1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Reisverhalen en blog Vietnam

Onze medewerkers reizen regelmatig naar Vietnam voor inspectie, maar zijn ook voor u op zoek naar de mooiste reisbelevenissen. Unieke plekjes of bijzondere bezienswaardigheden. Deze vindt u weer terug op onze website. Onze klanten sturen ons vaak prachtige reisverhalen over de reisavonturen in Vietnam. Laat u inspireren door onderstaande belevenissen!

Gionne op de schommel in Noord-Vietnam
Gionne, Van Verre

Hoogtepunten van mijn reis door Noord-Vietnam

Gionne, Van Verre Vietnam 23-4-2024

Voor Van Verre reisde ik af naar Vietnam, voor een studiereis van 2 weken. Wat ben ik blij als ik eindelijk op Vietnamese grond sta na een lange reis. En ook nog eens net op tijd, want ik kan nog net de zonsondergang vanaf mijn dakterras bekijken. Het is prachtig hier! Ik zit tussen de kwakende kikkers, tjirpende insecten en natuurlijk een gekko op het balkon. Ik neem jullie in deze blog mee in de hoogtepunten van mijn 2-weekse rondreis door Noord-Vietnam.

Ho Chi Minh oorlogsmuseum
Van Verre

De Ho Chi Minh Trail

Van Verre Vietnam 6-11-2023

De Ho Chi Minh Trail was zowel een smokkelroute als de belangrijke aanvoersweg voor wapens van noord- naar zuid Vietnam tijdens de Vietnamoorlog. Via deze weg werden de Viet Cong en het Noord Vietnamese leger bevoorraad in de oorlog. Toch hebben tijdens en na de oorlog enkele gebieden langs deze trail hun oorspronkelijke cultuur weten behouden.

Kindje in onontdekt Vietnam
Dewi, Van Verre

Dit zijn de verborgen plekken van Vietnam

Dewi, Van Verre Vietnam 13-7-2020

Vietnam heeft veel verborgen plekken waar het niet toeristisch is. Ik heb een hele bijzondere reis naar het noorden van Vietnam gemaakt. De reis voerde mij door een fantastisch mooi gebied op weg naar het onbekende Dong Van Karst Plateau. Denk aan kegelvormige bergen van zwart gesteente, veel bamboebossen langs de rivieren, rijstterrassen, akkers en hier en daar een dorp.

Rijstveld in Vietnam
Gionne, Van Verre

Wat is de beste reistijd voor Vietnam?

Gionne, Van Verre Vietnam 30-11-2018

Vietnam is zo’n bestemming waar je het hele jaar door naartoe kunt.

Het is echter onmogelijk om een maand te noemen waarin je van het noordelijkste bergtopje tot het zuidelijkste strand van Vietnam zou kunnen reizen zonder een keer een heftige tropische regenbui op je hoofd te krijgen. Hoe beslist je dan wanneer te gaan?

Hoi An
Van Verre reizigers

Onze reis naar Vietnam

Van Verre reizigers Vietnam 15-12-2017

Mijn partner en ik reizen graag af naar Azië. Maar onze eerste Noord Vietnam rondreis vinden we toch wat spannend. Bij Van Verre kon ik de reis helemaal zelf samenstellen met behulp van bouwstenen. Maar ook met de hulp van Susan, die ons goede adviezen kon geven, omdat zij het land zelf door en door kent vanwege haar eigen reiservaring door Vietnam.

Eten in Vietnam
Gionne, Van Verre

Eten in Vietnam

Gionne, Van Verre Vietnam 31-10-2017

Ben ik een foodie? Ik dacht van niet, totdat ik erop gewezen werd dat ik altijd vertel over wat voor lekkers een land te bieden heeft als mij naar mijn reizen wordt gevraagd. Als ik op reis ga lees ik me in; ik speur de reisgidsen door en geef extra aandacht aan het hoofdstuk over lokale lekkernijen. Voor mijn reis naar Vietnam verheugde ik me niet alleen op de Vietnamese loempia's, ook de Pho (traditionele noodlesoep) klonk mij hemels in de oren.

Vietnamezen aan zee
Redactie

Vietnam en Cambodja

Redactie Vietnam 1-6-2017

In De wilde wagen (M.Toonder, 1963) gaat de held van het verhaal op reis. Hij wil ook wel eens iets beleven om in de 'Kleine club' over te kunnen vertellen, zoals zijn buurman de Markies. Zijn verlangen is opgemerkt door de bejaarde reisleider Hocus Pas, die een veelbelovend traject uitzet en arrangeert, en die de reiziger zorgvuldig volgt via zijn kristallen bol.