1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Actief in Boquete

Boquete ligt hoog in de bergen. Het is een ideaal wandelgebied en er wordt veel koffie verbouwd. 

Bij deze bouwsteen zijn diverse leuke excursies inbegrepen: een hike over hanging bridges door het regenwoud, raften en ziplinen.

De groene jungle van Boquete
Ziplinen: zweef tussen de bomen
Raft op de snelstromende rivier
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
In één reis genieten van strand, jungle, een moderne stad en uw trip afsluiten op een tropisch eiland? Wat mij betreft is Panama daarvoor hét land!
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.
1-Cocktails-met-zonsondergang_1_329393
Lara Huisenga
In het sfeervolle Latijns-Amerika voel ik me altijd direct thuis. Wat een heerlijk continent. Mijn ervaringen deel ik graag met u!

Reis van dag tot dag: Actief in Boquete

Dag 1    Aankomst Boquete

Dag 2    Boquete

Dag 3    Boquete

Dag 4    Boquete, vertrek

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Boquete

Panama-Boquete-Hiken_4_368246

Boquete is een gezellig plaatsje tussen de groene hoge bergen van West-Panama. Boquete is niet heel groot, er is één straat met talloze restaurants, winkels, hostels en supermarkten. Gezellig om hier door heen te slenteren. De omgeving van Boquete is groen. Er zijn veel koffieplantages.

 

De lekkerste en bovendien een leerzame excursie bij Boquete is een bezoek aan een koffiefarm. Omdat Boquete op een hoogte van 1200 meter ligt, is het klimaat wat koeler dan in de meeste andere delen van Panama. Dat levert perfecte omstandigheden voor het verbouwen van koffie. Koffie is dan ook het belangrijkste product dat rond Boquete wordt geteeld. U brengt een bezoek aan een koffieplantage en hoort alles over het hele proces. Van plant en boon, tot de oogst, de verwerking van de bonen, het roosteren en het brouwen. Natuurlijk proeft u ook diverse koffies. Dat lijkt een beetje op wijnproeven. Slurpen verplicht! En proeven welke smaak, sterkte en roostermethode u het lekkerst vindt. Deze excursie duurt een halve dag.

 

Overnachting in Boquete.

Inclusief excursie met transport, gids, entreegeld, koffieproeverij

Dag 2 Boquete

Zweef tussen de boomtoppen van het tropisch regenwoud bij de ziplinetour in de bergen bij Boquete. Een schitterend parcours is uitgezet. Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees. U zoeft over rivieren en watervallen. Het parcours is drie kilometer lang en er zijn twaalf kabels tussen veertien platforms gespannen. De eerste is het spannendst, maar u oefent eerst “op de grond”. U krijgt een goede uitleg en veiligheidsinstructie en gaat vervolgens met uw gids op avontuur. Als u een beetje gewend bent aan uw veiligheidstuigje en de grote hoogte, geniet u zeker van de omgeving. U bevindt zich aan de rand van het Nationale Park Amistad en in de verte ziet u de top van de hoge vulkaan Baru. Op gelijke hoogte met u fladderen vogels rond. En u staat misschien wel oog in oog met een aap in één van de boomtoppen.

 

Overnachting in Boquete.

Inclusief ontbijt en één excursies inclusief transport, al het materiaal dat nodig is voor het ziplinen, Engelssprekende begeleider

Dag 3 Boquete

Panama-Boquete-Kolibrie-spotten_1_360548 Panama-Boquete-trail-Finca-Lerida-6_1_360566 Panama-Boquete-vogelspot_4_358061

Peddelen, peddelen en nog harder peddelen om de stroomversnellingen in de Chiriqui Viejo rivier te trotseren. Na een korte uitleg en goede veiligheidsinstructie stapt u in de raftboot. Het belooft een nat en sportief dagje te worden met stroomversnellingen van de derde klasse onderweg. Maar er is op de rustiger stukken voldoende tijd om rond te kijken en te genieten van de natuur. De rafttour gaat door de jungle. Onderweg ziet u watervogels, zoals aalscholvers, reigers en ijsvogels. Spanning en sensatie voor jong en oud en ook geschikt voor mensen die nog nooit geraft hebben. Het grootste deel van de tocht valt in de tweede categorie. Onderweg leggen de boten aan en gaat u aan land voor een picknicklunch. Deze excursie duurt een hele dag en is samen met andere reizigers.

 

Trek gekregen? Eet een taartje bij een kopje koffie in de winkelstraat van Boquete. Er zijn veel hippe coffeeshops. In het centrum van Boquete is een kleine souvenirmarkt.

 

Overnachting in Boquete.

Inclusief ontbijt en excursie inclusief transport vanaf en terug naar uw hotel, gebruik van al het raftmateriaal, Engelssprekende begeleiding, lunch

Dag 4 Vertrek vanaf Boquete

Vandaag kunt u uw reis vervolgen naar een andere bestemming in Panama. Wat dacht u van strand op de Bocas del Toro eilanden?

 

Inclusief: ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën