1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Rondreis Highlights Vietnam

In vogelvlucht van Noord- naar Zuid-Vietnam, via veel hoogtepunten. Een rondreis vol afwisseling: van de bruisende steden Hanoi en Ho Chi Minh City tot rustige plekjes op het platteland. U slaapt op een schip in Halong Bay en vaart langs wonderlijke rotsformaties. In Hue ziet u keizerlijke tempels en pagodes. Dwaal door de met lampionnen verlichte straten van pittoresk Hoi An, kruip door de Cu Chi-tunnels en vaar door de landelijke Mekongdelta.

Wat maakt deze reis bijzonder
Hoogtepunten in vogelvlucht
Per nachttrein naar Hue
Natuur: Halong Bay & Mekongdelta
Vietnam-Gionne
Gionne
Vietnam is boeiend en afwisselend, dat heb ik wel ervaren tijdens mijn reizen voor Van Verre. Wilt u meer weten? Bel of mail mij.
Prijsindicatie vanaf € 1450,- per persoon
Reisduur: 14 dagen / 13 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Highlights Vietnam

Dag 1 Aankomst Hanoi
Dag 2 Hanoi
Dag 3 Hanoi - Halong Bay
Dag 4 Halong Bay - Ninh Binh
Dag 5 Ninh Binh, nachttrein naar Hue


Dag 6 Hue
Dag 7 Hue

Dag 8 Hue - Hoi An
Dag 9 Hoi An
Dag 10 Hoi An 

Dag 11 Hoi An - Ho Chi Minh City
Dag 12 Ho Chi Minh City
Dag 13 Ho Chi Minh City - Mekongdelta
Dag 14 Mekongdelta - Ho Chi Minh City

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Hanoi

Vietnam - Hanoi - 087(17) Vietnam-VanVerre16a(17)

Wat is het Vietnamese eten heerlijk! Een rondreis door Vietnam kunt u dan ook niet beter beginnen dan met een foodtour in Hanoi. Nadat u even zelf rondgewandeld heeft door de stad wordt u aan het einde van de middag bij uw hotel opgehaald. Samen met uw gids wandelt u door de Old Quarters. Een heel andere kijk op dit deel van de stad, want nu is uw blik gericht op eten. Onderweg wijst uw gids u op (voor ons) vreemd voedsel dat verkocht wordt. Hij laat u ruiken, voelen en proeven. Bespreek uw voorkeuren qua eten met hem, en dan wordt daar natuurlijk rekening mee gehouden. U kunt het zo gek maken als u wil; Vietnamezen verspillen namelijk niets en eten bijna alles. Uw gids vertelt u alles over de Vietnamese eetcultuur en de diverse ingrediënten die in de gerechten gebruikt worden. U neemt plaats op hele lage krukjes, net als de Vietnamezen, en proeft de complex gekruide heerlijkheden van Vietnam. U probeert verschillende restaurantjes uit tijdens deze wandeltocht. Met een gevulde buik wordt u weer terug naar uw hotel gebracht.

 

Overnachting in Hanoi.

Inclusief transfer en foodtour met Engelssprekende gids

 

Dag 2 Hanoi

Vrije dag om deze leuke stad te verkennen. De meeste bezienswaardigheden zijn gemakkelijk te voet te bereiken. Maar als het erg warm is in Hanoi kunt u ook voor eandere vervoersmiddelen kiezen. Neem een cyclo (fietstaxi) of gewone taxi. Voor echte durfals zijn er ook brommertaxi's waarmee u door het verkeer zigzagt. Er is veel te zien in Hanoi. U kunt het mausoleum van Ho Chi Minh bezoeken (van begin september tot begin november wordt zijn lichaam gereinigd, en ook op maandagen is het mausoleum niet toegangkelijk). Achter het mausoleum is een prachtig park waar het 'Huis van oom Ho' staat. In dit eenvoudige huis op palen heeft Ho Chi Minh gewoond. In deze omgeving vindt u ook de unieke houten éénzuilige pagode; middenin een lotusvijver. De Tempel van de Literatuur mag u niet missen. Het grote tempelterrein is verdeeld in vijf ommuurde tempelhoven. Ook erg mooi is de Tran Quoc-tempel, één van de oudste pagodes van Vietnam, gelegen aan het West Lake. Een tip voor 's avonds: het Waterpoppen Theater. Een typisch Vietnamees volksspel.

 

Overnachting in Hanoi.

Inclusief ontbijt

De hoogtepunten van Hanoi
Hanoi

De hoogtepunten van Hanoi

De hele dag op verkenning in de typisch Vietnamese stad Hanoi. Vanuit uw hotel rijdt u naar het mausoleum van...

Dag 3 Hanoi - Halong Bay

Vietnam-VanVerre52(13)

U wordt bijtijds opgehaald om rond het middaguur aan boord te gaan van het schip. Het is een in traditionele stijl gebouwde jonk. Dit is zeker een hoogtepunt tijdens uw reis; u gaat varen door de wereldberoemde Halong Bay. Uw geniet aan het dek van prachtige uitzichten op Karststenen eilandjes, terwijl u door dit bijzondere gebied vaart. Uw schip gaat voor anker bij Surprise Cave, één van de meest spectaculaire grotten van Halong Bay. U kunt er ook voor kiezen om te gaan kajakken.

 

Informatie Halong Bay:
Halong Bay is één van de meest schilderachtige plekken in Vietnam. In deze grote baai liggen namelijk ruim 3.000 karststenen eilanden die loodrecht oprijzen uit zee. Een boottocht door dit gebied is indrukwekkend, al is het wel vrij druk met traditionele wit geschilderde boten die toeristen dit unieke gebied laten zien. Volgens een legende is Halong Bay ontstaan doordat een draak hier in zee landde en een deel van het land met zijn staart onder water liet verdwijnen. Alleen de hoger gelegen delen zijn boven het water blijven uitsteken. In werkelijkheid zijn de grillige vormen van de rotsen ontstaan door de eeuwenlange invloed van wind, regen en golven.

 

Overnachting op een schip in Halong Bay

Inclusief alle maaltijden, transfer, excursies met Engelssprekende gids

Dag 4 Halong Bay - Ninh Binh

Vietnam-Halong-Bay-uitzicht1(17) Vietnam-Halong-Bay-junk1(17)

Wilt u Tai Chi oefenen? Dan is dit is het moment. ’s Ochtends vroeg wordt er op het dek les gegeven. Daarna verlaat u de boot voor een fijne ochtendwandeling over Titov Beach Island. Er is genoeg tijd voor een stevige klim naar de top van de rotspunt voor een adembenemend 360 graden uitzicht over de baai. Ontspannen op het strand en zwemmen in zee kan natuurlijk ook. Terug aan boord geniet u van een uitgebreide brunch, inclusief traditionele Vietnamese noedelsoep (Pho). De boot vaart terug naar de haven waar u voor het middaguur arriveert. Daar wordt u opgewacht en in circa 4 uur naar Ninh Binh gebracht.

 

Informatie Ninh Binh:

Ninh Binh wordt ook wel 'Halong bay op het land' genoemd. Niet zonder reden; het groen begroeide karstgebergte rijst steil uit het landschap met rijstvelden en waterwegen op. Bijzonder mooi! Een boottochtje door dit gebied is daarom ook een must. Ninh Binh stad is een grote stad met een relatief klein centrum. In het centrum bevinden zich wat restaurantjes én de opstapplaats voor de boottochtjes naar Tam Coc (letterlijk vertaald: drie grotten). Naast Tam Coc zijn er nog diverse andere plaatsen waar de roeibootjes klaarliggen om u door het prachtige landschap te vervoeren. Een leuk weetje is dat de dijk die Ninh Binh beschermt tegen overstromingen met behulp van Nederlandse kennis is aangelegd.

 

Overnachting in Ninh Binh

Inclusief brunch en transfer

Dag 5 Ninh Binh

Een hele dag om zelf in te delen. De prachtige omgeving kunt u prima te voet of per fiets verkennen. Een boottochtje is ook een erg leuke manier om de fantastische omgeving in u op te nemen. U hoeft niet zelf te roeien, maar wordt geroeid. Vaak nog op de traditionele wijze; met de voeten! Liefhebbers van koken kunnen ook een kookworkshop volgen om de fijne kneepjes van de Vietnamese keuken onder de knie te krijgen. Begin van de avond wordt u bij uw hotel opgehaald en in een half uurtje naar het treinstation van Ninh Binh gebracht.

 

Overnachting in de nachttrein
Inclusief ontbijt en transfer

Varen en fietsen bij Tam Coc
Ninh Binh

Varen en fietsen bij Tam Coc

In de vroege ochtend, als het nog niet zo druk is, maakt u een boottocht van circa 1,5 uur door een van de...

Dag 6 Hue

P1230066 Vietnam  - Hue - 06(8) DSC_3545(8)

In de ochtend arriveert de trein in Hue. Ga vandaag op eigen gelegenheid op ontdekken in deze koningsstad. Het is hèt hoogtepunt op het gebied van historische monumenten die herinneren aan het glorieuze verleden. De Parfumrivier deelt de stad in tweeën en mondt 13 kilometer verder in zee uit. Hue is de stad van musici, filosofen en dichters en heeft de Vietnamese identiteit nog niet verloren. Tijdens de Vietnamoorlog, die in deze regio zeer hevig was, zijn veel bouwwerken verwoest. Ondertussen zijn veel van deze gebouwen fraai gerestaureerd, en zeker een bezichtiging waard. Eén van de meest indrukwekkende is de Citadel, gelegen aan de noordkant van de Parfumrivier. Dit grote complex heeft verwantschap met de Verboden Stad in China. Aan de zuidkant van de rivier kunt u diverse pagodes en keizerlijke graftombes bezoeken. Leuk om te doen: maak 's avonds een tochtje per cyclo (fietstaxi) langs de mooi verlichte boulevard.

Overnachting in Hue
Inclusief transfer

Oudheden en boottocht Hue
Hue

Oudheden en boottocht Hue

Een boeiende dagtocht door de keizerlijke stad Hue. Uw dag begint ontspannen met een korte boottocht op een...

Dag 7 Hue

Vietnam-Hue-Middagpoort_1_419251

In Hue is veel te doen en bezichtigen, dus u moet kiezen. Wat niet mag ontbreken is een bezoek aan de Citadel. In deze enorme vesting leefde de keizerlijke familie geheel afgezonderd van de rest van de stad. U kunt hier gemakkelijk twee uur ronddwalen langs vijvers, door tuinen, tempels, paleizen en de Verboden Purperen Stad. De kleurrijke Dong Ba-markt bevindt zich ook aan de noordzijde van de Parfumrivier. Hier doen de inwoners van Hue hun dagelijkse boodschappen. Er wordt van alles verkocht. Leuk om even rond te struinen. Stap op een drakenboot en vaar een stuk over de Parfumrivier. U kunt u bij de Thien Mupagode af laten zetten. Deze pagode is herkenbaar aan de bijzondere zeven verdiepingen tellende toren. Iets ten zuiden van de stad bevinden zich zeven keizerlijke graftombes. De tombe van Ming Mang is een aanrader. Dit is één de mooiste graftombes in Hue. De bijzondere architectuur gaat hier mooi samen met de natuur. Prachtig in het voorjaar als alles in bloei staat. De stad Hue kunt u prima per fiets bekennen. De graftombes zijn wellicht iets te ver weg; hiervoor kunt u beter een taxi nemen.

 

Overnachting in Hue
Inclusief ontbijt

Dag 8 Hue - Hoi An

Een rit zuidwaarts langs de kust. Via haarspeldbochten steekt u de Wolkenpas over. Natuurlijk stopt u om het weidse uitzicht in u op te nemen. Als u de pas over bent, gaat u naar het kleine Cham museum, waar beelden uit het Cham Koninkrijk tentoongesteld zijn. Even verderop bezoekt u de Marble Mountains; vijf bergrotsen van marmer die oprijzen uit het vlakke land. Op de top van de Waterberg ziet u kleurrijke pagodes, tempels en altaren in kleine grotten. Dwaal hier rond over de smalle paadjes in de schaduw van de bomen. Weer in de auto voor het laatste stuk van de rit naar Hoi An.

 

Overnachting in Hoi An. 

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 9 Hoi An

Vietnam - Hoi An - 23(8) Vietnam - Hoi An - 03(8) DSC_5012(8)

Hoi An was in vroeger tijden één van de drukste havensteden van Zuidoost-Azië. Het stadje is schilderachtig gelegen aan de oevers van de Thu Bon-rivier. Hoi An heeft een rijk handelsverleden, waarvan de vele oude Chinese huizen en tempels getuigen. Enkele huizen zijn geopend voor bezoekers. Beroemd is de Japanse overdekte brug, één van de weinige houten boogbruggen die bewaard is gebleven. Hoi An is uitgeroepen door UNESCO als werelderfgoed. Het oude stadje is bijzonder pittoresk. Vooral 's avonds wanneer het autovrije centrum mooi is verlicht met honderden gekleurde lampions is het erg leuk om door de straten te struinen. In Hoi An kunt u uitstekend kleding, schoenen en tassen laten maken van goede kwaliteit en goedkoop. Het stadje Hoi An ligt op ongeveer 5 kilometer van de kust. Het is erg leuk om deze afstand per fiets te overbruggen De vlakke route loopt langs de rivier, door rijstvelden en langs kleine dorpjes.

 

Overnachting in Hoi An
Inclusief ontbijt

Golden Bridge in Ba Na Hills
Hoi An

Golden Bridge in Ba Na Hills

De Gouden brug, in de heuvels van Ba Na, is een modern kunstwerk. Vanuit uw hotel rijdt u er in circa 1,5 uur...

Cham-cultuur in My Son
Hoi An

Cham-cultuur in My Son

De mystieke ruïnes van de Cham stad My Son, de vroegere hoofdstad van het ooit machtige Champa rijk, liggen op...

Dag 10 Hoi An

Uw gids komt u halen met uw fietsen. Vanuit uw hotel is het ongeveer een half uurtje fietsen naar Tra Que. Dit dorp staat bekend om z’n kruiden. Met uw gids maakt u een korte wandeling door de moestuin. Vaak wandelt de eigenaar van de tuin ook even mee. Ondertussen wordt u de geschiedenis van het dorp verteld. Mocht u het leuk vinden dan mag u meehelpen met de tuinwerkzaamheden. Zoals bijvoorbeeld het bemesten van het land met zeewier, harken van de grond, zaaien, water geven, het plukken van fruit enzovoorts. Samen met de lokale familie gaat u koken. U leert de 'Tam Huu' loempia maken, en de ‘Banh Xeo'. Dit is een soort pannenkoek die bekend staat als lokale lekkernij in centraal Vietnam. Natuurlijk mag u dit ook zelf opeten voordat u afscheid neemt van uw gastgezin om terug te fietsen naar uw hotel.

Overnachting in Hoi An
Inclusief ontbijt, fietshuur, Engelssprekend gids en entreegelden

Dag 11 Hoi An - Ho Chi Minh City

We reizen per vliegtuig door naar het voormalige Saigon. Sinds 1976 heet deze stad Ho Chi Minh City, maar door de lokale inwoners wordt deze chaotische metropool meestal nog Saigon genoemd. Ho Chi Minh City is een zeer dichtbevolkte stad met ruim acht miljoen inwoners die vrijwel allemaal een scootertje hebben. Ho Chi Minh City is de meest moderne stad van Vietnam, maar toch ziet u hier ook nog veel oude invloeden. De Dong Khoi Street was in de tijd van de Franse overheersing het uitgaansgebied met mooie winkels en gebouwen. Diverse historische gebouwen zijn hier nu omgebouwd tot hotels. Tot de toeristische bezienswaardigheden behoren de monumentale gebouwen uit de Frans-koloniale periode zoals het postkantoor en de Notre Dame; een kerk daterend uit 1880. In de wijk Cholon, ook wel Chinatown genoemd, zijn talrijke Chinese tempels en huizen te bewonderen. In de Benh Thanh markthal zijn de meest uiteenlopende zaken te koop. Ga hier op zoek naar bijzondere souvenirs. In het indrukwekkende oorlogsmuseum wordt een beeld geschetst van de Vietnamoorlog.

 

Overnachting in Ho Chi Minh City

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Kennismaking met Ho Chi Minh City
Ho Chi Minh City

Kennismaking met Ho Chi Minh City

Maak kennis met Ho Chi Minh City. Samen met uw gids bezoekt u deze ochtend, gedeeltelijk wandelend, een aantal...

De verborgen juweeltjes van Saigon
Ho Chi Minh City

De verborgen juweeltjes van Saigon

Ho Chi Minh City, het voormalige Saigon, kent vele bezienswaardigheden waar massa’s toeristen naartoe gaan. Ga...

Dag 12 Ho Chi Minh City

VietnamCuChi-manuittunnel(17) Vietnam-CuChitunnels-manintunnel(17)

Vandaag gaat u op pad met uw gids. Heel vroeg op, naar de Cu Chi-tunnels, dan is het nog rustig. De beroemde Cu Chi-tunnels liggen bij het plaatsje Cu Chi, zo’n 35 km. ten noordwesten van Saigon. Tijdens de beruchte Vietnamoorlog dienden deze als schuilplaats voor de Vietcong. De tunnels zijn bij elkaar zo’n 250 km. lang en bevinden zich op verschillende niveau’s. Het is buitengewoon boeiend om een bezoek te brengen aan dit verdedigingsbolwerk. U kunt er ook in, in een gedeelte dat wat breder en hoger gemaakt is dan oorspronkelijk het geval was (i.v.m. de grotere westerse afmetingen). Het is ongelooflijk, wat daar gepresteerd is. De ingangen waren niet te zien; u zult dat ervaren, als u er met een gids loopt. U loopt zo over zo’n ingang heen; de gids schuift wat zand weg en er verschijnt een luikje, waar de slanke Vietnamezen in verdwenen. Na afloop van de excursie wordt u terug gebracht naar uw hotel in Ho Chi Minh City.

 

De rest van de middag is ter vrije besteding.

Overnachting in Ho Chi Minh City.

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids, privé-auto/busje en entreegelden

Dag 13 Ho Chi Minh City - Mekongdelta

DSC_0016_wd7k6n(13)

U wordt bij uw hotel in Ho Chi Minh City opgehaald en rijdt naar Can Tho in de Mekongdelta. Een rit van circa 3,5 uur. Wanneer u de stad uit rijdt verandert de bebouwing in groene akkers en waterwegen. Het meest vruchtbare gedeelte van Vietnam, de Mekongdelta, is een labyrint van vele rivieren, kanalen en kleine eilandjes. Begin van de middag arriveert u bij de Can Tho Ecolodge. Daar heeft u de tijd om te lunchen. Halverwege de middag stapt u op de fiets en trapt u over smalle paadjes, door bossen en stroompjes naar Gian Gua. Hier staat een 150 jaar oude boom met een altaartje tussen de wortels. Weer op de fiets rijdt u naar de fruitboomgaard van Uncle Hai. Hier kunt u de vele fruitsoorten die in de delta groeien proeven. Verder per houten boot, stroomafwaarts naar een groentetuin. De fietsen gaan mee op de boot. Vanaf de groentetuin fietst u terug naar de lodge.

Overnachting in de Mekongdelta
Inclusief ontbijt, diner, transfer en fietstocht met Engelssprekende gids

Dag 14 Mekongdelta - Ho Chi Minh City

Op verkenning in de Mekongdelta. Vroeg in de ochtend vaart u per traditionele sampan vanaf de lodge over de Ba Lang rivier naar de Can Tho rivier. Al snel ziet u de handelsboten voor anker ziet liggen midden op de rivier. De drijvende markt is een kleurrijk en bedrijvig gebeuren. U vaart tussen de grotere boten door, en ziet hoe de locals in kleine bootjes tussen de grotere boten door manoeuvreren en hun inkopen doen. U blijft foto's maken. U gaat aan land en wandelt naar de lokale markt in An Binh. U bezoekt een fabriekje waar rijstnoodles gemaakt worden. Interessant om het hele proces te zien vanaf het vermalen van de rijst tot aan het in slierten snijden van grote rijstpannenkoeken. Terug naar het hotel voor een paar uurtjes ontspanning. Na de lunch wordt u terug naar Ho Chi Minh City gebracht.

Inclusief ontbijt, lunch, boottocht met Engelssprekende gids en transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen