1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Kuching

Kuching is de hoofdstad van Sarawak (Maleisisch Borneo) en is bekend om haar koloniale verleden. De gezellige stad heeft leuke markten, tempels en oude gebouwen en ligt aan de zuidelijke oevers van de Sarawak-rivier. Kuching is de grootste stad van Sarawak en is heel erg uitgestrekt. De verschillende wijken worden met elkaar verbonden door grote parken en recreatiegebieden. De levendige boulevard aan de rivier is de ontmoetingsplaats; er zijn leuke eettentjes en tuinen met bougainvilles. Achter de boulevard zijn gezellige straatjes met antiekwinkels. Kuching heeft veel Chinees-Maleisische inwoners, waardoor de stad Chinese invloeden heeft. Het is een van de schoonste steden in Maleisië. Het is zeker een aanrader om Kuching te bezoeken tijdens een rondreis Borneo.

 

 

Kuching bezienswaardigheden

 

Sarawak Museum

De belangrijkste bezienswaardigheid van Kuching is het Sarawak Museum. Veel mensen vinden het museum het best ingerichte museum van Maleisië. Het Sarawak Museum bezit een hele grote collectie kleding en sieraden van inheemse stammen.

 

Fort Margherita

Fort Margherita werd in 1879 door Charles Brooke gebouwd als bescherming tegen piratenaanvallen. Er zit tegenwoordig een politiemuseum in gevestigd.

 

Court House

Het Court House (Justitiegebouw) is een van de opvallendste gebouwen van Kuching. Het was de zetel van de regering toen Brooke aan de macht was. De klokkentoren is later geplaatst bij het Court House.

 

Staatsmoskee

De staatsmoskee van Sarwak ligt centraal in Kuching en kun je niet over het hoofd zien met haar gouden koepel.

 

Kuching bezienswaardigheden omgeving

Kuching is een goed vertrekpunt voor het maken van excursies in de omgeving. Een aanrader is een bezoek aan de Wind –en Fairy Caves op 45 minuten rijden van Kuching. Deze grotten zijn sprookjesachtig mooi! U kunt ook het Batang Ai National Park of het Bako National Park bezoeken. U vindt hier regenwoud met een rijke flora en fauna. Op een half uur rijden van Kuching ligt Damai Beach, een heerlijke plaats om naar het strand te gaan tijdens uw rondreis Borneo. 

Tijdens deze rondreizen en bouwsteen reist u naar Kuching
borneo-localebevolking14(9)
Voorbeeldreis Borneo

Rondreis Borneo: Natuurpracht van Borneo

Borneo, Sarawak: Kuching, tocht Bako NP > Batang Ai > Kuching > Mulu NP, grotten/ jungle. Borneo, Sabah: Kota Kinabalu > via orang-oetan opvangkamp naar Sukau Kinabatangan NP, moerasjungle en olifanten > Gaya Island, strand.

sarawak67(9)
Voorbeeldreis Sarawak

Bouwsteen Borneo: Neusapen, orang-oetans en Iban-stammen

Zuiden van Sarawak, Borneo

 

Vanaf Kuching naar het Bako NP, aan de kust > terug Kuching > naar Semonggoh, opvangkamp orang-oetans > Batang Ai NP, dagtocht varen in de jungle, bezoek dorp van een Ibanstam.