1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Dieren spotten in Cat Tien NP

Dé plek voor het spotten van dieren in Vietnam: Cat Tien National Park. Meer dan 230 soorten vogels, gibbons, langoeren, blaffende herten, krokodillen en vele andere diersoorten leven in dit junglegebied. Ga mee op een spannende avondsafari op zoek naar nachtdieren, wandel en fiets door de jungle, ga picknicken bij een meertje en in de vroege ochtend op gibbonsafari. En dat alles op een paar uur rijden van zowel Ho Chi Minh City als Dalat.

Gibbonsafari
Wandeltochten
Fietsen door de jungle
Vietnam-Gionne
Gionne
Vietnam is boeiend en afwisselend, dat heb ik wel ervaren tijdens mijn reizen voor Van Verre. Wilt u meer weten? Bel of mail mij.
Verenigde-staten-noordoost-amerika-route66_1_606125
Mariska
Wat een fijn land is dit. Je bevindt je echt in Azië, heel authentiek. Traditionele bergvolkeren, mooie natuur en rijstvelden.
Azie-Vietnam-Hoi-An_1_613460
Danique
De diversiteit van het land, de ene keer groen, de andere keer water, heeft mij verliefd doen worden op Vietnam.

Reis van dag tot dag: Dieren spotten in Cat Tien NP

Dag 1     Ho Chi Minh City - Cat Tien National Park

Dag 2     Cat Tien National Park

Dag 3     Cat Tien National Park - Dalat

100% maat werk

Dag 1 Ho Chi Minh City - Cat Tien National Park

Vietnam-CatTienNP_1

We zeggen gedag tegen de stad en gaan naar het rustige platteland van Cat Tien National Park.
Dit is échte jungle, luister maar eens naar de geluiden! ’s Morgens is er een grote kans om gibbons te zien en bij zonsondergang hoort u veel vogels. Er leven maar liefst 230 soorten in Cat Tien National Park. De hele dag door wordt u omringd door libellen en vlinders. Met een kleine ferry steekt u de rivier de Dong Nai over naar het nationale park. In de jungle groeien fruitsoorten zoals wilde bananen en gember. Het nationale park is dichtbegroeid, met enkele open vlaktes en een meer met krokodillen. Er leven veel zoogdieren in het Cat Tien National Park. Er zijn gibbons, makaken, langoeren en spookdiertjes. Aziatische zonneberen en zwarte beren ziet u in het rehabilitatiecentrum. In het wild is de kans groot dat u sambarherten, wilde zwijnen, civetkatten en de muntjak (oftewel het blaffende hert) zult zien. Vergeet uw verrekijker niet om de dieren goed te kunnen spotten!

 

Deze avond staat er een spannende safari op het programma. In het donker gaat u op zoek naar sambarherten en gaurs (een kolossaal Aziatisch rund). Vogels, slangen en hazen scharrelen ook graag in het donker. Hopelijk heeft u veel geluk en ziet u veel!

 

Overnachting bij Cat Tien National Park
Inclusief transfer en avondsafari met Engelssprekende gids.

Dag 2 Cat Tien National Park

vietnam-cat-tien-np-aapjes_1_178930 vietnam-cat-tien-np-fietsen vietnam-cat-tien-np-gids

Vandaag verkent u het nationale park per fiets en te voet. Als het geregend heeft kan het fietspad best glibberige zijn. Gelukkig heeft uw mountainbike goed profiel. U fietst naar de botanische tuin waar uw gids u van alles leert over de planten van de jungle. Weer op de fiets naar het begin van een wandelpad door het bos. Af en toe vangt u een glimp op van de rivier. Kijk ook omhoog, want daar zitten de apen en neushoornvogels! U maakt een wandeling van circa 6 kilometer door de jungle, langs de Tung Tree met gigantische wortels. Let goed op, want wie weet ziet u een slang, eekhoorn of langoer-aapje. Hou ook de oren open. Als u geblaf hoort, is het waarschijnlijk geen hond maar een muntjak. Niet voor niets worden ze ‘blaffend hert’ genoemd. De wandeling gaat over goede paden en vlonders en er is niet veel hoogteverschil, voor vrijwel iedereen goed te doen. Het eindpunt is een open vlakte met uitzicht over het krokodillenmeer. Speurt u naar hun snuiten en ogen die boven het wateroppervlak uitsteken. Veel watervogels nestelen graag op en rond dit meer. Een perfecte plek voor een picknick-lunch, voordat u dezelfde weg weer terug loopt en fietst.

 

Overnachting bij Cat Tien National Park
Inclusief ontbijt, lunch, fiets- en wandeltocht met Engelssprekende gids.

Dag 3 Cat Tien National Park - Dalat

vietnam-cat-tien-np-jungle_1_466404

’s Morgens heel vroeg, nog voor het ontbijt, vaart u naar een eiland waar veel gibbons leven. Op een uitkijkpunt wacht u tot de gibbons gaan zingen. Een geluid dat u nooit meer vergeet. Het begint hoog, maar zwelt aan en wordt oorverdovend. Kippenvel! Voor de gids is dit geluid een goed uitgangspunt om te bepalen waar de gibbons zitten. Het geluid achterna om deze slingerapen in hun oorspronkelijke leefomgeving te zien. De lenige gibbons slingeren van tak naar tak. Terug naar de lodge voor het ontbijt. Daarna naar het centrum voor primaten op Dao Tien eiland waar u apen ziet die gered zijn uit gevangenschap. In het centrum worden ze voorbereid op hun terugkeer naar de jungle. Een bijzonder afsluiting van uw verblijf in Cat Tien National Park.

 

Op naar Dalat. Het eerste deel van circa 4 uur durende rit naar Dalat rijdt u door een rustige, landelijke omgeving. Op akkertjes ziet u mensen aan het werk, in de velden grazen koeien en u rijdt af en toe door een dorpje. Uw chauffeur draait de doorgaande weg op die door bergachtig landschap voert. Geniet van de vergezichten! U rijdt door de stad Bao Loc, vanaf hier passeert u de ene na de andere koffieplantage. Tip: stop bij een lokaal restaurantje om de Vietnamese drip coffee te proberen. Aan de naaldbomen en het koelere klimaat merkt u dat u wat hoger in de bergen bent. U rijdt Dalat binnen via een bergpas. De stad ligt in een vallei met een meer in het midden.

 

Inclusief ontbijt, transfer, gibbonsafari en bezoek primatencentrum met Engelssprekende gids.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën