1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Takayama

Verblijf aan de voet van de Japanse Alpen: Takayama

In het bergachtige Hida-gebied vindt u Takayama. Een plaats aan de voet van de Japanse Alpen, met een traditioneel tintje. Het oude centrum is goed bewaard gebleven. Slenter door de straten, langs de traditionele houten huizen. U waant zich terug in de tijd. Wilt u kennis maken met landelijk Japan? Dan is Takayama een goede uitvalsbasis tijdens uw reis.

 

Bekijk de voorbeelden van onze rondreizen Japan om te zien in welke reizen Takayama voorkomt.

 

Het witte shrine van Takayama

 

De geschiedenis van Takayama

De geschiedenis van Takayama gaat zo’n tweeduizend jaar terug. We gaan terug naar het moment dat Kyoto nog de hoofdstad van Japan was. Takayama stond toen al bekend om de vele goede meubelmakers die de stad rijk was. Zij werden gevraagd om meubels te maken voor onder andere het keizerlijk paleis. De stad genoot van veel welvaart dankzij de steun van de shogun.

 

Kaart van Takayama

Het trein- en busstation van Takayama liggen beide op circa 10 minuten wandelen van het oude centrum. Het oude centrum is al een bezienswaardigheid op zich, en hier vindt u bijvoorbeeld ook de ochtendmarkten. De meeste bezienswaardigheden kunnen te voet bereikt worden.

 

Het weer in Takayama

Het klimaat wordt beïnvloed door de ligging aan de voet van de bergen. Zodra de zon achter de bergen zakt, koelt het al snel af. In de wintermaanden valt er regelmatig een pak sneeuw.  Houd u hier rekening mee als u dan naar Takayama en Japan afreist. Voor een uitgebreid overzicht van het klimaat, verwijzen wij u graag naar onze klimaatpagina Japan.

Top 5 bezienswaardigheden Takayama

1. Het oude centrum

Bij een bezoek aan het oude centrum waant u zich in de Edo-periode. De stad was een rijke stad vol met kooplieden. Vooral de Sannomachi-straat is een bezoek waard. U vindt hier vele oude huizen, winkels, gezellige koffiehuizen en sake-brouwerijen. Enkele traditionele huizen hebben hun deuren geopend voor toeristen. Neemt u dus zeker een kijkje.

 

Het oude centrum van Takayama

 

2. Bezoek een ochtendmarkt

Als u een van de markten in het oude centrum wilt bezoeken, dan dient u vroeg op te staan. De markten openen al om 07.00 uur en duren tot het middaguur. Slenter samen met de locals langs de kraampjes. Er worden hier voornamelijk lokale producten verkocht. De groenten en bloemen komen direct van de boerderij. Des te vroeger u arriveert, des te drukker het is op de markt.

 

3. De Higashiyama wandelroute

Deze 3,5 kilometer lange wandelroute gaat langs tempels en heiligdommen, ruïnes van het oude kasteel en het buitengebied van Takayama. Het is misschien niet een hoogstaande wandelroute, maar het is zeker leuk om in ongeveer twee uur ook de minder toeristische kant van Takayama en omgeving te verkennen.

 

 

In de lente staat de kersenbloesem in bloei en is de Gashiyama wandelroute nog leuker om te doen

 

4. Takayama festival

Twee keer per jaar is het feest in Takayama. Deze festivals zijn absoluut het bezoeken waard, vanuit het hele land (en ver daarbuiten) komen honderdduizenden Japanners en toeristen naar Takayama om dit mee te maken. Het lente- en herfstfestival lijken qua uitvoering redelijk op elkaar. Bij beide festivals gaan er prachtige praalwagens door de straten. Enkele van deze praalwagens zijn het gehele jaar door te bewonderen in het Matsuri no Mori-festivalmuseum. Mocht u een van deze festivals mee willen maken, boek dan ver van te voren. Vanwege de enorme drukte zijn veel accommodaties al snel volgeboekt of zijn de prijzen ontzettend duur.

 

5. Hida openluchtmuseum

De Hida-regio staat bekend om zijn authentieke huizen en boerderijen. Deze bouwstijl is uniek voor de regio. De huizen werden gebouwd tijdens de Edo-periode en werden verplaatst vanuit hun oorspronkelijke locaties om het museum te creëren. Het openluchtmuseum is opgesteld alsof u door een lokaal dorpje wandelt. De gassho-zukuri boerderijen zijn uniek voor de regio. Deze bijzondere boerderijen zijn vernoemd naar de typische steile daken die lijken op een paar handen die bidden (gassho).

 

Het openluchtmuseum van Takayama

 

Leuk om te doen in Takayama; sake proeverij

Misschien dat u weleens gehoord heeft van de rijswijn uit Japan? Het is de nationale drank van Japan: sake. Deze sake is eigenlijk geen rijstwijn, het is namelijk gebrouwen. In Takayama zijn enkele brouwerijen waar u een bezoek aan kunt brengen. Samen met een gids krijgt u een rondleiding door de brouwerij en hij laat u ook nog de mooiste plekjes van het authentieke Takayama zien.

Hotels in Takayama

In Takayama heeft u genoeg keus om te slapen. Wat dacht u van een traditioneel Japans hotel? Of kiest u liever voor gemak en wordt het een modern of zelfs spa-hotel. Wij hebben een kleine selectie gemaakt van hotels in Takayama die wij aanbevelen, uiteraard kunnen we ook andere hotels voor u reserveren.

 

Hida Takayama Washington

Hida Takayama Washington

Oyado Koto no Yume Ryokan

Oyado Koto no Yume Ryokan

Best Western

Best Western

Een impressie van Takayama - bekijk de video!

Onze reistips voor Takayama
Japan-Kyoto-Kimono-Parasol
Voorbeeldreis Japan

Rondreis Kennismaking met Japan

Tokyo, overweldigende metropool > Hakone, hotsprings en natuur > Ena, boerderijverblijf > Kyoto, geisha’s en tempels > Mt. Koya, tempelovernachting > Osaka, streetfood

Het kasteel van Kanazawa omringd door Kersenbloesem in Japan
Voorbeeldreis Japan

Rondreis Japan: Japanse Alpen

Tokyo, bruisende metropool > Matsumoto, kasteel > Kamikochi, bergwandelingen > Shin Hotaka, hotsprings > Takayama, historisch stadscentrum > Shirakawago, rustig boerderijdorp > Kanazawa, Japanse tuin en musea > Kyoto, tempels en geisha-wijk > Osaka, streetfood