1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Hoedspruit

De perfecte ligging van Hoedspruit

Aan de ene kant het wildrijke Kruger Nationaal Park met zijn aangrenzende privéwildreservaten en aan de andere kant de uitlopers van de Kleine Drakensbergen. Hoedspruit mag zich gelukkig prijzen met zijn prachtige ligging in de Olifantsvallei, waar acacia’s, marula’s en mopani bomen het landschap  domineren.  Het stadje is niet heel groot maar bruist van bedrijvigheid. Ideaal voor een laatste stop alvorens u de natuur intrekt.

 

Hoedspruit en haar natuurparken/reservaten

Niet alleen het wereldberoemde Krugerpark is goed te bereiken vanuit Hoedspruit, ook de minder bekende maar zeer bekoorlijke reservaten zoals Klaserie en Balule liggen op een steenworp afstand en grenzen direct (zonder afrastering) aan het park. Elk gebied heeft zijn eigen charme met een komen en gaan van wild. Iets verder ligt het beeldschone Makalali privéreservaat, waar u ook een groot wildleven aantreft. Of u nu in een safarivoertuig zit of te voet een gebied verkent altijd is er een ervaren gids bij u die veel interessante informatie en wetenswaardigheden met u deelt.

 

Hoedspruit Endangered Species Centre

Alvorens u afreist naar één van de parken is het bijna een must om een bezoek te brengen aan het Hoedspruit Endangered Species Centre. Het behoud van de cheeta is hier het belangrijkste doel, maar ook zijn hier wilde honden en andere bedreigde diersoorten te aanschouwen. Er zijn verschillende projecten waarover u van gepassioneerde gidsen uitleg krijgt. Het uiteindelijke doel is om de dieren weer in het wild te laten leven. Hoe dit in zijn werk gaat, wat men hiervoor moet bewerkstelligen en wat erbij komt kijken hoort u uit eerste hand. Ook hoe men de lokale bevolking bewust maakt dat het wildleven een belangrijke factor speelt. Ons advies is neem een paar uur de tijd voor uw bezoek.

 

Hoedspruit en de Panoramaroute

Een van de meest gereden routes voor reizen in Zuid-Afrika is de Panormaroute. Zoals de naam al doet vermoeden is het hier genieten van prachtige vergezichten, verscholen watervallen en een bijzondere natuurpracht. Hoedspruit is een goed uitgangspunt om (een deel van) deze route te rijden. Bestel bij uw lodge een picknickmand of geniet van een lunch in een lokaal restaurantje.


Hoe bereikt u Hoedspruit?

Heeft u minder tijd tot uw beschikking dan is een vlucht vanuit Johannesburg of Kaapstad een optie om snel in de ongerepte natuur te belanden. Het vliegveld van Eastgate ligt op korte afstand tot de toegangspoorten van de verschillende parken en reservaten. Uw safarigids staat al klaar en zorgt voor de transfer naar uw lodge. Vanuit de lodge maakt u onvergetelijke safaritochten. Met de huurauto is Hoedspruit ook goed bereikbaar. U heeft de keuze om zelf door het Krugerpark te reizen of om een paar dagen in een safarilodge door te brengen waar uw safaritochten inclusief zijn.