1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Schildpadden en dichte oerwouden

U bezoekt in zes dagen de mooiste plekken van Sabah. Een absolute aanrader! Deze bouwsteen begint op het schildpadden-eiland Selingan. De zeeschildpadden komen hier'snachts het strand op kruipen om daar hun eieren te leggen.

Vervolgens reist u naar de mangrove-jungle in het Kinabatangan Wildlife Reservaat. Vanuit uw lodge aan de rand van de rivier maakt u (voornamelijk per boot) schitterende excursies. De laatste bestemming van deze bouwsteen is Danum Valley; een prachtig ongerept regenwoud.

Schildpadden die eieren leggen
Varen door de jungle
Maak kennis met orang oetans
Lara
Lara
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest en deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Azie-maleisie-strand_2_605690
Evelyn
Maleisië heeft mijn hart gestolen. Ik heb 2,5 jaar in dit prachtige land gewoond en gewerkt. Ik heb de meest uiteenlopende plaatsen bezocht.
Gionne3
Gionne
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest ik deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Maleisie-Belum-Temenggor_2_621373
Julie
Ik heb vijf jaar in Maleisië mogen wonen en ben verliefd geworden op de natuur, diverse cultuur, gastvrije bevolking en de eilanden.
Afrika-Rwanda-theevelden_1_613677
Natalie
Maleisië is zo’n veelzijdig land. Geen enkel gedeelte is gelijk aan elkaar. Slapen in de jungle of in een oud Chinees Shophouse in Penang.

Reis van dag tot dag: Schildpadden en oerwouden

Dag 1      Selingan Turtle Island

Dag 2      Sukau, Kinabatangan Wildlife Reservaat

Dag 3      Sukau, Kinabatangan Wildlife Reservaat

 

Dag 4      Danum Valley Nationaal Park

Dag 5      Danum Valley Nationaal Park

Dag 6      Vertrek Danum Valley Nationaal Park

100% maat werk

Dag 1 Naar Selingan Turtle Island

U wordt bij uw hotel of bij de luchthaven van Sandakan opgehaald en naar de pier gebracht. U vaart vervolgens naar Selingan Turtle Island. U kunt hier na de lunch fijn ontspannen aan het strand. ’s Avonds met een Park Ranger op zoek naar de schildpadden, de zogenaamde green turtles. De kans is groot dat u ziet hoe deze reuzenschildpadden hun eieren leggen in het zand. Als er eieren zijn uitgekomen kunt u ook het uitzetten van de schattige baby-schildpadjes meemaken.

 

Informatie over de schildpadden:

Het Turtle Islands National Park omvat de eilanden Selingan, Bakungan, Kecil en Gulisan en is gelegen in de Sulu Zee. Het is de grootste broedplek voor zeeschildpadden in Zuidoost Azië. Het Turtle Island-reservaat ligt op het eiland Selingan, 40 kilometer van de kust. U vaart er in ongeveer twee uur naar toe. De kans dat u de dieren uit zee het strand op ziet kruipen om eieren te leggen is heel groot, zeg maar 95 %. Fotograferen met flits is verboden tussen 18.00-06.00 uur.

 

Overnachting op Selingan Turtle Island.

Inclusief transfer, boottocht en diner. 

Dag 2 Selingan Turtle Island- Sepilok - Sukau

SukauRainforestLodge25(13)

's Ochtends vroeg vaart u terug naar Sandakan. Daar wordt u opgewacht en in ongeveer een half uur naar de jungle rond het Sepilok orang-oetan opvangcentrum gebracht. U wandelt naar de voederplaats, waar de dieren rond 10.00 uur samenstromen. Het centrum is gelegen in een mooi regenwoud van ongeveer 43 vierkante kilometer. In 1964 werd het gebied aangewezen als reservaat voor de prachtige intelligente dieren. Het wereldberoemde reservaat brengt de bezoeker in nauw contact met de opmerkelijke orang-oetans. Orang-oetans vormen een beschermde diersoort. Het voornaamste doel van het centrum is het terugzetten van de dieren in het oerwoud. 

 

Na de lunch wordt u terug naar Sandakan gebracht.Daarvandaan met een boot door naar Sukau. De tocht is prachtig; u vaart eerst langs de kust en vervolgens de rivier op naar het nationaal park. De tocht voor door een oorspronkelijk mangrovegebied, waar vele soorten vogels nestelen. Bij aankomst in uw lodge krijgt u een briefing over het Kinabatangan Wildlife Reservaat. In de loop van de middag varen over de rivier op zoek naar de vele soorten apen, waaronder neusapen, vogels en ander wild. Terug naar uw accommodatie in Sukau voor het diner. ’s Avonds een diavoorstelling over het gebied.


Overnachting in Sukau.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, transfers, boottochten, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 3 Sukau, Kinabatangan Wildlife Reservaat

Neusapen in het Sukau National Park

Vroeg in de ochtend, nog voor het ontbijt, maakt u een excursie over de Kinabatangan-rivier naar het Oxbow-meer; op zoek naar vogels en andere dieren. U bent in de pure natuur hier! Na het ontbijt maakt u een begeleide wandeling van circa een uur over het wandelpad dat achter uw hotel gelegen is en leert u meer over de planten en dieren in dit prachtige natuurgebied. Na de lunch volgt nog een boottocht. Als u wilt kunt u 's avonds nog een nachtsafari maken (dit kunt u ter plaatse beslissen en betalen).

 

Overnachting in Sukau.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, boottochten, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 4 Sukau - Danum Valley

Maleisie-WestMaleisie-Sabah-DanumValleyNP-bird32(8) Sabah-Bamboe-etende-Macaque(8) Danumvalley-Bended-Pitta(8)

Na het ontbijt wordt u over land naar de plaats Lahad Datu gebracht, een tocht van ongeveer 3 à 4 uur, langs cacao- en palmolieplantages. Bij aankomst in Lahad Datu wordt u naar het kantoor van de Borneo Rainforest resort gebracht. Vanuit daar door naar Danum Valley. U rijdt het laatste stuk door het oerwoud. U komt aan bij de Borneo Rainforest Lodge, gelegen aan de oevers van de Danum-rivier, naast een 438 vierkante kilometer gebied van onontgonnen regenwoud. Danum Valley is één van de laatste primaire regenwouden van de wereld. Er staan woudreuzen van 60 meter hoog. Ook hier weer vele apen- en vogelsoorten. U loopt door de jungle en langs de rivier, op ontdekkingsreis. Als het weer meezit krijgt u de kans om ’s nachts dieren te zien. Het reservaat is gelegen tussen de rivieren de Segama en de Danum en is zo’n 440 vierkante kilometer groot. U kunt een variëteit aan activiteiten ondernemen: wandelingen en trektochten in verschillende moeilijkheidsgraden (onder leiding van een gids), een nachtelijke rondrit in een jeep op zoek naar nachtzoogdieren en vogels, zwemmen in de rivier, enzovoorts. Ook worden interessante video- en diavoorstellingen getoond.

 

Overnachting in Danum Valley.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, transfers, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 5 Danum Valley Nationaal Park

Maleisie-WestMaleisie-Sabah-DanumValleyNP-regenwoudoverzicht(13)

’s Ochtends, voor het ontbijt, maakt u een wandeling om vogels te spotten. U besteedt de hele dag aan het verkennen van het regenwoud. Ga op zoek naar bijzondere zoogdieren. U maakt een trek naar een rotswand met primitieve doodskisten. Vervolgens naar een waterval voor een afkoelende duik. ’s Middags op pad om op de canopywalk(houten hangbrug) van de prachtige omgeving te genieten.

 

Overnachting in Danum Valley.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 6 Vertrek Danum Valley

U maakt in de ochtend nog een mooie wandeling door de jungle met uw gids. Na de lunch wordt u naar Lahad Datu gebracht. Hiervandaan kunt u doorvliegen naar uw volgende bestemming. Het is ook een optie om vanuit Lahad Datu naar de kust te rijden en vervolgens naar één van de eilanden (Mabul, Kapalai of Sipadan) te varen.

 

Inclusief ontbijt, lunch, transfer, Engelssprekende gids en entreegelden

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën