1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Ninh Binh

Het groene Ninh Binh

Op 3 uur rijden vanaf Hanoi ligt de stad Ninh Binh in de gelijknamige provincie. Wat deze stad bijzonder maakt, is de groene omgeving vol met rijstvelden. Ninh Binh wordt ook 'Halong Bay op het land' genoemd. Niet zonder reden; het groen begroeide karstgebergte rijst steil uit het landschap met rijstvelden en waterwegen op. Bijzonder mooi! Ninh Binh stad is een grote stad met een relatief klein centrum met wat restaurantjes én de opstapplaats voor de boottochtjes naar Tam Coc (letterlijk vertaald: drie grotten). Naast Tam Coc zijn er ook andere plaatsen waar roeibootjes klaarliggen om u door het prachtige landschap te vervoeren. Bent u een liefhebber van natuur, rust en fietsen? Voeg dan zeker Ninh Binh toe aan uw rondreis Vietnam.

 

Locals varen over de Tam Coc-rivier bij Ninh Binh

Geschiedenis van Ninh Binh

De geschiedenis van Ninh Binh gaat duizenden jaren terug, ooit was Ninh Binh zelfs de hoofdstad van Vietnam. De bekende grotten van Ninh Binh zijn nu de belangrijkste toeristische attractie, maar werden tijdens de oorlog gebruikt als schuilplaats en wapenopslag. De ontwikkeling in de stad Ninh Binh gaat in een rap tempo en de stad zelf wordt steeds moderner. Toch gaat het leven in de omliggende, kleine dorpjes nog zoals het al eeuwenlang gaat. Hier ziet u Vietnamezen met de typerende punthoedjes de rijstvelden bewerken met hun waterbuffels. Een fotogeniek gezicht!

 

Kaart van Ninh Binh

Ninh Binh is een grote stad en op het eerste gezicht ziet de stad er niet echt sfeervol uit. Toch is het kleine centrum van de stad knus met verschillende gezellige restaurants. In het centrum vindt u ook de opstapplaats voor de boottochtjes door de bekende Tam Coc-grotten. Naast Tam Coc is het ook mogelijk om een boottocht te maken vanaf Trang An, dit ligt net iets buiten het centrum. In de directe omgeving vindt u veel authentieke dorpjes, de mensen leven hier vaak nog op traditionele wijze.

 

Weer in Ninh Binh

Ninh Binh kan het hele jaar door bezocht worden. In de wintermaanden (van november tot en met maart) is het droog en relatief koel. Met circa 20 graden overdag wordt deze periode juist als prettig ervaren. Vanaf mei begint de temperatuur te stijgen en begint het meer te regenen. Het regenseizoen duurt tot en met oktober. In deze periode regent het niet de hele dag, er kan daarom evengoed prima gereisd worden. Een voordeel van al die regen is dat de rijstterrassen van juni tot en met augustus mooi groen zijn. Lees voor de beste reisperiode tijdens een individuele rondreis Vietnam het blog van specialist Gionne.

Leuk om te doen in Ninh Binh

Wij vinden Ninh Binh een heerlijke plaats om te verblijven tijdens je vakantie in Vietnam. Daarom hebben wij onze top 5 van leuke activiteiten voor u op een rij gezet.

 

1. Varen door de grotten

Een boottochtje is een erg leuke manier om de omgeving in u op te nemen. U hoeft niet zelf te roeien, maar wordt geroeid. Vaak nog op traditionele wijze; met de voeten! In het centrum van Ninh Binh stapt u op en vaart vervolgens door een schilderachtig landschap langs groene rijstvelden en door de grotten van Tam Coc.

 

Naast Tam Coc zijn er ook andere plaatsen waar de roeibootjes klaarliggen om u te vervoeren. Minstens net zo mooi is bijvoorbeeld Trang An, gelegen net buiten het centrum van Ninh Binh.

 

    

Een echt aanrader om per boot de Tam Coc-grotten te ontdekken

2. Fietsen en wandelen

De pittoreske omgeving van Ninh Binh is, op de karstbergen na, vrij vlak en daardoor uitstekend per fiets of te voet te verkennen. Bij uw hotel staan fietsen voor u klaar (te huur of te leen). Trap over de smalle paadjes, langs rijstvelden en door kleine dorpen. Wandel langs beekjes en meren en ontmoet de vriendelijke lokale mensen met kenmerkende Vietnamese punthoedjes op hun hoofd. U blijft foto’s maken!


3. Panoramisch uitzicht vanaf Hang Mua

Het hoogtepunt van de Mua Cave is het panoramische uitzicht vanaf de top. Hier treft u een adembenemend uitzicht over de rivier, steile karstbergen en rijstvelden. Het is maar een korte 15 minuten durende wandeling van 500 treden, maar met warm weer kunnen de treden toch behoorlijk pittig zijn. Neem voldoende water mee en laat u belonen door het indrukwekkende uitzicht. Wat ons betreft een echt aanrader als u in Ninh Binh bent!

 

Geniet van een panoramisch uitzicht op de omgeving van Ninh Binh

4. Bich Dong Pagoda

Een aantal majestueuze berggrottempels die elegant in en tegen een heuvel zijn gebouwd vormen samen de Bich Dong Pagoda. Sommige van deze oude heiligdommen en historische pagodes dateren al uit de 15e eeuw. U moet klimmen om bij elk monument te komen, maar de route onderweg is het helemaal waard.

 

5. Bai Dinh-tempelcomplex

Op ongeveer een half uur rijden vanaf Tam Coc ligt het Bai Dinh-tempelcomplex. Deze spirituele plek is het grootste boeddhistische complex in Zuidoost-Azië. Er zijn tientallen tempels en meer dan 500 Boeddhabeelden, in verschillende maten en materialen. Omdat het complex zo groot is, rijden er elektrische golfkarretjes rond. Voor een klein bedrag per persoon mag u meerijden.

 

   

Bezoek de 500 Boeddhabeelden van Bai Dinh

 

Zin in een leuke excursie? Bekijk onze top 3 hieronder.

 

Varen en fietsen bij Tam Coc

Varen en fietsen bij Tam Coc

Cuc Phuong National Park

Cuc Phuong National Park

Bedevaart naar Parfum Pagode

Bedevaart naar Parfum Pagode

Hotels in Ninh Binh

De door ons geselecteerde hotels in Ninh Binh liggen buiten de stad, in alle rust tussen de rijstvelden. Wij hebben onze top 3 hieronder voor u neergezet, maar ook als u ergens anders wilt verblijven, kunnen wij u helpen. Neem eens een kijkje bij ons hoteloverzicht Ninh Binh en doe nog meer inspiratie op.

 

Tam Coc Garden

Tam Coc Garden

Tam Coc Wonderland Bungalow

Tam Coc Wonderland Bungalow

Aravinda Resort

Aravinda Resort

Tijdens deze rondreizen en bouwsteen reist u naar Ninh Binh
Verkoopsters in Halong Bay, Vietnam
Voorbeeldreis Vietnam

Rondreis Vietnam: de highlights van Vietnam

Noord-Vietnam: Frans-koloniaal Hanoi > cruise Halong Bay > Ninh Binh, karstgebergte Centraal-Vietnam: Keizersstad Hue > Hoi An, stad en strand Zuid-Vietnam: Ho Chi Minh City > Mekongdelta

Vietnam-Sapa-rijstveld_3_247301
Voorbeeldreis Vietnam

Rondreis Vietnam: Het authentieke noorden van Vietnam

Noord-Vietnam: Hanoi > Pu Luong > Mu Cang Chai, rijstterrassen > Sapa, bergstammenmarkt > Ha Giang > Ba Be, boottocht > Cao Bang, watervallen > cruise Halong Bay > Ninh Binh

Varen met een traditionele boot door het karstlandschap in Halong Bay
Voorbeeldreis Noord-Vietnam

Bouwsteen Vietnam: Varen door karstlandschap

Noord-Vietnam

 

Hoofstad Hanoi > overnachten op traditioneel schip in Bai Tu Long (Halong Bay) > varen door grotten en langs bergen in Ninh Binh