1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
Onze Japan specialist: Evelyn
Japan-cultuur-kimono-Evelyn(6)

Japan vakantie

Japan is het land van geisha’s en samoerai, maar ook van sushi, neonlichten en hypermoderne treinen. Het straatbeeld wordt gekleurd door geisha's in prachtige, gekleurde kimono's. Een vakantie Japan is een hele belevenis en het land blijft je verrassen. Het moderne leven gaat samen met vele, eeuwenoude tradities die bewaard zijn gebleven. Naast de moderne steden zie je verspreid door het land vele tempels en heiligdommen, maar ook diverse kastelen uit de samoeraitijd. En zelfs prachtige zandstranden op het zuidelijkste eiland van Japan: Okinawa. Je blijft je ogen uitkijken in dit veelzijdige land tijdens een van onze Japan rondreizen of bouw je eigen reis met onze bouwstenen Japan.

Rondreizen Japan

Bouwstenen Japan

Waarom je Japan vakantie door Van Verre laten verzorgen?

Onze reizen naar Japan zijn privé-vakanties; je reist dus met je eigen gezelschap door Japan. Dat betekent: vrijheid! Stop wanneer je wilt, maak op je gemak foto’s of wandel door een klein dorpje. De routes bepaal je zelf van te voren, in overleg met één van onze landendeskundigen. Door onze uitgebreide reiservaring in Japan kunnen wij je deskundig advies geven. Een Japan vakantie van Van Verre biedt je een andere kijk op Japan.

 

  • Privéreizen op maat, alles kan!
  • Gespecialiseerde landendeskundigen
  • Slapen in traditionele ryokans
  • Kwaliteitsvakanties
  • Veilig en vertrouwd op vakantie
Japan-Tokyo-Kersenbloesem_6(11)

Japan vakantie

Wat is Japan een fijn land om doorheen te reizen. Ze hebben een perfect treinnetwerk en goede wegen, zodat je op sommige eilanden makkelijk met een huurauto door Japan kunt reizen. Onze voorbeeldrondreizen kunnen op maat aangepast worden. Het hoofdeiland Honshu is populair onder reizigers. De steden Tokyo en Kyoto zijn de bekendste steden waar je makkelijk een paar dagen kunt ronddwalen. Zo bezoek je vele tempels, wandel je door dorpjes en geniet van het heerlijke eten en uitzichten.

Japan vakantie informatie

Tijdens een vakantie naar Japan zul je veel gebruik maken van het reizen per trein. Het is een snelle manier om je te verplaatsen in dit veelzijdige land. Treinen gaan stipt op tijd. Vertraging komt hier niet voor, dus zorg dat je bijtijds op het treinstation arriveert.

 

Hierdoor is het reizen met kinderen door Japan goed te doen. Japan is een zeer veilig land en de medische voorzieningen zijn uitstekend. Vaccinaties zijn niet nodig en je kunt overal veilig eten. Soms zijn er geen Engelse menukaarten, maar gelukkig hebben veel restaurants hun 

 

 

 

 

gerechten in de etalage uitgestald. Je kunt aanwijzen wat je lekker vindt en dit wordt met veel liefde klaargemaakt. 

 

Net als in Nederland zijn er in Japan vier seizoenen. De winters zijn echter korter dan bij ons. Het hele jaar door valt er regen, maar juni staat wel bekend als de maand waarin de meeste regen valt. Tyfoons kunnen voorkomen in Japan in de maanden juli tot november, maar meestal is het tyfoonseizoen tot eind september.


Meer informatie Japan.

Japan-Kyoto-Dansvoorstelling_8_351087

Japan bouwstenen

Naast onze rondreizen Japan, kun je ook een bouwsteen Japan aan je vakantie toevoegen. Of koppel meerdere bouwstenen aan elkaar en puzzel je eigen vakantie in elkaar. Onze bouwstenen zijn aan te passen aan jouw persoonlijke wensen. Er zijn bouwstenen of meerdaagse wandelingen door het prachtige natuurgebied van Japan.

Japan vakantie tips

  • Het sumoworstelen is ontstaan in Japan. Bezoek een wedstrijd en laat je meenemen in deze fascinerende sport.
  • Steek de drukste oversteekplaats ter wereld over in Tokyo: Shibuya crossing.  
  • Ga op stap met een lokale bewoner en ontdek de lekkerste eettentjes in Osaka.
  • Wandel tussen de 1000 oranje poorten in Kyoto.
  • Leer zelf sushi maken tijdens een kookcursus. 

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen

Japan-cultuur-kimono-Evelyn
Evelyn
In Japan ben je écht op reis, het is zo anders dan bij ons. Zowel grote steden, als authentieke cultuur en prachtige natuur om te wandelen.
Contact met Evelyn
Kyoto-Excursie-Citytour-Wendy
Wendy
Als meisje van 12 droomde ik al van Japan met de roze kersenbloesem en de bijzondere cultuur. Met mijn reizen naar Japan werd deze droom werkelijkheid
Contact met Wendy