1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Hazyview

Bezienswaardigheden Hazyview

Hazyview ligt precies tussen het Krugerpark en de Panoramaroute – hier verandert de Zuid-Afrikaanse droogte in een bloeiende, bosrijke, groene omgeving.

Het is een charmant dorpje, gelegen aan de Sabierivier in de regio Mpumalanga. Ooit is die rivier door de lokale stam van de Shangaan uluSaba genoemd: gevreesde rivier. Vroeger woonden er namelijk behoorlijk wat krokodillen in dit water. Het is een ideale grond voor tropisch fruit zoals mango’s en citrusvruchten: proef ze zelfs eens! Ook zijn er talloze bananenplantages in de omgeving van Hazyview. Probeer lokaal fruit of verse groenten op een kleine markt met vriendelijke verkopers. Maak een praatje met hen en kom zo ook meer te weten over hoe zij leven met hun familie en vrienden. Slenter een middag door de straten van Hazyview, langs de leuke winkeltjes en gezellige terrasjes. Hazyview heeft een levendige, Zuid-Afrikaanse sfeer.

 

In de heteluchtballontocht over Hazyview

Hazyview is speciaal, laat u verleiden. Dit is uw kans om het gebied vanuit de lucht te bewonderen – en wel met een heteluchtballon. Dit geeft natuurlijk een extra dimensie aan uw verblijf hier, want het is een spectaculaire ervaring. De vaart over de vruchtbare vallei is adembenemend, dit moment vergeet u nooit meer! U kunt ook als Tarzan door de bossen slingeren: Hazyview heeft de langste luchtkabelbaan van Zuid-Afrika. Over een afstand van 1.2km springt en zweeft u van het ene naar het andere plateau. Nog meer adrenaline activiteiten zijn een prachtige quadbiketocht of op de mountainbike de omgeving verkennen.

 

Panoramaroute Hazyview

Hazyview is ideaal gelegen om de bekende Panoramaroute te ontdekken. Stap vroeg in de auto zodat u een hele dag naar hartelust kunt genieten van de mooie plekjes op deze route. U bent hier vlakbij het imposante uitkijkpunt God’s Window, het enorme ravijn Blyde River Canyon , diverse spetterende watervallen en magische wildparken. Neem een picknicklunch mee of ga een lekkere pannenkoek eten bij Harrie’s Pancake Restaurant. De Panoramaroute en het Krugerpark maken Hazyview extra bijzonder.

 

Activiteiten

Hazyview heeft zijn naam te danken aan een mysterieuze nevel die door de zomerhitte over de stad kan kruipen. Daar merkt u echter niets van als u de Sabie Valley Coffee-plantage bezoekt (10 minuten rijden). U kan hier een rondleiding krijgen door de fabriek en van echt versgemalen koffie genieten. Ruikt u het al? Iets voorbij de koffieplantage halen wijnliefhebbers hun hart op in The Wind Mill Wine Shop. U kunt immers niet op Zuid-Afrika reis gaan zonder de beroemde lokale wijnen te proeven en het uitzicht op de vallei is fenomenaal. Daarnaast beleeft u in de Shangana Cultural Village de authentieke Zuid-Afrikaanse stammencultuur, als Chief Soshangana u op pad neemt in de wereld van rituelen en stamtradities. Waar wacht u eigenlijk nog op? Hazyview is een ware toevoeging aan uw reis in Zuid-Afrika. 

Tijdens deze rondreis en bouwsteen bezoekt u Hazyview
Zuid-Afrika-Panoramaroute-1
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Autorondreis Zuid-Afrika: Panoramaroute uitgebreid

Noord: Johannesburg > Tzaneen, theeplantages > Krugerpark, op safari > Hazyview, begin Panoramaroute. eSwatini (Swaziland): Ezulwini Vallei, lokale markten. Midden: Mkuze, wandelsafari > Dundee, Battlefields > Drakensbergen, groene vallei.

Zuid-Afrika-Tuinroute-strand-Zuid-Afrika
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Autorondreis Zuid-Afrika: Tuinroute en Krugerpark

Zuid: Kaapstad, Robbeneiland > Franschhoek > Swellendam, Kaap-Hollandse huizen > Oudtshoorn, struisvogels > Nature’s Valley, natuurgebied. Noord: Johannesburg > Hazyview > Krugerpark, Big Five > vertrek Johannesburg.

Zuid-Afrika-Krugerpark-Safari-Lodge
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Autorondreis Zuid-Afrika: Country House en Safari Lodge

Zuid: Kaapstad > Franschhoek, wijnlanden > Oudtshoorn > Knysna, tuinroute > Oyster Bay. Midden: Durban > St. Lucia > Mkuze, wildpark. eSwatini (Swaziland): Ezulwini Vallei. Noord: Krugerpark, Big Five > Hazyview, Panoramaroute > Johannesburg.