1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Taman Negara

De jungle van Taman Negara

Taman Negara is het oudste tropische oerwoud van de wereld. In Taman Negara verplaatst u zich voornamelijk over het water, waarbij u de bewoonde wereld steeds meer achter u laat. Om het hoofdkwartier van het nationaal park te bereiken vaart u drie á vier uur over de Tembeling-rivier. Het is een prachtig junglegebied om wandelingen of meerdaagse trekkingen te maken. Of wat dacht u van een canopy walk? U loopt dan over een lange loopbrug op 45 meter hoogte. De canopy walk van Taman Negara is met zijn 500 meter één van de langste van de wereld. Of neem een verfrissende duik bij de waterval Lata Berkoh, bezichtig een van de grotten of bezoek een Orang Asli-dorp. De kans is klein dat u wilde dieren tegenkomt, maar u ziet wel veel vogelsoorten, apen, wilde zwijnen, insecten en bijzondere planten. Een bezoek aan Taman Negara is zeer de moeite waard tijdens uw rondreis Maleisië.

Een lokaal kindje in de Taman Negara

Geschiedenis van Taman Negara

Taman Negara is het oudste tropische oerwoud van de wereld, nog ouder dan de Amazone. Het is ook het grootste van de toegankelijke oerwoudgebieden van West-Maleisië. Het park heeft een oppervlakte van ruim 4000 kilometer en is 130 miljoen jaar oud. Taman Negara ligt in het hart van West-Maleisië op zo’n vier uur rijden van Kuala Lumpur. Het is een van de beste plekken om jungle te ervaren voor reizigers die niet naar Borneo gaan. Het gebied vormt de leefomgeving van vele soorten apen en talloze soorten exotische vogels, waaronder de neushoornvogel en boomspechten. Geniet van de adembenemende flora en fauna tijdens uw individuele rondreis Maleisië.

 

Kaart van Taman Negara

De jungle van Taman Negara ligt in het binnenland van West-Maleisië. U kunt hier tegenwoordig zowel met de auto over een kleine weg als per boot over de rivier naar toe reizen. Geniet van de geluiden in de jungle als u de jungle in vaart. Dit is een extra leuke ervaring om uw verblijf in de jungle mee te beginnen.

 

Weer in Taman Negara

Maleisië heeft een tropisch regenwoudklimaat. Het weer in Maleisië is het hele jaar door heerlijk warm, maar er valt ook veel neerslag. De gemiddelde temperatuur in Taman Negara ligt rond de 30 graden. Voor een uitgebreid weersoverzicht verwijzen wij u naar onze klimaatpagina Maleisië.

Top 3: leuk om te doen in Taman Negara

U verblijft op een bijzondere plek midden in de jungle tijdens uw vakantie in Maleisië. Hier is van alles te doen. Wij delen onze drie leukste activiteiten met u.

 

1. Canopy walk

Wandel hoog tussen de boomtoppen door tijdens een canopy walk. Het is een bijzondere ervaring en wellicht ziet u vogels en apen op dezelfde hoogte. Durft u het aan om op zulke hoogte te lopen tussen de bomen? Van Verre medewerkster Lara vond het geweldig! Tip: ook leuk als u met kinderen naar Maleisië reist.


Houd er wel rekening mee dat de canopy walk op vrijdagen gesloten is. Ook kan het zijn dat hij voor onderhoud gesloten is. Mocht u de canopy walk niet kunnen doen tijdens uw verblijf? Ook op het eiland Penang en zelfs in de stad Kuala Lumpur is dit mogelijk.

 

    

 

2. Ontdek de jungle met een Engelssprekende gids

Maak een jungle-trekking met een Engelssprekende gids. U wandelt langs prachtige bossen en leert meer over de oude jungle en de prachtige planten en dieren die hier leven. De gids kent alle flora en fauna die hier leeft bij naam en nog een pré; hij kent de rustigere paadjes. Zo kunt u in alle rust de natuur in u op nemen.

 

Indien u een langere tocht maakt, kunt u een bezoek brengen aan de lokale stam die hier woont, de Orang Asli. Wil je het spannender maken? Doe dan een wandeling of trekking in het donker! Ook dan gaat u met een gids op pad die u alles over het nachtleven in de jungle kan vertellen. Spannend en leerzaam gecombineerd!

 

3. Waterpret in Taman Negara

Vaar over de rivier of ga pootje baden. In Taman Negara is het altijd warm dus af en toe is het heerlijk om wat verkoeling op te zoeken. Maak een boottocht van ongeveer 45 minuten en wandel daarna door de jungle naar Lata Berkoh. Het is een korte wandeling van ongeveer 700 meter en wordt beloond met een natuurlijke jacuzzi. De ideale plek om u op te frissen.

 

 

Geniet van een boottocht in de jungle van Taman Negara

Hotels in Taman Negara

Slapen in het oudste oerwoud van Maleisië is een beleving. Wij hebben twee leuke accommodaties voor u uitgezocht om te verblijven. Uiteraard kunnen wij ook andere hotels in Taman Negara aanbieden. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Balai Serama Guesthouse

Mutiara Resort

Tijdens deze rondreizen reist u naar Taman Negara
Maleisie-Cameron-Highlands-theeplukken_2_486854
Voorbeeldreis West-Maleisië

Rondreis Maleisië: Oerwouden, theeplantages en stranden

West-Maleisië, westkant: Kuala Lumpur. Centraal: Taman Negara, pure jungle en hangbruggen > Cameron Highlands, theetuinen. Westkust: Penang, Chinese bevolking, leuk eiland > Langkawi, mooi eiland met witte palmenstranden.

Maleisie-Taman-Negara-hangbrug-jungle_1_622411
Voorbeeldreis West-Maleisië

Rondreis Maleisië: Hoogtepunten van West-Maleisië

West-Maleisië, westkant: Langkawi, strand > Penang, cultuur. Centraal: Cameron Highlands, thee > Taman Negara, hangbruggen in de jungle. Westkant: Kuala Lumpur > Melaka, vroeger Hollands. Oostkust: eiland Redang, bounty.

Tamannegara-maleisie11(9)
Voorbeeldreis West-Maleisië

Bouwsteen Maleisë: Avontuur in de jungle

Centraal West-Maleisië

 

Vanaf Kuala Lumpur naar Kuala Tembeling, varen door de jungle naar Taman Negara, prachtig tropisch regenwoud, waar u ter plekke te regelen activiteiten kunt ondernemen.