1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Danum Valley

Het primaire regenwoud Danum Valley

Een bezoek aan dit enige overgebleven primaire regenwoud op Borneo is een bijzondere ervaring tijdens uw rondreis over Borneo. Danum Valley is een ongerept en ruig oerwoud in het hart van Borneo (Sabah). Reizigers hebben dit deel van Sabah nog maar sinds een paar jaar ontdekt.

 

Wist u dat Borneo één van de plekken ter wereld is met de grootste biodiversiteit? Danum Valley is dan ook het gebied waar (bijna) alle dieren nog voorkomen. In Danum Valley kunt u orang-oetans spotten, maar het is ook het leefgebied van de Borneose nevelpanter en de dwergolifant. Verder zijn er in het beschermde natuurgebied wel meer dan 270 vogelsoorten te vinden. U vindt in Danum Valley acht soorten neushoornvogels en de rijkdom van de insectenwereld is niet te bevatten. Er groeien per hectare zo’n tweehonderd verschillende boomsoorten. Het is dus heel bijzonder om in Danum Valley te overnachten tijdens een rondreis Borneo.

 

    

 

Leuk om te doen in Danum Valley National Park:

In Danum Valley National Park kunt u fantastisch wandelen of een langere trekking maken. Ook kunt u zwemmen in de rivier of ga gratis naar de ‘fish-spa’ onder de waterval en laat de vissen uw voeten verwennen na een lange wandeling. Een trekking naar wel een hele primitieve begraafplaats (gaten in de rotswand waar ooit doodskisten in lagen) is ook heel bijzonder. De indrukwekkende natuur van Danum Valley kunt u ook goed aanschouwen op een canopy walk (houten hangbrug). In het begin misschien een beetje spannend als u hier loopt, maar kijk vooruit, niet naar beneden en u zult het als een fantastische ervaring gaan beleven.

 

Als u twee dagen in Danum Valley National Park verblijft, adviseren wij één avond niet vroeg naar bed te gaan. Maak een nachtsafari en ga op zoek naar bijzondere nachtdieren. U wordt per jeep opgehaald en gaat met uw eigen privégids op pad.

 

    

 

Het weer in Danum Valley

Het regenseizoen is in Sabah van december tot en met februari (in januari valt de meeste neerslag). Door de hoge luchtvochtigheid is het dan ook erg benauwd. Wij raden u dan af om naar Sabah af te reizen. De maanden maart tot en met november zijn betere reismaanden om naar Borneo af te reizen. Ook dan regent het af en toe, waardoor de jungle prachtig groen is. Een regenbui duurt meestal heel kort en is vaak heerlijk verfrissend.

 

Combineer een bezoek aan Danum Valley met Sukau

Een complete rondreis Borneo boeken en niks van de jungle missen? Combineer dan het primaire regenwoud van Danum Valley met de mangrovebossen aan de Kinabatangan-rivier in Sukau én spot schildpadden op Selingan-eiland

 

    

Hotels in Danum Valley

Wakker worden van diverse junglegeluiden, wie wilt dat nu niet! In Danum Valley kunt u overnachten in het Borneo Rainforest Lodge. De kleinschalige lodge ligt middenin de jungle, vanaf uw balkon kijkt u zo het tropische regenwoud in. Het is dé accommodatie om in Danum Valley te overnachten tijdens een rondreis Sabah op Borneo.

 

Ook zijn er nog twee (voordeligere) alternatieven. Zo kunt u ook genieten van de natuur als de Borneo Rainforest Lodge bijvoorbeeld al is volgeboekt.

Borneo Rainforrest Lodge

Borneo Rainforrest Lodge

Danum Valley Field Centre

Danum Valley Field Centre

Kawag Danum Rainforest Lodge

Kawag Danum Rainforest Lodge

Tijdens deze rondreis en bouwsteen reist u naar Danum Valley
borneo-sepilok-aap10(9)
Voorbeeldreis Borneo

Rondreis Borneo: Sabah op zijn mooist

Borneo, Sabah: Kota Kinabalu > Kinabalu National Park > Danum Valley > Sukau Kinabatangan Wildlife Reservaat, moerasjungle > orang-oetans in Sepilok en bounty eiland Lankayan, snorkelen

Sabahschildpad(9)
Voorbeeldreis Sabah

Bouwsteen Borneo: Schildpadden en dichte oerwouden

Noord-oosten en centraal berggebied van Sabah, Borneo

 

Naar orang-oetan opvangkamp in Sepilok > varen naar Selingan Turtle Island > varen naar en in Sukau Kinabatangan NP > primair tropisch regenwoud Danum Valley.