1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Plaatsinformatie Maleisie

Maleisie bestaat geografisch uit 2 gedeelten: West-Maleisië en het Maleisische deel van Borneo wat weer bestaat uit de delen Sarawak en Borneo. West-Maleisie grenst in het noorden aan Thailand en in het zuiden aan Singapore. Het Maleisische deel van Borneo grenst aan Indonesië (Kalimantan). In Maleisisch Borneo ligt tevens het sultanaat Brunei.

De 2 delen van Maleisië

Het westelijk deel van Maleisie is ongeveer 40% van de totale oppervlakte van het land, maar ongeveer 85% van de bevolking in Maleisie woont op het westelijk deel. Op dit deel is ook de hoofdstad gelegen van Maleisië: Kuala Lumpur (of 'KL').

 

West-Maleisië kent voor Aziatische begrippen een modern wegennet en ook de overige infrastructuur is goed geregeld.

 

Voor de westkust van West-Maleisie liggen de bekende eilanden Langkawi en Penang. Aan de oostkust ligt het minder bekende eiland Tioman.

 

Bekijk de voorbeelden onze individuele rondreizen door Maleisië.

 

 

Lara
Lara
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest en deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Contact met Lara
Azie-maleisie-strand_2_605690
Evelyn
Maleisië heeft mijn hart gestolen. Ik heb 2,5 jaar in dit prachtige land gewoond en gewerkt. Ik heb de meest uiteenlopende plaatsen bezocht.
Contact met Evelyn
Gionne3
Gionne
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest ik deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Contact met Gionne
Maleisie-Belum-Temenggor_2_621373
Julie
Ik heb vijf jaar in Maleisië mogen wonen en ben verliefd geworden op de natuur, diverse cultuur, gastvrije bevolking en de eilanden.
Contact met Julie
Afrika-Rwanda-theevelden_1_613677
Natalie
Maleisië is zo’n veelzijdig land. Geen enkel gedeelte is gelijk aan elkaar. Slapen in de jungle of in een oud Chinees Shophouse in Penang.
Contact met Natalie