1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Plaatsinformatie Vietnam

Vietnam kun je gemakkelijk in drie delen opsplitsen, de landschappen in het noorden, historische plaatsen in centraal Vietnam en de beroemde Cu Chi-tunnels en de Mekongdelta in het zuiden. Onderstaand een overzicht van de belangrijkste plaatsen in Vietnam.

Het verschil tussen de verschillende regio's in Vietnam

Noord-Vietnam

Noord-Vietnam heeft als kern de prachtige stad Hanoi, waar nog vele Franskoloniale gebouwen zijn. Hanoi is een goed begin en einde voor uw ontdekkingsreis door het noordelijk deel van Vietnam. Het noorden van Vietnam wordt beheerst door hoge, ruige bergen. Er wonen nog vele kleurrijke bergstammen op de wijze, zoals ze al eeuwen leven. Een bezoek aan de beroemde Halong Bay mag eigenlijk niet ontbreken tijdens uw reis in Noord-Vietnam. De ruim 3.000 eilanden vormen een van de meest adembenemende landschappen van Vietnam.

 

Centraal-Vietnam

Tijdens uw reis in Centraal Vietnam ziet u niet alleen mooie historische plaatsen, maar ook prachtige natuur en indrukwekkende bergstammen. De plaatsen Hue en Hoi An worden gedomineerd door historie. Vlakbij Hoi An ligt het brede strand van An Bang. Dit is een perfecte bestemming voor een heerlijke strandvakantie. Reis door de natuur in Phong Nha National Park (nabij Dong Hoi), ontmoet interessante bergstammen in het Centrale Hoogland of ontspan in de omgeving van Lak Lake. Alles is mogelijk tijdens uw reis in Vietnam.

 

Zuid-Vietnam

Tijdens een rondreis in Zuid-Vietnam hoort een bezoek aan de indrukwekkende stad Ho Chi Minh City. Vanuit hier reist u zo naar de Cu Chi-tunnels en de Cao Dai-kerk. De Mekongdelta is een prachtig gebied met brede rivieren en smalle watertjes. U kunt uw vakantie afsluiten op het bounty-eiland Phu Quoc.

Vietnam-Gionne
Gionne
Vietnam is boeiend en afwisselend, dat heb ik wel ervaren tijdens mijn reizen voor Van Verre. Wilt u meer weten? Bel of mail mij.
Contact met Gionne
Verenigde-staten-noordoost-amerika-route66_1_606125
Mariska
Wat een fijn land is dit. Je bevindt je echt in Azië, heel authentiek. Traditionele bergvolkeren, mooie natuur en rijstvelden.
Contact met Mariska
Azie-Vietnam-Hoi-An_1_613460
Danique
De diversiteit van het land, de ene keer groen, de andere keer water, heeft mij verliefd doen worden op Vietnam.
Contact met Danique