1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Okinawa

Tropisch Okinawa

Paradijselijke stranden en een azuurblauwe zee is wellicht niet meteen het eerste waar je aan denkt tijdens een bezoek aan Japan. Toch is dit zeker mogelijk; namelijk op het eiland Okinawa. Okinawa-eiland is een onderdeel van de Okinawa-eilandengroep. Deze groep bestaat uit tientallen kleine eilanden.

 

Okinawa is een eiland dat niet standaard is meegenomen in onze rondreizen Japan. Wel bieden wij twee bouwstenen naar deze eilandengroep. Bekijk onze voorbeeldbouwstenen Japan

 

De Okinawa-archipel

 

De geschiedenis van Okinawa

Toen de Tweede Wereldoorlog ten einde liep, was Okinawa het toneel van een van de bloedigste veldslagen van de oorlog. De Amerikaanse troepen vielen de eilanden binnen. Tot 1972 bleef Okinawa onder Amerikaans bestuur. Op dit hoofdeiland van de Okinawa-eilandengroep is nog steeds de Amerikaanse legerbasis gevestigd, waar enkele duizenden Amerikaanse militairen zijn gestationeerd.

 

Kaart van Okinawa

Okinawa-eiland is zoals gezegd het hoofdeiland van de eilandengroep. Het eiland is dichtbevolkt, voornamelijk het centrale deel van het eiland. In het noordelijke deel van het eiland is het rustiger, tussen de bosrijke heuvels liggen verscheidene kleine dorpjes. Ten zuiden van het hoofdeiland liggen de Kerama-eilanden. Een paradijs voor duikers en snorkelaars. Zamami is het populairste eiland van de 36 kleine eilanden. Het eiland heeft prachtige stranden en helderblauw water.

 

Vanaf het hoofdeiland Honshu, waar Tokyo en Kyoto liggen, is het nog 2,5 uur vliegen naar het paradijsje Okinawa.

 

 

Het weer in Okinawa

Met een subtropisch klimaat komen de temperaturen tijdens de koudste maanden van het jaar niet onder de 15 graden. De beste periode om te zwemmen en te genieten van het mooie weer is tussen april en november. In de winter zijn de meeste stranden gesloten. Voor een uitgebreid overzicht van het klimaat, verwijzen wij je graag naar onze klimaatpagina Japan.

Top 5 bezienswaardigheden Okinawa

1. Yanbaru regio

In het noordelijkste deel van het Okinawa-hoofdeiland ligt de Yanbaru regio. Subtropische bossen en inheemse flora en fauna kenmerkt dit gebied. Deze regio van het eiland is enkel te bereiken per huurauto. Je kunt hier heerlijke wandelingen maken. Een leuke en niet al te zware wandeling voert naar de Hiji-waterval. Vanaf de ingang is het ongeveer 1,5 kilometer lopen naar de waterval. Het pad is goed onderhouden en onderweg steek je een vallei over via een hangbrug van 17 meter hoog. Een bijzonder mooie route.

 

2. Kerama-eilanden

Ten zuiden van het hoofd-eiland Okinawa liggen de Kerama-eilanden. Dé plek voor elke duik- en snorkelliefhebber. Deze archipel bestaat uit maar liefst 36 kleine eiland. Zie je jezelf al liggen op de mooiste stranden van Japan? Bezoek dan het eiland Zamami. De populairste stranden liggen op loopafstand van het dorp en de haven. Bekijk onze bouwsteen naar de Kerama-eilanden.

 

 

De kust en het strand van Okinawa

 

3. Churaumi Aquarium

Dit aquarium staat algemeen bekend als ‘het mooiste aquarium van Japan’. Het is de belangrijkste attractie behorend bij het Ocean Expo Park. Het ultieme hoogtepunt van het aquarium is de Kuroshio-tank, een van de grootste ter wereld. De tank bevat een grote verscheidenheid aan vissen, met als blikvangers de gigantische walvishaaien en mantaroggen.

 

4. Iriomote

Had jeverwacht tropische jungle te kunnen zien in Japan? Dat kan op het eiland Iriomote. Dit eiland behoort tot de Yaeyama archipel. Dit eiland is grotendeels onontwikkeld en bestaat voor 90% uit tropische jungle en mangrovebossen. Het Iriomote Ishigaki National Park is misschien wel de meest unieke in heel Japan. Ook de duikliefhebbers zijn hier op het goede adres. In het voorjaar en de zomer komen scholen mantaroggen samen bij Manta Way, de zeestraat tussen Iriomote en het nabijgelegen eiland Kohama. Bekijk onze Yaeyama-archipel bouwsteen.

 

  

Het mangrovebos van Iriomote, Okinawa

 

5. Peace Memorial Park en Museum

De verwoestende gevolgen van de Tweede Wereldoorlog hadden grote gevolgen voor de inwoners van Okinawa. De ergste gevechten vonden plaats in het zuiden, daar vind je ook de meeste oorlogsmonumenten en musea. Het belangrijkste monument is het Peace Memorial Park, gelegen bij de zuidpunt van het eiland. Je vindt hier het Peace Memorial Museum, maar ook het voormalige ondergrondse hoofdkwartier van de marine.

Bouwstenen Okinawa

Na een rondreis over Japan is het heerlijk om een paar dagen te ontspannen op een strand. Japan is geen strandbestemming, maar de Okinawa-archipel, die op 2,5 uur vliegen van Tokyo ligt, is dat wel. Dus ben je op zoek naar een ontspannend eind van jouw rondreis? Een reis die in het teken staat van zon, zee en strand? Bekijk onderstaand aanbod eens of neem contact met ons op.

 

Bouwsteen: Yaeyama-archipel

Bouwsteen: Eilandhoppen Kerama-archipel