1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Malolotja Nature Reserve

Malolotja Nature Reserve in Swaziland

Het Malolotja Nature Reserve ligt op een half uurtje rijden van Mbabane. Het grote natuurpark is spectaculair gelegen in de hooglanden. Het ongestoorde gebied in Swaziland is een walhalla voor wandelaars en vogelliefhebbers.

 

Natuurreservaat

Een bezoek aan Malolotja Nature Reserve doet u de rest van de wereld vergeten. Voor even bestaat het universum alleen uit rauwe natuur, uit heuvels bezaaid met graslanden, pieken, ravijnen, moeraslanden, bossen en de mooiste bloemen, planten en dieren. Het is een echte wildernis waarin u zich kan verstoppen, waar u over honderden kilometers wandelpaden kan trekken en waar u kan zwemmen in natuurlijke waterpoelen. Het park telt drie hoge bergen: de Mgwayiza, Ngwenya en Silotfwane. De Malolotja waterval is met 95 meter de hoogste van Swaziland en waaiert als een bruidssluier uit in een groen, bergachtig gebied.

 

Wandelpaden en kabelbanen

Malolotja Nature Reserve zal hoog staan op het lijstje van wandelaars en voor sommigen is het misschien wel dé reden voor hun Swaziland reis! U vindt hier tochten die een maatstaf zullen worden voor al uw andere wandelingen. Op die manier profiteert u van het uitgebreide bloemenleven, ruim driehonderd vogelsoorten of dieren zoals zebra’s en wildebeesten of zelfs aardvarkens en miereneters.

 

U kunt op een wandelpad van zeven kilometer naar de top van de waterval klimmen en genieten van een adembenemend uitzicht, of mountainbiken door dichte bossen en grillige heuvels. Een misschien nog wel sensationelere ervaring is om als een aap door de bossen te slingeren! Aan een kabelbaan glijdt u naar plateaus van boomtoppen die samen een pad vormen door de wildernis.

 

Deze Treetop Canopy Tour biedt vergezichten langs hoge bomen en zware rotsen in Malolotja Nature Reserve, waarvan sommige wel 3,5 biljoen jaar oud zijn.

 

Mijnen

Malolotja Nature Reserve strekt zich uit tussen Bulembu in het noorden en Ngwenya in het zuiden: beiden plaatsjes met een intrigerende geschiedenis. Bulembu was het laatste decennium een spookachtig, verlaten mijnstadje dat inmiddels langzaam herrijst. Een museum toont u de charme van het mijnleven en de sfeer die er heerst is nostalgisch. Bij Forbes Reef ligt een goudmijn die u kan bezoeken. Het was één van de meest productieve goudmijnen van Swaziland, ooit ontdekt door Europeanen.

 

De wandeltochten langs de mijn bestaan uit ruige en verraderlijk gladde paden: oppassen geblazen dus! De oudste mijn van Swaziland ligt bij Ngwenya, lang geleden gebruikt om gekleurde aarde op te graven om vervolgens als lichaamsverf te gebruiken. In het dorp van Ngwenya staat tevens een glasfabriek, waar van gerecycled glas met de mond kunstvoorwerpen worden geblazen die over de hele wereld worden verkocht.

 

Malolotja Nature Reserve staat bekend als een puur natuurgebied die niet door elke toerist wordt bezocht en is daardoor juist een ideale bestemming voor uw Zuid-Afrika reis.