1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Hakone

Imposante natuur in Hakone

Op relatief korte afstand van Tokyo gelegen vind je het dorpje Hakone en het gelijknamige Fuji-Hakone-Izu National Park. Beroemd om zijn warmwaterbronnen en natuurlijk het imposante uitzicht op Mount Fuji. Hakone is een hele fijne uitvalsbasis om aan de drukte van de grote stad te ontsnappen. Wat is er fijner dan ’s ochtends uitgerust wakker worden en vanuit je kamer Mount Fuji te zien liggen? 

 

Onze individuele kennismakingsrondreis Japan komt langs Hakone.

Kaart van Hakone

Het gebied rondom Hakone is een actief vulkanisch gebied. De regio Hakone bestaat uit diverse kleine dorpjes. In Hakone-Yumoto kun je genieten van de vele onsen, warmwaterbronnen, die de regio rijk is. Dit dorp is tevens het startpunt van de Hakone-Tozan Railway. Deze spoorlijn is bijzonder, omdat je de berg op gaat en diverse stops maakt bij kleine bergstations.

 

 

Het weer in Hakone

Door de ligging op 800 meter hoogte is er in Hakone het hele jaar door een koel klimaat. Een heerlijke verkoeling tijdens de warme zomermaanden. Als je in juni of juli Hakone bezoekt, heb je geluk, want dan staan duizenden hortensia’s in bloei. Voor een uitgebreid overzicht van het klimaat, verwijzen wij je graag naar onze klimaatpagina Japan.

 

5 belangrijke bezienswaardigheden in Hakone

1. Hakone Tozan Railway

Een ritje langs de oudste bergspoorweg van Japan; gaat je hart al sneller kloppen? Je gaat slingerend door een smal, dicht bebost dal over vele bruggen en door tunnels. Onderweg stop je bij kleine stations en je wisselt zelfs meerdere malen van rijrichting. Het meest spectaculaire gedeelte van deze spoorweg start bij Hakone-Yumoto, en gaat naar het dorpje Gora. Je legt deze route af in pittoreske, kleine bergtreinen. De treinrit duurt ongeveer een half uur. En wil je deze treinrit nog spectaculairder maken? Zorg dan dat je begin juli in Hakone bent! Rond deze periode staan de duizenden hortensia’s (ajisai) volop in bloei. In de avond worden de bloemen langs de route zelfs verlicht, heel bijzonder. Bij Gora kun je overstappen op de kabelbaan naar Lake Ashi.

 

 

Stap in de Hakone Railway en geniet van de prachtige natuur

 

2. Hakone Ropeway

Een minstens net zo spectaculaire tocht als de spoorweg! Vanaf het eindpunt van de spoorweg, stap je gemakkelijk over op de kabelbaan. Geniet tijdens de 30 minuten durende tocht van uitzichten over actieve, zwavelhoudende warmwaterbronnen en met een klein beetje geluk zie je zelfs Mount Fuji in de verte! Even nergens aan denken en alleen maar genieten van de omgeving.

 

3. Lake Ashi

Lake Ashi, of voluit Lake Ashinoko, is misschien wel hét symbool van Hakone. Het meer is ontstaan na de laatste vulkaanuitbarsting, enkele duizenden jaren geleden. Vanaf dit meer heb je het beste uitzicht op Mount Fuji. Je kunt je gelukkig prijzen als het helder weer is, en je een goed zicht op de imposante berg hebt. Dit gebeurt niet vaak! Op het meer worden diverse rondvaarten aangeboden.

 

4. De Hakone-schrijn

Aan de voet van Lake Ashi staat de Hakone-schrijn. De heiligdommen zijn omgeven door dichtbegroeid bos, maar zijn bereikbaar via paden. De eerste torii-poort ligt in het meer, aan de oever van Laki Ashi. Vanaf daar leidt er een pad door het bos, geflankeerd door lantaarns, naar het hoofdgebouw. Er heerst een mysterieuze sfeer als de heiligdommen in mist zijn gehuld.

 

  

Wandel langs Lake Ashi en ontdek de diverse bezienswaardigheden

 

5. Hakone openluchtmuseum

Tussen het prachtige natuurgebied van Hakone ligt dit openluchtmuseum. Kunstliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Het museum bestaat uit verschillende ruimtes en tentoonstellingen, binnen en buiten. Binnen vind je bijvoorbeeld de Picasso Exhibition Hall. Buiten staan er tussen de groene grasvelden abstracte kunstwerken van Japanse en internationale kunstenaars. Daarnaast biedt het museum diverse tijdelijke tentoonstellingen van verschillende kunstenaars en is er ook genoeg vermaak voor kinderen. Een leuk dagje uit!

Hotels in Hakone

In Hakone staan traditionele, Japanse hotels: ryokans genoemd. Je kunt zelf de keus maken of je wilt slapen in een Japanse of westerse kamer. 

 

Een impressie van Hakone - bekijk de video!