1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City, voormalig Saigon

Het voormalige Saigon heet sinds 1976 officieel Ho Chi Minh City. De locals houden het echter nog steeds op ‘Saigon’. Ho Chi Minh City is de grootste en meest energieke stad van Vietnam, het is een levendige en chaotische metropool. Het leven in de stad gaat in sneltreinvaart en er lijkt geen einde te komen aan de onophoudelijke stroom scooters die het straatbeeld van de stad bepalen. De stad telt ruim acht miljoen inwoners en nog meer scooters! Tijdens een rondreis door Vietnam is een bezoek aan deze moderne, maar toch traditionele stad, absoluut de moeite waard.

 

Een kleurrijk straatje waar je bij de verkoopster een lekker stukje fruit kunt kopen in Ho Chi Minh, Vietnam

Geschiedenis van Ho Chi Minh City

In 1859 kwam Saigon in handen van de Fransen. Met name in de architectuur zijn nog veel invloeden uit deze tijd terug te zien. Toen de noord-Vietnamezen Saigon in 1975 veroverde, veranderden zij de naam van de stad naar hun pas overleden leider, president Ho Chi Minh. Ho Chi Minh was een zichtbaar boegbeeld en inspiratiebron voor de Vietnamezen die vochten voor een verenigd en communistisch Vietnam. Duik in de roerige geschiedenis van Vietnam en bezoek het indrukwekkende oorlogsmuseum waar een beeld wordt geschetst van de Vietnamoorlog.

 

Cu Chi tunnels

Bezoek de indrukwekkende Cu Chi tunnels met een dagexcursie vanuit Ho Chi Min City. Tijdens de beruchte Vietnamoorlog dienden de tunnels als schuilplaats voor de Vietcong. De tunnels zijn bij elkaar zo’n 250 kilometer lang en bevinden zich op verschillende niveaus. Het is ongelooflijk wat daar gepresteerd is. De ingangen waren niet te zien. De gids schuift wat zand weg en er verschijnt een luikje waar de slanke Vietnamezen in verdwenen. Met levensgrote poppen laat men zien hoe het er ten tijde van de Vietnamoorlog aan toe ging in dit gebied. Een deel van de tunnels is ruimer gemaakt, zodat de ‘grote' westerse toeristen er ook in passen. Een aanrader als u niet claustrofobisch bent aangelegd!

 

      

Bezoek de Cu Chi-tunnels in de omgeving van Ho Chi Minh City, Vietnam

Kaart van Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City is groot, toch is de stad goed ter voet te verkennen. De belangrijkste wijk is Dong Khoi in district 1. Hier zijn veel winkels, musea en goede restaurants te vinden. Er zijn in deze wijk ook Franskoloniale gebouwen, zoals het postkantoor, de Notre Dame-kathedraal en het gemeentetheater. Sla de wijk Cholon zeker niet over tijdens uw bezoek aan Ho Chi Minh City. Deze wijk wordt ook wel Chinatown genoemd, omdat er veel Chinezen wonen. Bewonder in Cholon de talrijke Chinese tempels en huizen en waan uzelf voor even in China.

 

Weer in Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City is met een gemiddelde temperatuur tussen de 25 en 30 graden het hele jaar door goed te bezoeken. Het droge seizoen loopt grofweg van december tot en met april en het regenseizoen van mei tot en met november. Het regent in dit gebied nooit de hele dag, maar als het regent… dan regent het hard! De buien vallen in de regel aan het einde van de dag, dus plan activiteiten vooral ’s ochtends en aan het begin van de middag. Voor de beste reistijd en het weer in Vietnam verwijzen wij u graag naar ons klimaatoverzicht.

Top 5 belangrijke bezienswaardigheden in Ho Chi Minh City

1. Notre Dame kathedraal

Eén van de bekendste bezienswaardigheden van Ho Chi Minh City is de Notre Dame Saigon. De kathedraal werd tussen 1863 en 1880 gebouwd door Franse kolonisten en is uitsluitend gemaakt van materialen geïmporteerd uit Frankrijk. Met een hoogte van bijna 60 meter zijn de opvallendste kenmerken van de kathedraal de volledig rode bakstenen gevel (die werd geïmporteerd uit Marseille), glas-in-loodramen en twee klokkentorens met zes bronzen bellen die nog steeds klinken.

 

2. Oorlogsmuseum

In het War Remnants-museum gaat u voor even terug in de tijd in de roerige oorlogsgeschiedenis van Vietnam. De Vietnamoorlog die ter plaatse vaak aangeduid wordt als Amerikaanse oorlog wordt uitgebreid tentoongesteld. Het museum laat met name de Amerikaanse gruweldaden zien, doormiddel van foto’s en attributen die gebruikt werden tijdens de oorlog. Voor het museum kunt u indrukwekkende legervoertuigen bezichtigen zoals helikopters, tanks en straaljagers.

 

   

Indrukwekkend is een bezoek aan het oorlogsmuseum in Ho Chi Minh City, Vietnam

3. Postkantoor

Het postkantoor is één van de oudste gebouwen van de stad en was vroeger het drukste postkantoor van Vietnam. De binnen- en buitenkant is door de Franskoloniale stijl zeer indrukwekkend en met name het plafond is een echte blikvanger. Ondanks dat het kantoor nu vooral een toeristische attractie is, kunt u hier nog steeds uw pakketten en kaarten versturen. Een goed moment om een kaartje naar huis te sturen!

 

4. Cholon oftewel “Chinatown”

De wijk Cholon is Ho Chi Minh City’s Chinatown. Een wandeling door deze kleurrijke wijk is een echte must-do. De wijk is een groot aantal pagodes, oude winkelpanden en de bekende Binh Tay-markt rijk. Cholon betekent letterlijk ‘grote markt’, daarmee is de levendige Binh Tay-markt het thuis van groothandelaren die de lokale winkels bevoorraden. Proef de smaakvolle Chinese gerechten, geniet van de kleurrijke decoraties en ervaar het bruisende leven in deze wijk.

 

    

Breng een bezoek aan Cholon en proef diverse traditionele gerechten in Ho Chi Minh City, Vietnam

5. Cao Dai kerk

Op zo’n 90 kilometer ten noordwesten van Ho Chi Minh City bevindt zich de kleurrijke Cao Dai-kerk in het plaatsje Tay Ninh. Het Cao Dai-tempelcomplex is het heilige gebouw van een religie dat nog niet zo lang bestaat. Het geloof vond zijn oorsprong in Tay Ninh rond het jaar 1926. Tijdens een dagexcursie vanuit Ho Chi Minh City (te combineren met de Cu Chi-tunnels) bent u op tijd om het middagsgebed vanaf de eerste verdieping te aanschouwen. Een bijzondere ervaring!

 

Cu Chi-tunnels Cao Dai kerken

Cu Chi-tunnels Cao Dai kerken

Verborgen juweeltjes Saigon

Verborgen juweeltjes Saigon

Proef Ho Chi Minh City

Proef Ho Chi Minh City

Top 3 leuk om te doen in Ho Chi Minh City

1. Ben Thanh markt

De Ben Thanh-markt is de oudste en grootste markt van Ho Chi Minh City. De markt bevindt zich in Chinatown; de kleurrijke wijk Cholon. Naast groothandelaren trekt de markt ook veel toeristen, het is daarom een uitstekende plek om souvenirs te kopen (vergeet niet af te dingen). Heeft u al genoeg souvenirs? De markt is een bezienswaardigheid op zich, ervaar het bruisende stadsleven op straat, de traditionele gerechten en de kleurrijke decoraties.

 

2. Beleef het chaotische verkeer

Bij aankomst in Ho Chi Minh City valt het direct op. Overal waar u om uw heen kijkt, ziet u brommers en scooters. Wat vanaf de kant als een totale chaos lijkt, is als u er middenin rijdt best wel georganiseerd. Zie hoe de meest vreemde voorwerpen vervoerd worden en hoe de jongere generatie ’s avonds van top tot teen uitgedost klaar is voor het nachtleven. Wilt u oversteken? Houd één tempo aan en loop rustig naar de overkant, vooral niet twijfelen, hiermee brengt u de bestuurders in verwarring.

 

   

De vele scooters, een drukte van jewelste in Ho Chi Minh City, Vietnam

3. Drankje op een dakterras

Ho chi Minh City heeft een groot aantal skybars waar vanaf u de krioelende menigte kunt zien onder het genot van een cocktail. Een bezoek aan één van de skybars is een echte aanrader als u op vakantie in Vietnam bent. Tijdens zonsondergang is het een machtig schouwspel terwijl de lucht langzaam van kleur veranderd. Onze favoriet is het dakterras van het Rex Hotel, hier is regelmatig livemuziek. Tip: check van tevoren even wanneer het ‘happy hour’ is.

 

Hotels in Ho Chi Minh City

In Ho Chi Minh City bieden wij diverse hotels aan. Van moderne tot zeer luxe. Allen centraal gelegen in de stad. Hieronder vindt u onze top 3 hotels in Ho Chi Minh City. Bent u op zoek naar een ander hotel? Kijk eens bij ons hoteloverzicht. Ook als hier uw voorkeurshotel niet tussenstaat, kunnen wij deze vast voor u boeken.

Silverland Jolie Hotel

Silverland Jolie Hotel

Alagon D'Antique Hotel & Spa

Alagon D'Antique Hotel & Spa

Majestic Hotel

Majestic Hotel

Voorbeelden rondreizen en bouwsteen naar Ho Chi Minh City
Verkoopsters in Halong Bay, Vietnam
Voorbeeldreis Vietnam

Rondreis Vietnam: de highlights van Vietnam

Noord-Vietnam: Frans-koloniaal Hanoi > cruise Halong Bay > Ninh Binh, karstgebergte Centraal-Vietnam: Keizersstad Hue > Hoi An, stad en strand Zuid-Vietnam: Ho Chi Minh City > Mekongdelta

Vietnam  - Hue - 66
Voorbeeldreis Vietnam

Rondreis Vietnam: Heden en verleden van Vietnam

Noord-Vietnam: Hanoi > Mai Chau > Son La > Dien Bien Phu Centraal-Vietnam: Hue, Vinh Moc tunnels > Hoi An > Ho Chi Minh Trail Zuid-Vietnam: Ho Chi Minh City, Cu Chi tunnels > Con Dao

Vogels in Vietnam
Voorbeeldreis Zuid-Vietnam

Bouwsteen Vietnam: Dieren spotten in Cat Tien NP

Zuid-Vietnam

 

Op enkele uren rijden van Ho Chi Minh City ligt Cat Tien National Park, tropisch regenwoud, wandel- en fietstochten, gibbonsafari > vanuit Cat Tien door naar Dalat.