1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Autorondreis Hoogtepunten van Zuid-Afrika

Een reis waar u niet alleen langs de hoogtepunten reist, maar nog veel meer cadeau krijgt. Ontdek de Big 5 in het Krugerpark, maak een uitstapje naar eSwatini, voormalig Swaziland en eindig uw reis in de Kaapse hoofdstad. U rijdt drie prachtige routes, de Panoramaroute, de Tuinroute en een deel over Route 62. Spannende safari’s, uitwaaien op verlaten stranden, wandelen in het Tsitsikammawoud en genieten van bruisend Kaapstad. U wordt met open armen ontvangen in Zuid-Afrika.

Wat maakt deze reis bijzonder
Panorama- en Tuinroute
Inclusief bezoek Swaziland
Walvissen spotten bij Hermanus
Eva-Madikwe-Game-Reserve(9)
Eva
Zuid-Afrika is een veelzijdig land dat je absoluut moet bezoeken vanwege het bruisende Kaapstad, spannende safari’s en prachtige kustlijnen.
Prijsindicatie vanaf € 2650,- per persoon
Reisduur: 25 dagen / 24 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Hoogtepunten van Zuid-Afrika

Dag 1     Aankomst Johannesburg

Dag 2     Johannesburg

Dag 3     Hazyview

Dag 4     Hazyview

Dag 5     Kruger National Park

Dag 6     Kruger National Park

Dag 7     Ezulwini Vallei, eSwatini

Dag 8     St. Lucia

Dag 9     St. Lucia

 

Dag 10  Durban

Dag 11  Port St. Johns

Dag 12  Port St. Johns

Dag 13  Coffee Bay

Dag 14  Coffee Bay

Dag 15  Cintsa

Dag 16  Addo Elephant National Park

Dag 17  Addo Elephant National Park

 

 

Dag 18  Nature’s Valley

Dag 19  Nature's Valley

Dag 20  Stanford, bij Hermanus

Dag 21  Stellenbosch

Dag 22  Stellenbosch

Dag 23  Kaapstad

Dag 24  Kaapstad

Dag 25  Vertrek Kaapstad

100% maat werk

Dag 1 Johannesburg

Johannesburg, of Joburg is een artistieke, bruisende stad in de provincie Gauteng, dat 'gouden plek' betekent. Het is het financiële centrum van Zuid-Afrika, met hoge wolkenkrabbers en groene buitenwijken. Vanaf Constitution Hill heeft u een grandioos uitzicht, maar wordt u ook geraakt door de geschiedenis. In het Old Fort Prison Complex hebben onder meer Nelson Mandela en Mahatma Gandhi vastgezeten. Het Apartheidsmuseum staat bekend als het meest indrukwekkende museum van het land, en hier sluiten wij ons bij aan. In de buitenwijk Soweto heeft Nelson Mandela gewoond en zijn huis is te bewonderen. De krottenwijken, muziek en het Afrikaanse straatleven vormen een levendig geheel dat u onder begeleiding van een lokale gids op de fiets kunt bezoeken. Zo ervaart u Zuid-Afrika's mix van arm en rijk op een bijzondere manier.

 

Overnachting in Johannesburg.

Inclusief transfer

Dag 2 Johannesburg

Zuid-Afrika-Johannesburg-Towers Zuid-Afrika-Pretoria-Jacarandabomen_3 Zuid-Afrika-Pretoria-Nelson

Uw huurauto wordt bij uw hotel afgeleverd. Wij hebben er voor gekozen om een SUV huurauto op te nemen voor deze reis, zodat u comfortabel kunt reizen.

 

Johannesburg loopt over van de boetiekjes en restaurants. Van de hippy en trendy wijk Maboneng met straatkunst naar Melrose, Rosebank en Sandton waar u verdwaalt in de moderne shoppingmalls met talloze winkels.

 

U kunt vandaag ook een bezoek brengen aan Pretoria. U rijdt er zo naar toe, maar makkelijker en comfortabeler is de moderne Gautrain, zo omzeilt u het drukke stadsverkeer. Pretoria staat bekend om zijn romantische, paarse gloed van karakteristieke jacarandabomen. Een kleurrijke stad met veel kunst, musea en geschiedenis.

 

Overnachting in Johannesburg.

Inclusief ontbijt, huurauto

Fietsen in Soweto township
Johannesburg

Fietsen in Soweto township

Vandaag ontdekt u de voormalige woonwijk van Nelson Mandela, Soweto. Soweto (South Western Township) is een...

Artistieke wandeling door Jo'burg
Johannesburg

Artistieke wandeling door Jo'burg

Wist u dat er een fantastisch scala aan publieke kunstwerken is te bewonderen in het stadshart van...

Dag 3 Johannesburg – Hazyview

ca. 400 km / 5 uur

Kronkelende provinciale wegen leiden u langs de schilderachtige dorpen Dullstroom, Lydenburg en Sabie en brengen u over de imposante Long Tom bergpas uiteindelijk in Hazyview.

 

Hazyview ligt op de beroemde Panoramaroute. Het is een bedrijvig dorp, dat bekend staat om zijn tropische fruit zoals mango's en citrusvruchten: proef ze zelfs eens! Ook zijn er talloze bananenplantages in de omgeving te vinden. Slenter een middag door de straten van Hazyview, probeer lokaal voedsel op de markt en struin neer op een gezellig terrasje.

 

Overnachting in Hazyview.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 4 Hazyview

Prachtige zonsondergangen bij de Blyde River Canyon, Zuid-Afrika

Zin in wat spanning? In Hazyview vindt u de langste luchtkabelbaan van Zuid-Afrika; u slingert als Tarzan door de bossen. Over een afstand van 1.2 km springt en zweeft u van het ene naar het andere plateau.

 

Overnachting in Hazyview.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 5 Hazyview- Kruger National Park

ca. 60 km / 1,5 uur

Bent u klaar om op safari te gaan? Het Kruger National Park is hét visitekaartje van Zuid-Afrika en dit wildreservaat verdient minstens twee of meer dagen in uw reis. Naast de Big Five leven hier onder andere zebra's, giraffen, impala's, kudu's, wrattenzwijnen, hyena's, jakhalzen, diverse antilopensoorten en veel apen. In de rivieren zwemmen nijlpaarden en krokodillen en aan de oevers treft u watervogels. U kunt op eigen houtje met uw huurauto het park verkennen, het is een onvergetelijke ervaring om een leeuw, neushoorn of olifant van zo dichtbij te zien!

 

Overnachting in het Kruger National Park.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 6 Kruger National Park

Krugerpark wildleven (4) Een neushoorn in het Krugerpark in Zuid-Afrika Zuid--Afrika-Krugerpark-Baobab

Bent u vandaag de geluksvogel en ziet u de Big Five in één dag? Het Kruger National Park is zo groot, dat u van geluk mag spreken als dit lukt. In vier dagen kunt u het hele park doorkruizen, van zuid naar noord. De meeste reizigers blijven in het zuidelijke gedeelte van het park. U heeft hier de meeste kans om wild te zien, vooral rond de Lower Sabie Road. Pauzeert u bij de Nkuhlu-picknickplaats met zijn ronddartelende apen en ga ‘s middags verder op zoek naar nog meer dieren.

 

Overnachting in het Kruger National Park.

Inclusief huurauto

Dag 7 Kruger National Park – Ezulwini Vallei, Swaziland

ca. 160 km / 2,5 uur

Werp nog een laatste blik op het wild voordat u via de Malelane poort het Krugerpark verlaat. U verlaat Zuid-Afrika voor een tussenstop in eSwatini, voormalig Swaziland.

 

Informatie Ezulwini Vallei:

De Ezulwini Valley ligt ingesloten tussen de bergen Lugogo en Mdzimba en is één van de trekpleisters van eSwatini. Voorheen een bruisende hotspot met casino’s, maar tegenwoordig een prettige reisbestemming met schilderachtige valleien. Hier kunt u genieten van heerlijke gerechten in lokale restaurants en souvenirs inslaan bij sfeervolle kraampjes.

 

Overnachting in Ezulwini Vallei.

Inclusief huurauto

 

Dag 8 Ezulwini Vallei, Swaziland – St. Lucia

ca. 320 km / 4,5 uur

Zuid-Afrika-Timbavati-wildresveraat_2_305486

Vandaag verruilt u eSwatini weer voor Zuid-Afrika. Een rit van ruim 320 km. Een leuke stop onderweg is de Swazi Candles fabriek. Hier worden kleurrijke Swazi-kaarsen met de hand gemaakt. Misschien een leuk souvenir voor thuis?

 

Informatie St. Lucia:

St. Lucia is een populair vakantieplaatsje bij zowel Zuid-Afrikanen als toeristen vanwege de nabijheid van het iSimangaliso Wetland Park en het St. Lucia-meer. In St. Lucia leven nijlpaarden die graag ’s avonds op ontdekking gaan. Blijft u na zonsondergang binnen, want u zult niet de eerste zijn die oog in oog staat met een nijlpaard.

 

Overnachting in St. Lucia.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 9 St. Lucia

Vlakbij St. Lucia ligt het iSimangaliso Wetland Park waar meer dan 800 nijlpaarden en 1000 krokodillen leven! Tijdens een boottochtje over het St. Lucia-meer kunt u deze dieren van dichtbij bewonderen. Oog in oog met een krokodil is een intense ervaring! Maar niet alleen in het water, ook in de lucht gebeurt genoeg. In het park komen ruim vijfhonderd vogelsoorten voor. Wie weet ziet u zelfs olifanten, zebra's of elanden. Twee kilometer van St. Lucia ligt het Crocodile Centre: een ecologisch museum met talloze krokodillen. Vanaf hier kunt u prachtige wandelingen in de omgeving maken.

 

Overnachting in St. Lucia.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 10 St. Lucia – Durban

ca. 250 km / 3 uur

Zuid-Afrika-Durban-Graffiti 94dbe8d6-2ba7-4941-8b56-ca880bb80038

Durbans gouden zand schittert onder de zon aan de Golden Mile: een strandgebied tussen de hotels en de Indische Oceaan. Het is best een chaotische stad met musea en historische gebouwen. Er heerst een subtropisch klimaat met regelmatige regenval en veel zon: ideaal voor suikerrietplantages.

 

Overnachting in Durban.

Inclusief ontbijt, huurauto

 

Dag 11 Durban - Port St. Johns

ca. 400 km / 5,5 uur

Langs de kust rijdt u naar Port St. Johns. De stad is gelegen aan een brede riviermonding, omgeven door kilometers zandstrand en dichte bossen, lokt het kleine Port St. Johns vooral lokale vakantiegangers. Port St. Johns schijnt vernoemd te zijn naar de Sao Joao, een Portugees koopvaardijschip dat hier in 1552 schipbreuk zou hebben geleden. Anderen menen dat de naam ontstond toen een handelsschip hier op St. Johns Dag (24 juni) passeerde. Hoe het ook zij, de kleine nederzetting groeide uit tot Britse havenstad op de vaarroute tussen Kaapstad en Maputo (Mozambique). Met de oprichting van het zwarte thuisland Transkei, verlieten veel blanken hun huizen en verpauperde de stad. Tegenwoordig sieren hotels, terrasjes en kleine winkels de levendige straten.

 

Overnachting in Port St. Johns.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 12 Port St. Johns

Zuid-Afrika-Xhosa-vrouw shutterstock_148280873(10) Xhosa vrouwen in de omgeving van de Wildcoast in Zuid-Afrika

Als u vogelliefhebber bent en houdt van wandelen, wordt u blij in het Silaka Nature Reserve, ten zuiden van Port St. Johns. Houd de verrekijker bij de hand, want misschien spot u wel een koekkoekklauwier of Knysna Loerie. Naast fauna geniet u van de flora in de dichte, mosachtige bossen en van plassen in dit rotsige landschap. Genieten dus van een veelzijdige wandeling.

 

Overnachting in Port St. Johns.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 13 Port St. Johns – Coffee Bay

ca. 140 km / 3 uur

Vandaag rijdt u langs de Oostkaap naar Coffee Bay. Door het ontbreken van een kustweg, heeft de ruige Wild Coast zijn eigenzinnige karakter weten te behouden. De weg is een kleine uitdaging met alle gaten en scheuren, maar uw inspanning wordt beloond.

 

Informatie Coffee Bay:

Coffee Baai is een plek waar zwarte rotskusten en ongerepte zandstranden samen komen. Hier en daar vindt u lokale dorpjes van de Xhosa en wat verdwaalde koffieplantages. Een imponerend stukje Zuid-Afrika. Welkom in de 'the middle of nowhere'.

 

Overnachting in Coffee Bay.

Inclusief ontbijt, diner, huurauto

Dag 14 Coffee Bay

De mooie kustlijn van de Wildcoast in Zuid-Afrika

Elk jaar tussen mei en juli kunt u een uniek natuurfenomeen meemaken: de Sardine Run. Miljoenen zilveren sardienen liften vanaf het zuidelijke Cape Point mee naar de Wild Coast en KwaZulu-Natal. Een absoluut feestmaal voor vogels, haaien, dolfijnen en walvissen. Het wordt deze dieren niet makkelijk gemaakt. Zodra de sardienen zich bedreigd voelen, vormen ze instinctief één grote massa en proberen daarmee hun belagers af te schrikken. Dit is dé tijd om een boottocht te maken en dit bijzondere spektakel van dichtbij te ervaren. Wist u trouwens dat deze sardienenmassa van soms wel 15 km lang en 3 km breed vanaf een satelliet te zien is?

 

Overnachting in Coffee Bay.

Inclusief ontbijt, diner, huurauto

Dag 15 Coffee Bay – Cintsa

ca. 300 km / 4 uur

Over dezelfde weg rijdt u naar Cintsa. Een klein paradijsje waar verlaten stranden en beboste duinen te vinden zijn. Een perfecte plek om te paardrijden of in een open landrover op zoek te gaan naar de Big 5 in het betoverende Inkwenkwezi Game Reserve. De Cintsa-rivier splitst het dorp in tweeën. In Cintsa East, ten noorden van de rivier, valt voldoende te beleven. Zoekt u meer rust en stilte, dan zal het slaperige Cintsa West, ten zuiden van de rivier, u wellicht meer aanspreken. Hup, de wandelschoenen aan en op pad: de dichte begroeiing van inheems woud is een natuurlijk walhalla voor talrijke vogelsoorten. Bent u liever op het water? Ga dan met een kano de Cintsa-rivier op en peddel langs de groene oevers.

 

Overnachting in Cintsa.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, huurauto

Dag 16 Cintsa – Addo Elephant National Park

ca. 350 km / 4 uur

0ee21023-fc34-4d99-8adb-f120f5641ade Zuid-Afrika-Addo-Olifanten

Na een verblijf in het Krugerpark wilt u vast nog meer olifanten zien! Vandaag heeft u die kans. U reist af naar Addo Elephant National Park. Hier leven meer dan 600 olifanten. Tijdens uw bezoek aan dit park zult u zien dat de olifanten in het park iets anders zijn dan in de rest van Zuid-Afrika, zo hebben ze geen (de vrouwtjes) of kleine slagtanden en zijn hun oren wat ronder en kleiner dan normaal. U komt deze dikhuiden gegarandeerd tegen. In droge periodes verzamelen ze zich bij een waterpoel nabij de hoofdingang van het park en kunt u op het terras bij het restaurant genieten van het onvergetelijke uitzicht op de kudde. Addo Elephant National Park biedt begeleide ritten aan, maar u kunt ook zelfstandig door het park rijden of wandelen over de vrij intensieve, maar mooie Alexandria Trail. Uw bezoek vult u in zoals u het zelf wilt.

 

Overnachting in Addo Elephant National Park.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 17 Addo Elephant National Park

Het olifantenpark is nog steeds aan het uitbreiden, al huizen hier inmiddels al talloze dieren. Omdat het park vandaag de dag tot aan de kust reikt, kunt u hier de Big 7 spotten. Dat betekent dat ook haaien en walvissen zijn toegevoegd aan de traditionele Big 5: leeuwen, buffels, neushoorns, luipaarden en natuurlijk olifanten. Reis eens naar een uitkijkpunt zoals het Kadouw of Zuurkop Lookout en rijd regelrecht op de dieren af! Het park heeft lage en middelhoge begroeiing, waaronder veel dichte doornstruiken. Houd de grond ook in de gaten, want hier woont de inheemse loopmestkever, die maar al te graag met uitwerpselen van andere dieren rondloopt. Een grappig gezicht, want de bolvormige mesthoop is vaak vele malen groter dan het beestje zelf en toch weerhoudt het de kever er niet van om de droge mestbol met zijn achterpootjes vooruit te duwen. Het Addo Elephant National Park blijft een wonderlijk safaripark.

 

Overnachting in Addo Elephant National Park. 

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 18 Addo Elephant National Park – Nature’s Valley

ca. 275 km / 3,5 uur

U begint aan uw eerste dag over de Tuinroute van Zuid-Afrika, een prachtige rit. Trek er de tijd voor uit en geniet van het uitzicht onderweg. Voordat u het weet, bent u aangekomen bij Nature’s Valley, een klein, verborgen vakantiedorp op de beroemde Tuinroute. De meeste reizigers rijden dit uitgestrekte woud ongemerkt voorbij, behalve de locals. Die laten zich verleiden door de Grootrivierbergpas met zijn kronkelwegen en zigzagbochten. Boven op de pas is een kleine uitham waar u uw auto kunt parkeren om volop te genieten van het uitzicht. In de 220 meter lagergelegen vallei heeft de Grootrivier zich verbreed tot een groot meer dat bij vloed de Indische Oceaan instroomt. Bij eb kunt u hier over een brede strook ongerept zandstrand wandelen.

 

Overnachting in Nature’s Valley.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 19 Nature’s Valley

Zuid-Afrika-Tuinroute-kust1

Bij Nature's Valley eindigt de beroemde Otter Trail, een meerdaagse kustwandeling van 41 kilometer. Wandelen op een knorrende maag zit er trouwens niet in, want bij Mitchell's serveren ze de hele dag heerlijke gerechten. Bovendien kunt u hier terecht voor alle informatie over de vallei en de diverse wandelingen die u hier kunt maken. Heerlijk om er vandaag een te kiezen.

 

Overnachting in Nature’s Valley.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 20 Nature’s Valley - Stanford

ca. 455 km / 6 uur

Een lange reisdag van bijna zes uur in het verschiet. Vertrek op tijd dan kunt u onderweg nog wat korte stops maken. Een groot deel bent u op de N2 autoweg vandaagEen leuke stop onderweg is het havenplaatsje Mossel Bay, dat zijn naam dankt aan de mossels, die zeelieden gulzig aten tijdens hun stop in de baai. In het kleine scheepvaartmuseum vindt u een levensgrote replica van ontdekkingsreiziger Bartolomeu Dias’ schip. En even verderop staat het oudste en meest bijzondere postkantoor ter wereld: een boom! Vijfhonderd jaar geleden heeft een reiziger ooit een brief in een schoen aan de boom gehangen en sindsdien gebruikten de zeelieden de boom om hun brieven naar het thuisfront te versturen. Daarna rijdt u via Swellendam,  Riversonderend naar Stanford over de R326 en R43.

 

Het charmante stadje Stanford wordt overheerst door de Klein River Mountains. Het staat bekend om zijn bekroonde eetgelegenheden en heeft een mix van kunstgalerieën, brouwerijen en wijnboerderijen, allemaal met een fantastisch uitzicht op dit valleigebied. Stanford ligt op een klein half uurtje rijden van Hermanus, dat wordt beschouwd als een van de beste bestemmingen ter wereld om walvissen te spotten. De omgeving van Stanford is een traktatie voor avonturiers, want er zijn mountainbikeroutes, paardrijden, duiken in haaienkooien en boottochten, allemaal in de buurt.

 

Overnachting in Stanford.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 20 Stanford - Stellenbosch

ca. 120 km / 2 uur

9b04754e-efa2-45a9-96c2-bd068c9a810a d06ddf3d-80f3-4c59-aef2-9cb5a110f628

Heeft u geluk gehad en walvissen gespot? Maak nog een wandeling langs de kust voordat u naar Stellenbosch afreist. Stellenbosch is een zeer geliefde plek voor wijnliefhebbers. Nadat drie grote branden deze stad hebben geteisterd, staan tarlijke Kaaps-Hollandse en Victoriaanse huizen nog steeds overeind. Het Village Museum is een ode aan de bouwstijlen van de kolonisten: de statige huizen met hun bijpassende interieur nemen u even terug in de tijd. Ook Dorp Street en stadsplein Die Braak worden gedomineerd door imposante, gerestaureerde panden.

 

Overnachting in Stellenbosch.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 22 Stellenbosch

De wijnranken in de Kaapse-wijnlanden, Zuid-Afrika

Het hoogtepunt van Stellenbosch zijn de uitgestrekte wijngaarden. Een wijnproeverij met stukje kaas of brokje chocolade mag eigenlijk niet ontbreken. Bezoek vandaag eens wijnlandgoed Boschendal, een van de voornaamste en oudste landgoeden. Het H-vormige woonhuis is tot in detail gerestaureerd en tot nationaal monument verklaard. Het is nu als museum voor iedereen toegankelijk. Aan weerzijden van de oprijlaan staan oude eiken en de bijgebouwen, waaronder het koetshuis, het slavenverblijf en de wijnkelder. De oude slavenhuisjes zijn nu sfeervolle gastenkamers en het koetshuis is omgetoverd tot een waanzinnig mooi restaurant, waar gerechten worden bereid met biologische producten uit eigen moestuin. In de deli kunt u uw picknickmand laten vullen met allerlei lekkere broodjes en beleg om vervolgens een plekje op het groene gazon uit te zoeken. Vooral in de weekenden is Boschendal favoriet.

 

Overnachting in Stellenbosch.

Inclusief ontbijt, huurauto

Op de fiets langs wijngaarden
Stellenbosch

Op de fiets langs wijngaarden

U rijdt naar het vertrekpunt van uw fietstocht. Om 10.00 uur start uw fietstocht dwars door de Kaapse...

Dag 23 Stellenbosch - Kaapstad

ca. 50 km / 1 uur

Op slechts een uur rijden ligt Kaapstad. Vertrek vroeg zodat u nog een hele dag in Kaapstad heeft. In Kaapstad geniet u van het gezellige stadsleven. Op Greenmarket Square vindt u de toeristische markt. Als u een souvenir voor thuis wilt kopen, slaagt u hier gegarandeerd. Het hart van Kaapstad is op Long Street. Struin langs de kledingetalages, drink een glaasje wijn onder een Victoriaans balkon en geniet van Afrikaanse livemuziek in het bekende restaurant: Mama Africa. Meer op zoek naar hippere bars en boetieks? Breng dan een bezoek aan Kloof Street, een mengelmoes van gezelligheid. Een van de meest geliefde wijken is Waterkant: bontgekleurde huisjes, een wirwar van steile keienstraatjes, en kleine restaurants lokken zowel locals als toeristen voor een typisch Afrikaanse maaltijd.

 

Overnachting in Kaapstad.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 24 Kaapstad

De Company Gardens van Kaapstad, Zuid-Afrika Het mooie stadhuis van Kaapstad, Zuid-Afrika

Cultuur is in Kaapstad gemakkelijk met natuur te combineren. De berg Lion's Head biedt een prachtig uitzicht over Kaapstad en de Tafelberg, een geliefde plek voor een zonsondergangpicknick (sundowner). Met een stevige wandeling kunt u de markante Tafelberg zelf beklimmen. Liever niet wandelen? Pak dan de kabelbaan naar boven. Zo kan iedereen genieten van het uitzicht over de stad en de baai. De Tafelberg is drie kilometer lang en behoort tot de oudste bergen ter wereld. Alleen al de weg er naartoe is het waard. Aan de voet van de bergketen liggen de Kirstenbosch Botanical Gardens, een kleurrijk geheel van meer dan negenduizend inheemse Zuid-Afrikaanse bloemen en planten. Natuurlijk vindt u hier ook de protea: de nationale bloem van Zuid-Afrika. Vergeet u vooral niet over de 'boomslang' te wandelen, een 130 meter lange houten loopbrug dat zich een weg kronkelt hoog tussen dichtbegroeide boomtoppen.

 

Overnachting in Kaapstad.

Inclusief ontbijt, huurauto

Bezoek Robbeneiland
Kaapstad

Bezoek Robbeneiland

U gaat op eigen gelegenheid naar het Victoria and Alfred Waterfront. Hier kunt u de boot nemen naar het...

Helikoptervlucht
Kaapstad

Helikoptervlucht

Een spectaculair uitzicht over Kaapstad vanuit een helikopter is een 'once-in-a-lifetime' beleving. Kaapstad...

Dag 25 Kaapstad

Het einde van een prachtige hoogtepuntenreis door Zuid-Afrika. U rijdt naar de luchthaven van Kaapstad en levert uw huurauto in.

 

Inclusief ontbijt, huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen