1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Reisverhalen en blog Namibië

Onze landendeskundigen reizen regelmatig naar Namibië voor inspectie, maar zijn ook voor u op zoek naar de mooiste reisbelevenissen. Unieke plekjes of bijzondere bezienswaardigheden. Laat u inspireren door onderstaande belevenissen!

Mijn ballonvaart boven de Sossusvlei, met hoogtevrees
Caroline, Van Verre

Mijn ballonvaart boven de Sossusvlei, met hoogtevrees

Caroline, Van Verre Namibie 30-5-2024

Heb je net als ik last van zware hoogtevrees maar wil je toch ook een keer mee op een ballonvaart? Dat kan, ik heb het zelf ervaren. Iedereen zegt dat hoogtevrees tijdens een ballonvlucht anders is, maar ik geloofde het nooit. Ik kan nu zeggen, het is echt waar! En ja, ik hoor je denken: zij heeft dus geen hoogtevrees, dit dacht ik net zo. Nee, ik durf niet over een rand te kijken en ja, ik sta bovenaan de roltrap 5 minuten te wachten tot er genoeg mensen voor mij staan. Een reuzenrad, ik peins er niet eens over. En toch is een ballonvaart anders en een ervaring die je niet wil missen. Je leest erover in mijn blog. 

Slapen onder de sterren in Namibie
Ingrid, Van Verre

Slapen onder de sterren in Namibië

Ingrid, Van Verre Namibie 1-5-2020

Een rondreis door Namibië is niet alleen fantastisch vanwege het landschap, ook de sterrenhemel is bijzonder en uniek te noemen. Niet gehinderd door enige vorm van verlichting komen honderdduizenden sterren tevoorschijn wanneer de zon is ondergegaan.

In slaap vallen onder de sterrenhemel is heel bijzonder.

5 excursietips in Namibië
Noortje, Van Verre

5 excursietips in Namibië

Noortje, Van Verre Namibie 27-8-2019

Een rondreis door Namibië vond ik op zichzelf al één grote excursie. Maar ondanks alle bezienswaardigheden onderweg zijn er ook verschillende leuke excursies te ondernemen. Lees mijn 5 excursietips om jouw reis door Namibië compleet te maken.

Victoria watervallen
Charelle, Van Verre

De beste reistijd voor de Victoria Watervallen

Charelle, Van Verre Namibie 19-4-2019

Misschien zijn het wel de bekendste watervallen ter wereld, de imposante Victoria Watervallen op de grens van Zimbabwe en Zambia,

De watervallen liggen in de Zambezi rivier, de grootte van de watervallen is dan ook afhankelijk van de stand het water in de rivier dus wat is nou de beste periode voor een bezoek aan de watervallen?

Olifanten op de vlaktes van Etosha in Namibië
Charelle, Van Verre

Wat is zo bijzonder aan Namibië?

Charelle, Van Verre Namibie 13-12-2018

Afgelopen november was het dan zo ver, ik mocht voor Van Verre op reis naar Namibië. Hoewel ik al vaker in Afrika ben geweest is Namibië een nieuwe bestemming voor mij. Het begin was toch wel een feest der herkenning, maar ook zoveel nieuwe bijzondere indrukken komen voorbij. Namibië is een uitgestrekt en uniek land en ik vertel je graag meer.