1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Yaeyama-archipel: Strand, actief en cultuur

De Yaeyama-eilanden in het zuiden van Okinawa vormen de perfecte bestemming voor het afsluiten van uw rondreis door Japan. De eilanden beschikken over prachtige stranden en een heerlijk subtropisch klimaat.

Wissel het strandverblijf af met snorkelen, een actieve kayaktocht en jungletrekking en een bezoek aan een authentiek Ryukyu-dorp. Tijdens deze reis bezoekt u vier totaal verschillende eilanden. Laat u verrassen door dit veelzijdige gebied.

Ultieme strandbestemming
Kayakken en hiken
Authentieke Ryukyu-cultuur
logo-linkedin
Japan
Een ander stukje Azië; dat is Japan. Nieuwsgierig naar onze leukste tips? Neem contact met ons op.
  • Van dag tot dag
  • Reis & prijsinfo
  • Routekaart
  • Offerte

Reis van dag tot dag: Yaeyama-archipel

Dag 1     Ishigaki

Dag 2     Iriomote

Dag 3     Taketomi

 

Dag 4     Kohama

Dag 5     Kohama

Dag 6     Ishigaki

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Ishigaki

Ishigaki-strand

U arriveert op het eiland Ishigaki.

 

Informatie Yaeyama-archipel:

De Yaeyama-archipel is de zuidelijkste eilandgroep van Okinawa en ligt dichter bij Taiwan dan bij Japan. Vanwege het subtropisch klimaat en de relaxte sfeer zijn deze eilanden zeer geschikt om uit te rusten. Maar er worden ook vele activiteiten georganiseerd en de eilanden zijn een paradijs voor snorkelaars en duikers. Het is het hele jaar door mogelijk om in zee te zwemmen, maar de beste periode is tussen april en november. De temperatuur kan in de winter zakken tot onder de 20°C, de temperatuur van het water is overigens niet lager dan 20°C in de winter. Houdt u rekening met sterke stromingen.

 

U maakt een tocht van een halve dag over het eiland. Eerst naar de Tamatori Observatory. Vanaf dit uitzichtpunt heeft u een mooi uitzicht op de kustlijn en het schiereiland. U ziet aan de ene kant van het schiereiland de Chinese Zee en aan de andere kant de Atlantische Oceaan. Vanaf de parkeerplaats is het een klein stukje lopen naar het uitzichtpunt. U loopt langs de vele kleurrijke hibiscussen. Dan verder naar het noorden, naar de Hirakubo Lighthouse. Deze vuurtoren staat op het noordelijkste punt van het eiland. Vanaf het uitzichtpunt kijkt u uit op de vuurtoren en de zee erachter. U rijdt weer terug naar het zuiden. Onderweg kunt u stoppen bij de Fukido-rivier. Tijdens een wandeling door de mangroven ziet u vele kleine krabbetjes en slijkspringers (kleine visjes die ook boven water kunnen overleven). Dan richting Yonehara Beach. Als u op zoek bent naar beelden van shisa-leeuwen (traditionele beelden om boze geesten af te weren) dan is het een aanrader om een bezoek te brengen aan Yoneko Pottery. In de workshop kunt u zien hoe de beelden worden gemaakt en er is een winkeltje waar u de beelden kunt kopen. Leuk is het naastgelegen beeldenpark, waar vele grote shisa-beelden staan verspreid rondom enkele vijvers. Vlakbij is de Yonehara Palm Tree Grove. Een korte wandeling, van circa 5 minuten, leidt u langs de vele palmen naar een observatiepunt. Er groeien enkele zeldzame palmen. Ten slotte naar Kabira Bay. Dit is de meest gefotografeerde plek op Ishigaki. Het uitzicht is dan ook prachtig. U kijkt uit op de eilandjes in het azuurblauwe water, omzoomd door witte stranden. Vele bootjes varen door dit gebied. U kunt een boottocht maken met een glasbodemboot. Heel toeristisch, maar u heeft en goede kans om schildpadden te zien. En als u geluk heeft ook mantaroggen. De kosten voor de boottocht (1.030 yen per persoon) betaalt u ter plekke. U wordt vervolgens naar uw hotel gebracht.

 

Informatie Ishigaki-stad:

Ishigaki-eiland is het dichtstbevolkte eiland van de Yaeyama-archipel en de gelijknamige stad is de aanvlieghaven van deze eilandengroep. Vanuit Ishigak-stad vertrekken ook de boten naar de andere eilanden. Buiten de stad zijn enkele mooie stranden waar u uitstekend kunt snorkelen en duiken. Bij Kabira Bay is het mogelijk om mantaroggen te zien. Het heuvelachtige binnenland leent zich uitstekend voor het maken van wandelingen. Het eiland is heel groen en heuvelachtig eiland. U kunt ook kayakken op één van de rivieren, zodat u de jungle ervaart vanaf het water.

 

Overnachting in Ishigaki-stad.

Inclusief privé-auto/busje met chauffeur

Dag 2 Ishigaki: dagtocht Iriomote

Een leuke, sportieve dag. U gaat op eigen gelegenheid naar de haven van Ishigaki. U vaart met een snelle boot in 40 tot 50 minuten naar het eiland Iriomote. U wordt bij de haven opgehaald door uw gids en samen met de andere deelnemers naar het kayakcentrum gebracht. Hier krijgt reddingsvesten, waterschoenen en een waterdichte zak voor uw persoonlijke spullen en lunch. U loopt in ongeveer 5 minuten naar de Nishida-rivier. Daar worden de peddels aangereikt en volgt een korte instructie. En dan per kayak de rivier op (2 personen per kayak). U vaart door het mangrovegebied. Langs de rivier leven vele krabbetjes, slijkspringers (kleine visjes die ook boven water kunnen overleven) en hagedissen. Na een half uur wordt er aangelegd en gaat u te voet verder. U loopt in ongeveer een half uur door de jungle naar de waterval. De hike is niet zwaar, maar het ‘pad’ leidt wel omhoog. Als het heeft geregend kan het glad zijn. De kans is groot dat u onderweg hagedissen ziet. De hike eindigt bij de Sangata-waterval. Hier heeft u de tijd om uit te rusten en af te koelen in het frisse water. Na de lunch loopt u dezelfde route terug naar de rivier, dit maal heuvelafwaarts. U gaat weer aan boord van de kayak en peddelt terug naar startpunt. Bij terugkomst in het kayakcentrum heeft u de mogelijkheid om te douchen en om te kleden. Vervolgens wordt u teruggebracht naar de haven van Iriomote. U vaart met een snelle boot terug naar het eiland Ishigaki. 

 

Overnachting op het eiland Ishigaki.

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids, ferry Ishigaki- Iriomote en v.v., transport op Iriomote, kayak, reddingsvest, waterschoenen, waterdichte zak, lunchbox en groene thee

Dag 3 Ishigaki: dagtocht Taketomi

Japan-Iriomote-Boottocht(10) Iriomote-4a6ba35e(10) Iriomote-jungle(5)

Vandaag bezoekt u het eiland Taketomi. Dit is een klein eilandje voor de kust van Ishigaki, dat beroemd is vanwege een goed bewaard gebleven Ryukyu-dorp. U vaart in 10 tot 15 minuten vanaf Ishigaki naar Taketomi. Bij aankomst staat er een fiets voor u klaar waarmee u het eiland kunt verkennen. Op korte afstand van de haven ligt het bekende Ryukyu-dorp. Het dorp bestaat bijna volledig uit traditionele ommuurde huizen met rode dakpannen met daarop shisa-leeuwen om boze geesten af te weren. In het dorp zijn enkele restaurants en winkeltjes waar lokale snacks en handwerk wordt verkocht. Vlakbij het dorp ligt Kondoi Beach, een mooie strand waar u heerlijk kunt relaxen, zwemmen en snorkelen. Ook leuk is een bezoek aan Kaiji Beach. Hier kunt u op zoek naar 'zand' in de vorm van kleine sterretjes. In de middag fietst u terug naar de haven, waar u de fiets weer inlevert en met de ferry terugvaart naar Ishigaki.

 

Overnachting op het eiland Ishigaki.

Inclusief ontbijt, ferry Ishigaki- Taketomi en v.v. en fietshuur.

Dag 4 Ishigaki - Kohama

Taketomi-buffel(12) Taketomi(9)

U wordt door een medewerker van het hotel naar de haven gebracht (transfer samen met andere reizigers). U vaart met een snelle boot in ongeveer 20 minuten naar het eiland Kohama. U wordt bij de haven opgehaald door een medewerker van het hotel en naar uw hotel gebracht (transfer samen met andere reizigers).

 

Informatie Kohama-eiland:

Kohama is een rustig eiland, waar u heerlijk kunt relaxen aan één van de mooie stranden. Het eiland is heuvelachtig en heeft enkele uitzichtpunten waarvandaan u een schitterend uitzicht heeft over de Yaeyama-archipel. Op Kohama is de televisieserie Chura San opgenomen. Het eiland is daardoor vooral bekend bij Japanse toeristen die het huis bezoeken waar de serie zich afspeelt.

 

Overnachting op het eiland Kohama.

Inclusief ontbijt, ferry, shuttletransfers

Dag 5 Kohama

Nog een dagje genieten van zon, zee en strand!

 

Overnachting op het eiland Kohama.

Inclusief ontbijt

Dag 6 Kohama - Ishigaki

Kohama-strand(15)

U wordt door een medewerker van het hotel naar de haven gebracht (transfer samen met andere reizigers). U vaart met een snelle boot in ongeveer 30 minuten terug naar het eiland Ishigaki.

 

Inclusief ontbijt, ferry, shuttletransfer

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën