuleer kosteloos tot wel 6 weken voor vertrekLees meer

Sukau

Sukau in Sabah (Borneo) is het vertrekpunt voor boottochten over de Kinabatangan rivier. Dit is de tweede langste rivier in Maleisie en wordt door velen gezien als een van de beste plekken in Borneo waar u dieren in het wild kunt zien. Veel zeldzame dieren die hun leefgebied zijn verloren door houtkap en palmplantages zijn naar de Kinabatangan rivier bij Sukau getrokken. Het gebied is in 2006 officieel tot een natuurreservaat verklaard om verder verlies van het leefgebied te voorkomen. Langs de Kinabatangan rivier leven orang-oetans, zeldzame neusapen, olifanten, neushoorns, krokodillen en heel veel verschillende soorten apen en vogels. Een boottocht vanaf Sukau over de Kinabatangan rivier is zeker aan te raden om de natuurschoon te bewonderen tijdens een rondreis Borneo.

 

 

Kinabatangan

De Kinabatangan rivier is 560 kilometer lang en stroomt door Sabah op Maleisisch Borneo. De rivier is onderdeel van het Sukau Kinabatangan wildlife reservaat. De Kinabatangan rivier is een van de populairste plaatsen van Sabah, omdat u er uitstekend wilde dieren kunt spotten. Als u ’s ochtend vroeg of laat in de middag een boottocht maakt, heeft u de meeste kans om apen en vogels te zien. Het is ook heel leuk om vanaf Sukau een nachttocht over de Kinabatangan rivier te maken, het moment om krokodillen en andere nachtdieren te zien. U zult dit niet snel vergeten na uw rondreis Borneo. 

Tijdens deze rondreizen en bouwsteen reist u naar Sukau
borneo-sepilok-aap10(9)
Voorbeeldreis Borneo

Rondreis Borneo: Sabah op zijn mooist

Borneo, Sabah: Kota Kinabalu > Kinabalu National Park > Danum Valley > Sukau Kinabatangan Wildlife Reservaat, moerasjungle > orang-oetans in Sepilok en bounty eiland Lankayan, snorkelen

Zonsopkomst in het Sukau National Park op Sabah
Voorbeeldreis Sabah

Bouwsteen Borneo: Orang-oetans en mangrove-jungle

Noord-oosten van Sabah, Borneo

 

Vanaf Sandakan naar het orang oetan-opvangkamp > varen naar de moerasjungle Sukau Kinabatangan NP, varen door de juingle, neusapen, olifanten en vele andere vogel- en diersoorten.