1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Varen door karstlandschap

Vietnam op zijn mooist! Vanuit hoofdstad Hanoi reist u naar een wonderlijk gebied: Halong Bay. Op een traditioneel schip vaart u door Bai Tu Long langs weelderig groen begroeide, loodrecht uit zee oprijzende karststenen-eilanden gelegen in een helderblauwe zee. Na een nachtje aan boord reist u naar Ninh Binh. U verkent de Rode Rivierdelta per boot en op de fiets. Hier ziet u niet alleen grillige kalkstenen rotsformaties, maar ook rijstvelden en stille dorpjes.

Cruise Halong Bay
Boottocht door grotten
Fietsen langs rijstvelden
Vietnam-Gionne
Gionne
Vietnam is boeiend en afwisselend, dat heb ik wel ervaren tijdens mijn reizen voor Van Verre. Wilt u meer weten? Bel of mail mij.

Reis van dag tot dag: Varen door karstlandschap

Dag 1   Hanoi – Halong Bay

Dag 2   Halong Bay – Ninh Binh

Dag 3   Ninh Binh

Dag 4   Vertrek Ninh Binh

100% maat werk

Dag 1 Hanoi - Halong Bay

Vietnam-Halong-Bay-Jonk_1_265310 Een familie met kinderen peddelend in een kajak door de Halong Bay Vietnam-Halong-Bay-bootjes2

Vanuit de stad is het maar een paar uur rijden naar de kust. Daar stapt u aan boord van een traditioneel schip. Een boottocht door de rustige Bai Tu Long, een verlengde van Halong Bay, is een hoogtepunt van uw reis. U wordt aan boord welkom geheten met een drankje. Het schip vaart af, en al gauw ziet u niets anders dan het blauw van de zee en het groen van de karsteilanden om u heen.

 

Door Bai Tu Long varen minder schepen dan door Halong Bay, en die rust voegt toe aan de charme van dit gebied. Terwijl het schip voortglijdt geniet u van een lunch met vis, schelpdieren en zeevruchten; de specialiteiten van deze regio. U vaart langs fameuze rotspieken met namen als Cho Da (stenen hond) en Ga Choi (vechtende hanen). Het schip passeert vele kleine en grote eilanden en dan gaat u voor anker om een grot of strandje te bezoeken. Met een bootje (tender) wordt u er naartoe gebracht. Tip: ga kajakken over zee en verken binnenmeren van eilanden waar de grote schepen niet kunnen komen. Einde van de dag vangt u op het zonnedek de laatste zonnestralen. Deze avond ligt het schip voor anker in een baai en deint rustig mee op bewegingen van de zee. U wordt letterlijk in slaap gewiegd.

 

Overnachting in Bai Tu Long.

Inclusief lunch, diner, transfer, kajaktocht, Engelssprekende gids en entreegelden.

Dag 2 Halong Bay - Ninh Binh

Vroeg op om het unieke karstlandschap van Bai Tu Long in u op te nemen. Als het droog is, staat uw ontbijtje zelfs klaar op het dek zodat u niets hoeft te missen. Het schip vaart op rustig tempo naar een van de drijvende dorpjes in de baai. Het is bijna niet voor te stellen dat hier maar liefst 70 gezinnen woonden. Het dorp is nu verlaten, wat bijdraagt aan het gevoel van afzondering. Met een roeibootje wordt u door het dorp gevaren. Uw gids zal een beeld schetsen van hoe het leven op het water eruit heeft gezien. Stap binnen in de huizen en vroegere basisschool. Terug naar het schip voor de tocht terug naar de haven van Bai Tu Long. Daar wordt u opgewacht voor de rit naar Ninh Binh.

 

Informatie Ninh Binh:

In de provincie Ninh Binh ligt ook de gelijknamige stad. Ninh Binh wordt ook 'Halong Bay op het land' genoemd. Niet zonder reden; het groen begroeide karstgebergte rijst steil uit het landschap met rijstvelden en waterwegen op. Bijzonder mooi! Een boottochtje door dit gebied is daarom ook een must. Een leuk weetje is dat de dijk die Ninh Binh beschermt tegen overstromingen met behulp van Nederlandse kennis is aangelegd.

 

Overnachting in Ninh Binh.

Inclusief ontbijt, brunch, transfer, Engelssprekende gids en entreegelden.

Dag 3 Ninh Binh

Vietnam-Lan-Ha-Bay-hidden-beach Vietnam-Ninh-Binh-boot-local Vietnam-Ninh-Binh-medewerker-fiets

Vandaag ziet u met eigen ogen waarom Ninh Binh ook ‘Halong Bay op het droge’ wordt genoemd. Per roeiboot verkent u Trang An. Wees gerust; u hoeft niet zelf te roeien. Op traditionele wijze (met de voeten!) roeit een local u langs de rijstvelden, weelderig begroeide kalkstenenrotsen en door de grotten van Trang An. Maak het u gemakkelijk, en geniet van het rustige geklots van de peddels, het weidse uitzicht en het gezang van de vele vogels. Na de boottocht is het tijd voor iets meer actie. U stapt op de fiets voor een ontspannen fietstocht via smalle paadjes door de landelijke omgeving. Waterbuffels en kippen lopen over straat, dorpelingen zeggen u vriendelijk gedag. Samen met uw gids trapt u in een uurtje (of langer als u dat wil) terug naar uw hotel. 

 

Overnachting in Ninh Binh.

Inclusief ontbijt, fietshuur, boottocht, Engelssprekende gids en entreegelden.

Dag 4 Vertrek Ninh Binh

Vanuit Ninh Binh reist u verder. Gaat u terug naar Hanoi voor een binnenlandse vlucht, of kiest u voor de nachttrein, of reist u liever verder per auto het noordwestelijke berggebied in?

 

Inclusief ontbijt.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën