1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Hlane National Park

Hlane National Park in Swaziland

‘Hlane’ is Swazi voor ‘wildernis’: het Hlane National Park is het grootste beschermde gebied van het koninkrijk. Het park brengt een geweldige safari-ervaring in Swaziland en de mogelijkheid ook wandelend olifanten, leeuwen, luipaarden en meer te bekijken.

 

Natuurpark

In het Hlane National Park leeft het meeste wild van Swaziland. Het gebied ligt op een paar uur rijden vanaf het Zuid-Afrikaanse Kruger Park en herbergt een groot aantal van Krugers inwoners. In Hlane wonen olifanten, neushoorns, giraffes, zebra’s, nijlpaarden, ruim driehonderd verschillende vogels en antilopen zoals impala’s, kudu’s en wildebeesten. In een afgesloten deel van het park leven bovendien leeuwen, cheeta’s en luipaarden.

 

U heeft de grootse kans deze majestueuze dieren te zien wanneer u in één van de twee kampen blijft overnachten. Bhubesi bereikt u door zelf over het wegennet te rijden, het Ndlovu kamp ligt dichtbij de ingang van het park dus is makkelijker bereikbaar. Olifanten en witte neushoorns bezoeken regelmatig een nabijgelegen waterpoel en Ndlovu biedt een ideaal uitzicht: er is een groot openluchtrestaurant met een innemend uitzicht over de dieren en de zonsondergang.

 

Het kamp heeft weinig elektriciteit: kaarsen en lantaarns maken uw verblijf in Hlane National Park meer dan romantisch.

 

Activiteiten

Overdag verkent u het Hlane National Park op de manier die uw voorkeur heeft. U kunt zelf de auto nemen, pauzeren op pittoreske picknickplekken wanneer u dat uitkomt, of rustig dieren bekijken vanuit de Mahlindza Dam. Als u liever met een gids op pad gaat, kan dat ook: met spoorzoekers loopt u een hele grote kans oog in oog te komen staan met een neushoorn! U kunt meedoen aan een vogeltocht, een leeuwensafari of over wilde bospaden fietsen met een mountainbike.

 

Hlane staat bekend om de Ehlatsini Bush Trail. Met een ervaren Swazi-gids loopt u dan enkele dagen door de natuur. In deze onaangeroerde natuurstreken fluiten vogels, dwalen zebra’s, nyala’s en antilopen en kunt u kamperen onder de sterren! Uw Swaziland reis is daarbij eigenlijk niet compleet zonder een bezoek aan een traditioneel Swazi-dorp.

 

In het Hlane Umphakatsi Chief Village bent u welkom bij vertoningen van inheemse muziek, dans, handwerk, klederdracht, dorpsbijeenkomsten en kookstijlen. Nadat u afscheid hebt genomen, bent u een echte expert in de Swazi-cultuur.

 

Leeuw

De leeuwen in Hlane National Park hebben een bijzondere betekenis. De leeuw is het symbool voor de koning en daarmee voor Swaziland zelf. In dit park, bij Hunter’s Rock, heeft de vader van koning Mswati III zijn laatste leeuw gezien voor hij stierf – een memorabel moment. Daarbij was het gebied lang het strijdtoneel van de koninklijke jacht (de traditionele butimba).

 

Naast talrijke dieren, is het Hlane National Park dus een natuurgebied met een koninklijk tintje.